• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#20782  autor: Piotr
 28 wrz 2005, 15:30
No dobra ale przecież płacimy podatki. To są ogromne pieniądze w skali kraju. Gdzie więc one przepadają.

Przecież za to na prawdę dość niezłe ilości wina można by było sprowadzić 8)

#20797  autor: blom
 28 wrz 2005, 15:43
Piotr pisze:No dobra ale przecież płacimy podatki. To są ogromne pieniądze w skali kraju. Gdzie więc one przepadają.

Przecież za to na prawdę dość niezłe ilości wina można by było sprowadzić 8)
bmw i kilka innych autek - ps. przez 2 lata dwie 7 staly nowe w garazu bo nie byly uzywane - teraz to im soft musza wymienic bo poczatkowo to errory mialy....

#20808  autor: WitekT
 28 wrz 2005, 15:49
Gdzie te BMW? W TP?

#20817  autor: blom
 28 wrz 2005, 15:57
WitekT pisze:Gdzie te BMW? W TP?
to bylo o panach w parlamencie

A TP KUPILA SMARTA I JEZDZI REKLAMUJE NEOSTRADE CALY OBLEPIONY

#20970  autor: kalin
 28 wrz 2005, 20:02
Przepraszam bardzo ze wam przeszkadzam w prowadzeniu tej jakze pouczajacej rozmowy ale temat chyba nie jest o tym prawda? Zaczalem go czytac z mysla o tym ze cos sie dowiem a jakies informacje byly tylko na dwoch pierwszych stronach...pozniej jest tylko spam i nabijanie bzdurnych postow :o Wiec jesli mozecie zaluzcie sobie gdzies oddzielny topik o tytule "Drogi forumowiczu wstap tu i posmiej sie z Orange!" To chyba by bylo na tyle.Jeszcze raz napisze ze topik jest o PLUSACH i MINUSACH "nowej" sieci!

P.S. Czy sa tu wogole jacys moderatorzy?! Mysle ze ten gif bedzie tu pasowac...

Obrazek

#22543  autor: Adam_SX
 05 paź 2005, 08:06
Minusy:
- Słabe i drogie telefony
- dość drogie rozmowy i sms'y

Plusy
- Uczciwe zasady. Gdy płacę 50zł miesięcznie to za te 50zł rozmawiam itp.
Era i Plus są nie mają takeij oferty jak Orange. U nich jest pusty abonament. Gdy miałem telefon na abonament w Plusie to płaciłem 42,70zl za 20 minut bezpłatych i 20 sms'ów. Żeby sobie torszkę więcehj porozmawiać musiałem zapłacić rachunek około 70zl.

Operator: Orange
Obecny telefon: Nokia 6230i

#22861  autor: bigman
 06 paź 2005, 02:11
Adam_SX pisze: - dość drogie rozmowy i sms'y
Te same ceny co w dawnej Idei. Nie wiem gdzie tu minus. Fakt jednak ze obecnie sa najdrozsze z calego GSM-u w Polsce.
Adam_SX pisze: Plusy
- Uczciwe zasady. Gdy płacę 50zł miesięcznie to za te 50zł rozmawiam itp.
Era i Plus są nie mają takeij oferty jak Orange. U nich jest pusty abonament. Gdy miałem telefon na abonament w Plusie to płaciłem 42,70zl za 20 minut bezpłatych i 20 sms'ów. Żeby sobie torszkę więcehj porozmawiać musiałem zapłacić rachunek około 70zl.
Tylko ze w Idei miales jeden pakiet kwotowy a w Orange mozesz miec dwa! Moze i uczciwe ale straszna kombinatoryka - smiecisz sobie glowe pamietajac ile wygadales na Orange + stacjonarne a ile na reszte.

Dla mnie najwiekszym minusem jest jakosc uslug :evil:
Tak jak wczesniej siec chodzila ok to teraz jak proboje dzwonic to albo siec zajeta albo "nie mozemy zrealizowac polaczenia" albo sms-y dochodza ze sporym opuznieniem (okolo 20 minut). Dzwonilem do BOK-u to pani wysluchala mnie jakby mnie miala gleboko w d... (widac taka bliskosc z klientami panuje na zachodzie) po czym stwierdzila zebym udal sie do salonu firmowego by sprawdzic karte SIM bo pewnie uszkodzona. Dziwne ze nie tylko ja mam problemy z siecia. Czyzby karty w Orange zaczely sie masowo *&#%*$% ?? Karte sprawdzalem na trzech telefonach i wszedzie to samo.. Przygotowuje sie do zerwania umowy jak nie poprawia jakosci polaczen. Nie szukam pretekstu by uciec z Orange - oni sami chyba tego chca.

PS. Offtopic: Dzis kumpel gdzies wyczytal w necie (nie pamieta gdzie ale prawdopodobnie na portalu gazeta.pl) ze podobno Orange chce umozliwisc odejscie z ich sieci niezadowolonym klientom po zmianie marki. Nie chce mi sie w to wierzyc ale czy ktos tez o tym slyszal, moze to potwierdzic i ew. dac link do tego artykulu?

#24852  autor: waldekzawiercie
 14 paź 2005, 13:21
plusem jest to że od 16października będę mógł zmienić plan z jednej ideii mix na Twój Plan!! wreszcie!!!

Future is bright.... future is ORANGE

#25213  autor: Adam_SX
 16 paź 2005, 18:27
waldekzawiercie pisze:plusem jest to że od 16października będę mógł zmienić plan z jednej ideii mix na Twój Plan!! wreszcie!!!
za darmo ?

#25825  autor: bigman
 18 paź 2005, 16:23
Adam_SX pisze:
waldekzawiercie pisze:plusem jest to że od 16października będę mógł zmienić plan z jednej ideii mix na Twój Plan!! wreszcie!!!
za darmo ?
Za pieniadze :) 30 zl i masz zmiane planu. Sam zmienilem i od jutra mam aktywny tak wiec przechodze z Idei do Orange 8) Policzylem sobie i jednak Twoj Plan wyjdzie troche bardziej korzystnie niz JI. Nie bede sie jednak rozpisywal co wybralem bo kazdy indywidualnie musi stwierdzic czy warto mu przejsc czy nie.

#25922  autor: Adam_SX
 18 paź 2005, 19:40
Ja sobie zmienie na Twoj plan "orange i stacjonarne". Mam kwote deklarowana 50zl.
A czy mozna to jakos przez internet lub telefon zmienic ?

#26288  autor: bigman
 20 paź 2005, 15:26
Ja zmienialem rozmawiajac z konsultantem pod numerem *100 (koszt 1 zl za cala rozmowe). Wczesniej probowalem zmienic poprzez automatyczny BOK na *500 ale lektor mnie poinformowal ze usluga ta jeszcze nie jest dostepna i prosi o konsultacje pod numerem *100 :)

PS. Przez Internet (Orange 24-online) nie probowalem.

#26414  autor: waldekzawiercie
 21 paź 2005, 18:30
dla mnie plusem są reklamy- inne niż u innych i muzyka w nich- Sting. byłoby jeszce lepije gdyby połaczyli tyo z mega oferta, której narazie brak:(

Future is bright.... future is ORANGE

#26570  autor: Piotr
 22 paź 2005, 16:10
Co do reklam Orange a dokładniej rzecz ujmując ich oprawy muzycznej są one OK. Jednak tak na prawdę nic z nich nie wynika. Dużo sielankowości a mało konkretów...

#26572  autor: zgreev
 22 paź 2005, 16:23
wiadomo, nie maja co sie oferta chwalic, to chca wziasc ludzi na marke i na to jakie zycie stanie sie piekne jak zaczna korzystac z oranga xD

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#26651  autor: Piotr
 22 paź 2005, 20:16
Co mnie dziwi, że wiele osób jednak poleciało na ten cały Orange.
Jak by na to nie spojrzeć zachowanie pewnej części naszego społeczeństwa to cudowny grunt do badań psychologiczno - socjologicznych.

Jeżeli coś nam buczy, świeci i jest dobrze zareklamowane potrafimy to wziąść paradoksalnie wiedząc, że w salonie po drugiej stronie ulicy zaoferują nam coś o wiele lepszego - my jednak bierzemy "nowość", stając się trendy wiedząc że od teraz nasza przyszłość jest jasna - nasza przyszłość to Orange :wink:

#26682  autor: tomaszek
 22 paź 2005, 21:40
Na pewno darmowe numery są ciekawą propozycją ale nie wszyscy chca z tego skorzystać.
dla większości oferta urodzinowa ery jest idealna i pewnie część osób ucieknie do niej. Mogę tylko powiedzieć że wsró najbliższej rodziny 20 osób miało idee.. Teraz jest
Idea/orange 18
era 2 :roll: :roll:
Jeżeli nic się nie zmieni za 4 miesięcy proporcje bedą odwrotne oczywiście na niekorzyść pomorańczy
Ahuju przeczytaj to, bo zawsze namawiałem rozinę do idei bo była tania a teraz zbliżamy się do strefy 3 świata przez tego hindusa Niech wraca do Indii sprzątać po krowach a nie kierować orangiem :!: :!: :!:

#26912  autor: zgreev
 23 paź 2005, 20:44
no to mnie dobila reklama "Mojego e-planu" na wp.pl... na bannerze pojawia sie takie oto, wyjatkowe info:
Obrazek
(pierw byl napis "po raz pierwszy w Polsce!" potem "tylko dla internautów" a potem właśnie to ze screena :)

rozumiem ze w erze i plusie jak teraz pojde to nie mozna juz wybierac telefonow..:)

/ tutaj jest link bezposredni do reklamy we flashu: http://szort.pl/orange

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...