• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #248310  autor: FireMan
 29 sty 2008, 13:44
Witam.
Chce dokupić do mojego telefonu kartę pamięci 2GB.
W serwisie w Katowicach powiedziano mi , że najlepsze karty są te od noki , a żebym nigdy nie kupował Kingstone`a(podobno są awaryjne i gubią zdjęcia).
Chce kupić tą od noki , ale w serwisię będzie dostępna ona za minimum 3 tyg.
Zależy mi na czasie i myślę nad zakupem karty , najlepiej w Sosnowcu , do 120zł , 2gb , mile widziany komputronik(żeby produkt był dostępny w sklepie w moim mieście).
Doradźcie !!!

Obrazek

#248312  autor: piotrz
 29 sty 2008, 14:06
hmm a jak myślisz? jeśli pójdziesz do salonu Kii to Ci polecą Opla?
tak samo jest w tym przypadku, pewnie że będą chcieli byś kupił ich kartę pamięci, a nie lepszego i tańszego kingstona.

#248341  autor: FireMan
 29 sty 2008, 17:08
Kupiłem ostatecznie kartę kingstone za 50zł 2GB.
Gościu w vobisie stwierdził , że nie ma sensu kupować karty SDHC , bo telefon nie obsługuję technologi HC(ma n82).
Nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując kartę tej firmy , bo serwis bardzo mnie przed nią przestrzegał.
Czy n95 na pewno nie obsługuję kart HC ??

Obrazek

#248351  autor: Klusek
 29 sty 2008, 17:44
FireMan pisze:Gościu w vobisie stwierdził , że nie ma sensu kupować karty SDHC , bo telefon nie obsługuję technologi HC(ma n82).
Mówiąc w prost, ale nie wiedział albo Cię po prostu okłamał bo N82 jak i N95 obsługują karty SDHC.

Obrazek
Obrazek

#248541  autor: znawca
 30 sty 2008, 19:34
Potwierdzam, N95 jak najbardziej obsługuje karty microSDHC, do 32 GB :-D N82 też. Nie kupuj kart 2 GB, bo to zwykłe microSD i drażej cię to wyniesie niż kupno 4 GB microSDHC. Ja mam w swojej N95 MicroSDHC 8GB i telefon śmiga. Nic się nie muli. Oczywiście SanDisc żadna inna firma! :-D Fakt Kingston na kartach się niezna. Mulą system i okropnie spowalniają transwer: telefon-komputer :cussing: Ale karty Nokii to jeszcze większy złom. Nokia zna się na telefonach, ale nie na kartach. Tylko SanDisc, taka jest moja rada.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#248637  autor: piwosz
 31 sty 2008, 14:33
a na 6120 classic SDHC działają, mam ochote na 4 GB ale w ciemno nie kupię.

:occasion5: