Adam_SX pisze:
- dość drogie rozmowy i sms'y
Te same ceny co w dawnej Idei. Nie wiem gdzie tu minus. Fakt jednak ze obecnie sa najdrozsze z calego GSM-u w Polsce.
Adam_SX pisze:
Plusy
- Uczciwe zasady. Gdy płacę 50zł miesięcznie to za te 50zł rozmawiam itp.
Era i Plus są nie mają takeij oferty jak Orange. U nich jest pusty abonament. Gdy miałem telefon na abonament w Plusie to płaciłem 42,70zl za 20 minut bezpłatych i 20 sms'ów. Żeby sobie torszkę więcehj porozmawiać musiałem zapłacić rachunek około 70zl.
Tylko ze w Idei miales jeden pakiet kwotowy a w Orange mozesz miec dwa! Moze i uczciwe ale straszna kombinatoryka - smiecisz sobie glowe pamietajac ile wygadales na Orange + stacjonarne a ile na reszte.
Dla mnie najwiekszym minusem jest
jakosc uslug
Tak jak wczesniej siec chodzila ok to teraz jak proboje dzwonic to albo siec zajeta albo "nie mozemy zrealizowac polaczenia" albo sms-y dochodza ze sporym opuznieniem (okolo 20 minut). Dzwonilem do BOK-u to pani wysluchala mnie jakby mnie miala gleboko w d... (widac taka bliskosc z klientami panuje na zachodzie) po czym stwierdzila zebym udal sie do salonu firmowego by sprawdzic karte SIM bo pewnie uszkodzona. Dziwne ze nie tylko ja mam problemy z siecia. Czyzby karty w Orange zaczely sie masowo *&#%*$% ?? Karte sprawdzalem na trzech telefonach i wszedzie to samo.. Przygotowuje sie do zerwania umowy jak nie poprawia jakosci polaczen. Nie szukam pretekstu by uciec z Orange - oni sami chyba tego chca.
PS. Offtopic: Dzis kumpel gdzies wyczytal w necie (nie pamieta gdzie ale prawdopodobnie na portalu gazeta.pl) ze podobno Orange chce umozliwisc odejscie z ich sieci niezadowolonym klientom po zmianie marki. Nie chce mi sie w to wierzyc ale czy ktos tez o tym slyszal, moze to potwierdzic i ew. dac link do tego artykulu?