Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Uzywanie bez uregulowan prawnych a bez zezwolenia to nie to samo ;D ?yagi pisze:Czestotliwosci 450 MHz sa uzywane marginalnie od dawna. To nie kwestia wlaczania bez pozwolenia, a uzywania bez uregulowan prawnych czestotliwosci po analogowej telefonii komorkowej...
Jak dla mnie to dwie rozne sprawy...
co znaczy marginalnie. Zaryzykowałbym stwierdzenie że NMT 450 ma najlepsze pokrycie Polski. I jak na razie PTK go nie likwiduje. Nie likwiduje żeby nie stracić koncesji na tą częstotliwość. Do tej pory jakoś się udawało, niemniej jednak UKE stwierdził że platforma NMT jest już słabo eksploatowana i pomimo koncesji do 2015 roku, przymierza się do zabrania pasma 450 firmie PTK. Odpowiedzią PTK jest projekt CDMA 450 który zapewne niebawem zacznie być realizowany na "ścianie wschodniej".Czestotliwosci 450 MHz sa uzywane marginalnie od dawna
kolego krzykos, na jakiej podstawie dajesz znak równości pomiędzy Orange i Nordisk ?krzykos pisze:Kolego TimeSlot ruszył juz projekt o nazwie Nordisk - oni wykorzystują CDMA 450na razie są budowane stacje bazowe:)
To wlasnie dla mnie znaczy marginalnieTimeSlot pisze: platforma NMT jest już słabo eksploatowana
TimeSlot pisze:kolego krzykos, na jakiej podstawie dajesz znak równości pomiędzy Orange i Nordisk ?krzykos pisze:Kolego TimeSlot ruszył juz projekt o nazwie Nordisk - oni wykorzystują CDMA 450na razie są budowane stacje bazowe:)
Fakt że Nordisk buduje swoją infrastrukturę (kiepskiej zresztą jakości) jest mi doskonale znany. Ja pisałem o CDMA 450 Centertela. Jak na razie powstał taki projekt, jednak nie zyskał akceptacji FT. Całkiem możliwe jest że z czasem Nordisk zostanie wykupiony przez PTK i pozostając pod tą marką, będzie dalej oferował internet, wykorzystując pasmo 450Mhz Centertela.
elrond pisze:miasto wymaga dodatkowej ekspertyzy o oddziaływanie na środowisko.
Jest potwierdzenie -> podlaskie.btsearch.orgPingNoMore pisze:Jeden z użytkowników na forum napisałe w innym temacie, że Orange ucruchomiło UMTS w Białymstoku
No co się śmiejesz? To u nas normalne, nie?babeo pisze:![]()
Chyba chcą im utrudnićelrond pisze: No co się śmiejesz? To u nas normalne, nie?![]()
Tutaj jest więcej informacji o tym, w czym problem...
Pewnie chodzi o rozpytanie społeczeństwa o ich soosunku do anten. Z tego co wiem, już był jakis problem w tej lokalizacji, ludzie nie chcieli tak blisko nadajnika. Pewnie z tąd te dodatkowe ekspertyzy...prezeswk pisze:"Analizę możliwych konfliktów społecznych związanych z planowanym przedsięwzięciem".