Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Skomentuje to tak - w przydanku "normalnych" dostawcow takie cos nie stanowi zadnego problemu. Jedna z sieci jest tego najlepszym dowodem. Niestety Alcatel jest niechlubnym wyjatkiem. I to ze w przypadku jego 3G tak bylo mnie nie dziwi, bo w przypadku 2G tez tak czesciowo bylo (moze i nadal jest - nie miam jak sprawdzic empirycznie).TimeSlot pisze:No widzisz nie do końca. Z takim zonkiem można było się spotkać w miastach gdzie wykonywany był swap Alcatel > HuaWei. Oba RNC działały u tego samego operatora, pomimo tego nie można było przełączyć się pomiędzy nimi. Szczególnie zauważalne podczas przejazdu samochodem pomiędzy obszarami tychże RNC.darnok pisze:Bo tam to intra-network handovery sa
Hmm, niemniej jednak ten RBS to jedyny jakiego spotkałem. Trudno do końca powiedzieć. Musiałby się wypowiedzieć ktoś z Polkomtela
nic się nie martw, w ciągu najbliższych 2 lat, wszyscy operatorzy przejdą na HuaWei albo innego "chińczyka". Ich sprzęt + system rozproszony = sssstraszne oszczędności dla operatorów. Jeszce jak Polska otworzy rynki pracy, to implementacja i utrzymanie też będzie chińskie.darnok pisze:w przydanku "normalnych" dostawcow takie cos nie stanowi zadnego problemu.
systemy rozproszone? Masz na mysli SSRWTimeSlot pisze:nic się nie martw, w ciągu najbliższych 2 lat, wszyscy operatorzy przejdą na HuaWei albo innego "chińczyka". Ich sprzęt + system rozproszony = sssstraszne oszczędności dla operatorów. Jeszce jak Polska otworzy rynki pracy, to implementacja i utrzymanie też będzie chińskie.darnok pisze:w przydanku "normalnych" dostawcow takie cos nie stanowi zadnego problemu.
zimnoTimeSlot pisze:A my?
Norwegia
nie, chodzi o montowanie części radiowej NodeB zaraz koło anteny. Dzięki temu odpada koszt fidera, także straty na nim. A jaki to koszt, sam sobie zdajesz sprawę. Mam gdzieś zdjęcie z tym że b. kiepskiej jakości.systemy rozproszone?
ale do Mikołaja bliżej, no i fiordy, kobiety o szerokich biodrach... zapędziłem siędarnok pisze:zimno
Zwróciłem uwagę na te elementy pod każdą anteną, teraz będę wiedział co to jest.TimeSlot pisze:chodzi o montowanie części radiowej NodeB zaraz koło anteny
z tym że nie do końcatymis pisze:Zwróciłem uwagę na te elementy pod każdą anteną, teraz będę wiedział co to jest.
TimeSlot pisze:Moduł o którym pisałem jest wielkości... skrzynki na owoce
Zdecydowanie takTimeSlot pisze:Zapewne to co widziałeś było sporo mniejsze
No, to może chociaż teraz już wiemTimeSlot pisze:Czyli moduł do regulacji pochyleń anteny lub sumator
tylko i wyłącznie od odległości telefon <> antena stacji bazowej. Jeżeli chcesz wykonywać pomiar sygnału to używaj aplikacji takich jak NetMonitor, pokazujących sygnał w dB. "Kreski" są całkowicie niemiarodajne. Sytuacja którą opisujesz, no cóż, za mało informacji. Nie wiem np czy w tym sklepie jest wewnętrzna instalacja antenowa.fenix189 pisze:Od czego zależy natężenie sygnału 3G?