• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#24632  autor: D@rio
 12 paź 2005, 23:29
zgreev pisze:Witek i powiedz mi jak Ci co dostaja takie dobre oferty w ProPozycji to robia?

Ja mam stary pakiet domowy, najwieksza mozliwosc przeplacania w tej sieci (80minut za 122zl) i jedyne co mi oferuja to cene za telefon taka jakbym wzial nowy abo za 100zl... -_- bo przy zmianie abo to juz wogole zadnej znizki... Tak to jest, 4 lata w sieci i tak mnie kochaja...
Orange dosc mocno i dobrze dba GLOWNIE o klientow BIZNESOWYCH :-) i to mi sie wlasnie najbardziej podoba ;)...

#24633  autor: zgreev
 12 paź 2005, 23:30
btw NIdF 100 ma abonament 80PLN (za rok dwa abo NIdF100 sie koncza :)

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#24635  autor: WitekT
 12 paź 2005, 23:31
No to nawet 80... Ale i tak poniżej 100, co D@rio płaci na aktywkę. :)

#24636  autor: zgreev
 12 paź 2005, 23:32
WIec niech ktos mi wytlumaczy jak rozmawiac z *400 zeby to przynosilo takie efekty.. Ja place 120 i mi nic nie oferuja.. zadnej znizki.. nic...

#24642  autor: WitekT
 12 paź 2005, 23:42
A jesteś prywatny czy biznes?

#24644  autor: zgreev
 12 paź 2005, 23:44
a no wlasnie... prywatny ;/

#24645  autor: D@rio
 12 paź 2005, 23:46
WitekT pisze:No to nawet 80... Ale i tak poniżej 100, co D@rio płaci na aktywkę. :)
Co ponizej 100zł. jak ja płace? ...jak bym chciał policzyć średnią na każdy numer z wszystkich aktywacji to wychodzi ok. 180 - 190zł.

#24648  autor: WitekT
 12 paź 2005, 23:50
Poczytaj dobrze jeszcze raz. :)

Abonament 80 zł to mniej niż 100 zł - a tyle co najmniej płacisz Ty za jedną aktywkę.

#24649  autor: D@rio
 12 paź 2005, 23:58
WitekT pisze:Poczytaj dobrze jeszcze raz. :)

Abonament 80 zł to mniej niż 100 zł - a tyle co najmniej płacisz Ty za jedną aktywkę.
Aha ;) Dziekuje za wyjasnienie i przepraszam ;) nie wczytalem sie ;)

Choc jesli chodzi o moje aktywacje ;) to ja posiadam MaxProfit100 (Nokia 6820) i na tej karcie generuje ruch na ok. 350zł. ...nastp. aktywacja to MaxProfit50 (Motorola v500) i na tej karcie jest generowany ruch na jakies 150zł. i jeszcze jedna aktywacja na MaxProfit30 (Nokia 6610i) gdzie na tej karcie jest generowany ruch na ok. 100zł. ;) To sa takie moje, orientacyjne srednie dane (plus minus) na podstawie analizowania rachunkow i rozrysu na poszczegolne aktywacje :) Choc roznie sie to waha zaleznie od okresu rozliczeniowego ale zawsze rach. przekraczaja 500zł. :)
No...to juz chyba szczegolowo opisalem moje wydatki telekomunikacyjne i sprzet :D ...ale i tak nie jestem zadowolony :? ...

#24673  autor: Bobb
 13 paź 2005, 10:40
Ja mam JI. Umowa konczymi sie 12.12. Jak mysliscie czy m jakies znaczenie ze aktywacja jest na moja mame, ktora ma tel na firme?? Ja nie chcialem na firme bo mi te taryfy po prostu nie leza. Placic dodatkowo za sms mi sie nie usmiecha...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#24677  autor: WitekT
 13 paź 2005, 11:16
Nowe taryfy Orange dla firm mają z tego co pamiętam kapitały kwotowe, a nie minuty - więc za SMS-y nie płacisz dodatkowo. :)

#24680  autor: D@rio
 13 paź 2005, 11:25
WitekT pisze:Nowe taryfy Orange dla firm mają z tego co pamiętam kapitały kwotowe, a nie minuty - więc za SMS-y nie płacisz dodatkowo. :)
To dziwne. Bardzo dziwne wrecz dlaczego nie napisali ile w kapitale kwotowym miesci sie SMSow do wyslania maksymalnie a nie podali tylko stawke minutowa. Bo jesli faktycznie to sa kapitaly kwotowe to diametrycznie zmienia sie moj poglad patrzenia na taryfy "Orange dla Firm" ;)

#24681  autor: Bobb
 13 paź 2005, 11:36
Hmmm. W sumie chodzilo mi o taryfy z przed 2 lat... Ale to nie bylo by glupie teraz przejsc na firme, ale w sumie teraz ciesze sie z posiadani darmowch rozmow z jednym numerem ( w Twoim Planie beda rowniez darmowe smsy i mmsy) Chyba ze to tez sie da zalatwic. Ale rozlicane koniecznie przed kwota z pakietu...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#24682  autor: WitekT
 13 paź 2005, 11:46
W Orange dla Firm niedługo też mają być nielimitowane rozmowy z kilkoma numerami w sieci. Szczegółów nie znam.

#24683  autor: D@rio
 13 paź 2005, 11:54
WitekT pisze:W Orange dla Firm niedługo też mają być nielimitowane rozmowy z kilkoma numerami w sieci. Szczegółów nie znam.
Juz jest promocja od 3.10 o nazwie "nielimitowane Rozmowy w Orange" w ktorej to uzytkownikowi zostaje zmiejszona oplate za te usluge o 50%.

A z tymi darmowymi rozmowami jest tylko to co bylo kiedys tj. "Bezplatne rozmowy dla Firm"..

aaa..
I jest jeszcze promocja gdzie przez 6 miesiecy abonent dostaje 2x powiekszy pakiet bezplatnych minut do wykorzystania w sieci Orange.

Bylem w salonie i tak mi powiedzieli. Dali mi nawet siakies ulotki i wydrukowali specjalnie dla mnie bo poprosilem regulaminy tych promocji ;)

#25434  autor: kubako
 17 paź 2005, 14:50
zadzwonilem dzis drugi raz. po tym jak ostatnio zaproponowali mi se k700i za 450zl (w cenniku 250zl dla mojej taryfy), dzis zaproponowali mi ten telefon za 250zl. i nic wiecej...
no coz... jestem rozczarowany plusem i tyle...
jeszcze sie zastanowie ale chyba przejde do ery...

#48545  autor: mcmaxim
 25 sty 2006, 20:25
Heh... mine przez 2 miesiace oranż moleścił o przedłużenie :-) Co prawda, jestem w nim od 6 lat, a rachunki nie maja prawa spasc ponizej 100 zeta... I dluuugo negocjowali, dluuugo, az dali mi za smieszne pieniadze 6630, a do tego 125 minut co miesiac do sieci i na stacjonarne na cale dwa lata :-) moim zdaniem fajna oferta, w porownaniu do poczatkowych ProPozycji :-)

#50548  autor: Onyx-22
 01 lut 2006, 18:11
Ja mam pytanie. Bo kilka dni temu było info na portalach telekomunikacyjcnych, że Plus miał zmienić lada dzień swoje PWA - stąd moje pytanie: Czy juz zmienił? I jeśli tak to co się zmieniło?
 #51311  autor: waeren
 04 lut 2006, 17:13
WitekT pisze:Daleko jestem od obrony jakiegokolwiek operatora - na prawdę. Każdemu się u nas dostaje. ;)

A co do obustronnych korzyści - jedni operatorzy dają tańsze rozmowy i droższe telefony, inni na odwrót. Plus moim zdaniem należy do tej pierwszej grupy.
Witam, jestem w plusie ponad cztery lata i ostatnio toczylem walke przy przedluzaniu umowy, tez sie naklalem bo ceny aparatow sa kosmiczne, ale w salonie powiedzieli mi prosto z mostu ze telefony sa u nich drogie ale jezeli zrezygnowalem z PWA dostalem 50% rabatu na abonament za 55 PLN i teraz mam 75 minut do wszystkich za 27,50 PLN i umowe na 12 m-cy. Proponowali mi jeszcze 40% na ten za 85 PLN, wiec mialbym 125 minut za 51 PLN, co biorac pod uwage moje srednie rachunki, okolo 35 PLN miesiecznie, to mysle ze niezly wynik. To takiem moje doswiadczenia z PLUSEM, tylko niech nikt nie mysli ze ich bronie ale ten cytat WitkaT jest calkiem trafiony

.

#51333  autor: McDriver
 04 lut 2006, 18:25
Ja jestem zdania ze wszystko mozna wynegocjowac (tak jak ja od ery wynegocjowalem bardzo niska cene telefony - dzwoniac codziennie przez dwa tygodnie i pytajac co dla mnie maja a pozniej krecac nosem pytalem o przeniesienie numeru). Co do plusa to jezeli chodzi o nowe aparaty to sa chyba najdrozsi, ale fakt faktem na przedluzenie umowy bez telefonu potrafia zaproponowac bardzo ciekawe warunki -> jednym zdaniem zgadzam sie z przedmowcami :)