• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #246217  autor: !mike.
 16 sty 2008, 22:14
Witam. Nie dawno zainstalowalem w swoim telefonie Moto V360 komunikator GoChat. Mam niestety problem jak sie zalogowac i wogule ustawic swoj profil. Niby obsluga jest prosta ale np. nie wiem o co chodzi z tymi ustawieniami w opcjach profilu: Tlen, GoChat, itp. mam wszystkie ustawic jako wlaczone czy nie, a moze cos innego? Wogule to pierwszy raz uzywam czegos takiego... i prosze o jakas instrukcje obslugi lub wyjasnienie jak to sie obsluguje (przynajmniej jak sie zalogowac i ustawic profil). Mam siec heyach, pakiet 5MB za 5 zl i obsluge EDGE w telefonie, nie wiem czy to wazne ale moze pomoze wam to jakos w odp. Z gory dziekuje i czekam na odp. pozdro

#246221  autor: elrond
 16 sty 2008, 22:47
Jeśli wysyłałes tego smsa z prośbą o gochata wraz ze swoim numerem gg, to w aplikacji powinno byc już wszystko ok. Profil Powinien byc skonfigurowany. Zostaniesz poproszony jedynie o swoje hasło. W ustawieniach natomiast włączasz tylko sieć gadu-gadu, jeśli innych nie potrzebujesz. Klikasz na logowanie i jeśli połączenie z internetem jest dobrze w telefonie ustawione- ma działać.

#246262  autor: bilu1991
 17 sty 2008, 14:19
ja probowałem pobierać z numerem gg to wyskoczył jakis błąd, a ja musiałem placic drugi raz
 #246330  autor: !mike.
 17 sty 2008, 21:44
Ale niestety wysyłając sms na gochat nie podałem swojego nr gg bo nie mam konta na kompie... więc co zrobić mam? w sumie mam profil na tym gochat z nr gg ale on juz był w tym programie a nie wiem czy mam go używać czy musze mieć nowy?

#246339  autor: elrond
 17 sty 2008, 22:17
Najlepiej będzie jak najpierw utworzysz konto na komputerze, zrobisz sobie listę kontaktów i w łatwy sposób ją importujesz na telefon. Nie wiem zawet czy go chat udostępnia tworzenie nowego konta...

#252702  autor: mariusz9a
 22 lut 2008, 15:21
A ja mam taki problem:
Ściągnąłem wersje GoChat z numerem gg i wszystko pięknie tylko problem w tym że z serwerem gg ten program potrafi być połączony przez kilka minut a następnie rozłącza i aby uzyskać znów połączenie to musze przelogować profil:/ Paranoja:/ Da się tam jakoś ustawić aby automatycznie łączyło z serwerem gg? Mam zaznaczone auto-logowanie i auto-wznawianie, ale to chyba działa tylko do GoChata a nie do serwera gg:/ Jest to potwornie irytujące i coś czuje że trzeba się będzie przesiąść na mobilne gg:/

#253478  autor: mlody90
 25 lut 2008, 23:59
Jest to potwornie irytujące i coś czuje że trzeba się będzie przesiąść na mobilne gg:/
Poza mobilnym gg pozostaje jeszcze jadu-gadu, papla, bambus i kilka innych komunikatorów. Jeśli potrzebujesz pomocy w konfiguracji jadu-gadu to pisz, mogę pomóc.
 #254045  autor: !mike.
 29 lut 2008, 15:05
Ściągnołem sobie GoChata na telefon, ale nie miałem konta GG, więc go utworzyłem na komputerze. A jak mam teraz to konto z komputera wprowadzić na GoChata w telefonie?
Czy musze od nowa kupować aplikacje GoChat i w sms-sie podać moj nr GG czy moge poprostu to konto z komputera zimportować na telefon?

#261223  autor: mariusz9a
 11 kwie 2008, 14:20
Jeśli potrzebujesz pomocy w konfiguracji jadu-gadu to pisz, mogę pomóc.
Od jakiś dwóch tygodni jadu gadu nie chce się połączyć z serwerem gg. Wiesz może na jaki zmienić: adres IP hosta oraz adres serwera żeby działało? Bo zapewne w tym tkwi problem:]