Przepraszam, jeżeli zwracam się do Was z durną prośbą, ale już mnie krew zalewa - albo z powodu mojej głupoty, albo wadliwego sprzętu. Mam N95-2 z Plusa i za cholerę nie mogę uruchomić programu Mapy. Pobrałem ze strony Nokii mapy Polski i głos, które zainstalowałem w telefonie. Klikam więc teraz na ikonkę "Mapy" w telefonie, otwioera mi się aplikacja, wyświetla kulę ziemską, a na dole napis o treści "Mapy, Sieć została odłączona. Można ją włączyć, korzystając.... itd". Klikam OK. Napis znika. Klikam więc opcje => znajdź miejsce => pozycja GPS => OK. No i na samym dole, po prawej stronie, pojawia mi się żółta kuleczka, biegająca od lewej do prawej po trzech pustych kółeczkach i... NIC! Te cholerstwo nie znajduje mi miejsca, w którym jestem, cały czas tkwi na punkcie we Wrocławiu, który ręcznie ustawiłem ;-(. Powiedzcie mi, czy to ja jestem kompletnym idiotą i nie potrafię uruchomić najprostszej aplikacji, czy też nawigacja w moim telefonie jest felerna?
bardzo proszę o pomoc, bo chwilami mam ochotę rzucić tą (wspaniałą skądinąd) komórką o ścianę!
Odi profanum vulqus et arceo