• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #24457  autor: kubako
 12 paź 2005, 14:36
witam
zadzwonilem dzis do plusa zeby sie dowiedziec co mi zaproponuja gdy po 6 latach chce przedluzyc umowe na nastepne 2 lata. nie mam wysokich rachunkow - miesiecznie place okolo 50 zl ale tak juz jest od 6 lat, wiec torche na mnie zarobili.
no i pan mi zaproponowal mi, ze moge przedluzyc umowe na 12 miesiecy i dostane dodatkowo 25 zl miesiecznie do wykorzystania - nawet nie zle ale nie moge wziac telefonu.
pytam wiec za ile bede mogl wziac se k700i z zestawem sluchawkowym - w cenniku dla mojej taryfy to okolo 240 zl. po 5 minutach czekania pan mi zaproponowal ten telefon za 450 zl!!! no wiec sie go pytam, czy naprawde mi proponuje po 6 latach ten telefon 200 zl drozej niz dla nowego uzytkownika w tej samej taryfie. odparl ze tak...
z czystej ciekawosci pytam jeszcze tylko ile dostane minut darmowych gdy przedluze umowe i wezme telefon. konsultant powiedizal ze nic. zero dodatkow.

zdaje sobie sprawe z tego, ze nie jestem super klientem, ktory zostawia kupe kasy dla sieci. ale dwa lata temu gdy przedluzalem umowe, to nie tylko dostalem 20% minut wiecej do wykozystania, ale takze obnizyli cene telefonu samsung c100 z 180 do 1 zl. wiec dziwie sie, ze tym razem tak nie jest.

powaznie zastanawiam sie nad zmiana sieci - musze przeanalizowac oferty konkurencji...

#24463  autor: logout
 12 paź 2005, 15:20
Ja mam podobna sytuacje z PLUS GSM , zaproponowali mi podobne po 4 latach współpracy ( rachunki średnio 60zl, polecenie zaplaty) skandalicznie słabe warunki wiec zrezygnowalem z dalszych uslug tej sieci.!!!!!

#24466  autor: kubako
 12 paź 2005, 15:25
no sam teraz nie wiem co zrobic. musze sie dokladnie przyjrzec innym ofertom. w tej chwili place za polaczenia (wszystkie do sieci i poza nia) 60gr/min, wybrane numery (1zl/mies maks. 30 numerow z plus lub stacj.) 10gr/min no i sms 20gr
zalezy m szczegolnie na tych tanich polaczeniach ze stacjnarnymi, bo do plusa nie dzwonie tak duzo, a dzwonie glownie na jeden nr stacjonary. no chyba ze znajde gdzies rownie tanie do ery... no coz - poszukam....

#24467  autor: logout
 12 paź 2005, 15:29
A K700i ponoc nie maja w magazynie , średniomila pani prosila o kontakt w ciagu tygodnia,z tego powodu nawet nie poninformowala mnie w jakiej cenie moge go zakupic !

#24470  autor: kubako
 12 paź 2005, 15:48
logout pisze:A K700i ponoc nie maja w magazynie , średnio mila pani prosila o kontakt w ciagu tygodnia,z tego powodu nawet nie poninformowala mnie w jakiej cenie moge go zakupic
no mnie tez powiedziano, ze nie ma tego telefonu w magazynie, ale chyba z tego powodu, ze jestem ich priorytetowym klientem (sadzac po ofercie to chyba VIPem) to pan sprawdzil w cenniku, co mi moga zaoferowac, no i zaoferowali jak juz napisalem telefon 200zl drozej niz gdybym po prostu wszedl z ulicy i go kupil...

#24488  autor: NMonster
 12 paź 2005, 16:25
To typowe zachowanie w każdej sieci - dlatego ja praktycznie co 2 lata zmieniam sieć - załapuje sie na roznie promocje typu"9.urodziny ery" a potem NARA:D

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB
 #24495  autor: pumba
 12 paź 2005, 16:37
kubako pisze:witam
zadzwonilem dzis do plusa zeby sie dowiedziec co mi zaproponuja gdy po 6 latach chce przedluzyc umowe na nastepne 2 lata. nie mam wysokich rachunkow - miesiecznie place okolo 50 zl ale tak juz jest od 6 lat, wiec torche na mnie zarobili.
no i pan mi zaproponowal mi, ze moge przedluzyc umowe na 12 miesiecy i dostane dodatkowo 25 zl miesiecznie do wykorzystania - nawet nie zle ale nie moge wziac telefonu.
pytam wiec za ile bede mogl wziac se k700i z zestawem sluchawkowym - w cenniku dla mojej taryfy to okolo 240 zl. po 5 minutach czekania pan mi zaproponowal ten telefon za 450 zl!!! no wiec sie go pytam, czy naprawde mi proponuje po 6 latach ten telefon 200 zl drozej niz dla nowego uzytkownika w tej samej taryfie. odparl ze tak...
z czystej ciekawosci pytam jeszcze tylko ile dostane minut darmowych gdy przedluze umowe i wezme telefon. konsultant powiedizal ze nic. zero dodatkow.

zdaje sobie sprawe z tego, ze nie jestem super klientem, ktory zostawia kupe kasy dla sieci. ale dwa lata temu gdy przedluzalem umowe, to nie tylko dostalem 20% minut wiecej do wykozystania, ale takze obnizyli cene telefonu samsung c100 z 180 do 1 zl. wiec dziwie sie, ze tym razem tak nie jest.

powaznie zastanawiam sie nad zmiana sieci - musze przeanalizowac oferty konkurencji...
nie jestem zorientowany jak jest z cenami telefonów w Plusie ale czy te 240zł za SE K700i nie jest tak czasem przy umowie na 24 miesiące a te 450zł które tobie zaproponowali to może jest przy umowie na 12 miesięcy bo wspominałeś że zaproponowali na początku przedłużenie umowy właśnie na 12 miesięcy?
 #24510  autor: Przemek
 12 paź 2005, 16:52
pumba pisze:
kubako pisze:witam

nie jestem zorientowany jak jest z cenami telefonów w Plusie ale czy te 240zł za SE K700i nie jest tak czasem przy umowie na 24 miesiące a te 450zł które tobie zaproponowali to może jest przy umowie na 12 miesięcy bo wspominałeś że zaproponowali na początku przedłużenie umowy właśnie na 12 miesięcy?
Nawet gdyby to mogli chociaż spuścić z 50 zł po 6 latach :P
 #24522  autor: kubako
 12 paź 2005, 17:20
pumba pisze:nie jestem zorientowany jak jest z cenami telefonów w Plusie ale czy te 240zł za SE K700i nie jest tak czasem przy umowie na 24 miesiące a te 450zł które tobie zaproponowali to może jest przy umowie na 12 miesięcy bo wspominałeś że zaproponowali na początku przedłużenie umowy właśnie na 12 miesięcy?
otoz nie. specjalnie sie spytalem goscia, czy on mi oferuje telefon z umowa na 24 miesiace za taka cene jaka podal. odpowiedzial, ze tak.
 #24528  autor: pumba
 12 paź 2005, 17:29
kubako pisze:
pumba pisze:nie jestem zorientowany jak jest z cenami telefonów w Plusie ale czy te 240zł za SE K700i nie jest tak czasem przy umowie na 24 miesiące a te 450zł które tobie zaproponowali to może jest przy umowie na 12 miesięcy bo wspominałeś że zaproponowali na początku przedłużenie umowy właśnie na 12 miesięcy?
otoz nie. specjalnie sie spytalem goscia, czy on mi oferuje telefon z umowa na 24 miesiace za taka cene jaka podal. odpowiedzial, ze tak.
z tego co sprawdzałem na stronie Plusa to w pormocjach Jesienne rozmowy i Październikowa przy taryfie NowyPlus55 Sony Ericsson K700i
+ zestaw Bluetooth HBH-602 kosztuje odpowiednio 499zł i 549zł więc to co Tobie zaproponowali to jest to normalna cena nawet z małym upustem a nie umie znaleźć gdzie jest oferta w której dawają SE K700i po te 240zł
 #24536  autor: kubako
 12 paź 2005, 17:46
pumba pisze:z tego co sprawdzałem na stronie Plusa to w pormocjach Jesienne rozmowy i Październikowa przy taryfie NowyPlus55 Sony Ericsson K700i
+ zestaw Bluetooth HBH-602 kosztuje odpowiednio 499zł i 549zł więc to co Tobie zaproponowali to jest to normalna cena nawet z małym upustem a nie umie znaleźć gdzie jest oferta w której dawają SE K700i po te 240zł
no tak, ale ja mam taryfe Max Profit 30 i SE K700i kosztuje w niej 242,78zl
http://plusgsm.pl/biznes/promocje/promo ... regulamin/
 #24544  autor: pumba
 12 paź 2005, 18:39
kubako pisze:
pumba pisze:z tego co sprawdzałem na stronie Plusa to w pormocjach Jesienne rozmowy i Październikowa przy taryfie NowyPlus55 Sony Ericsson K700i
no tak, ale ja mam taryfe Max Profit 30 i SE K700i kosztuje w niej 242,78zl
http://plusgsm.pl/biznes/promocje/promo ... regulamin/
to wszystko tłumaczy, więc to co zaproponowano tobie to jest śmiechu warte nie wiem jak jest to w plusie ale mi właśnie skończyła się umowa w erze i ja nie spoczełem po pierwszej propozycji próbowałem dzwoniłem ponownie i pytałem w salonach co mają dla mnie i za każdym razem była lepsza propozycja ale i tak nie skorzystałem z żadnej i zrezygnowałem z ery więc popróbuj tak samo może jednak dadzą ci jakąś satysfakcjonującą ofertę bo mi się wydaje że konsultat z którym rozmawiałem pomylił ofertę indywidualną i biznesową tak jak ja odczytałem twoje posty
życze powodzenia

#24556  autor: Bobb
 12 paź 2005, 19:43
Zmykaj od nich jak najszybciej. Ja w idei kupilem telefon promocji swiatecznej i zpalacilem 2 lata temu za 6610 49zl, czyli nie drogo, teraz telefefony moze sa dosyc drogie ale przynajmniej sa fajne promocje przy przedluzaniu...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#24563  autor: D@rio
 12 paź 2005, 20:06
To jest wlasnie caly PlusGSM :) Najlepiej jakbys mial u Nich 100 aktywacji na koncie i rachunki na pare tysiecy zlotych to wtedy by Cie zauwazyli :-D ...jak chcesz to mozesz probowac negocjowac ale watpie ze cos dostaniesz dobrego ;) oni Cie poprostu nie chca i mowia Ci to prosto w oczy nie jako...

Najlepiej przejsc do Ery :-)

#24569  autor: logout
 12 paź 2005, 21:22
edycja postu
SARACEN
dla ostudzenia tymczasowy ban-nerwy powinny puscić

chamskie zachowanie usera-nawet regulamin tego nie przewiduje-stop

tymczasowy ban

#24576  autor: WitekT
 12 paź 2005, 21:42
Ale pamiętajcie, że to jest umowa łącząca Was z operatorem. Obie strony muszą mieć korzyści, a nie tylko jedna...

#24584  autor: logout
 12 paź 2005, 22:06
4 lata jestem Z PLUS-EM, i jestem dobrym abonentem place karnie rachunki bez zaleglosci moze nie sa wielkie ale zawsze chce telefon a nie niwiadomo ile darmowych minut itp. i co gówno!
PIERDOL... PLUS GSM !!!!!!!!!!!!

#24588  autor: michusos
 12 paź 2005, 22:14
Witku, nie wiem czemu tak bronisz Plusa, ja dostałem taką samą zlewającą ofertę od plusa. mam telefon 8 lat od 2 lat także służbową komórkę w erze. pół roku temu obniżyłem abonament na plus 55, moje srednie rachunki przez ostatnie pare lat były około 150 zł od pół roku spadły na jakieś 100 (może), ale to tylko dlatego że mam już dość ich stosunku do klientów.
Teraz mógłym wziąć abo plus 85 ( szkoda że nie ma żadnej oferty między 85 a 165) ale zaproponowałi mi k700 i za 450 zł, wg mnie to totalne olewtorstwo, mam nadzieje że się kiedyś przejadą.
Dodatkowo zajmuje się komórkami w firmie i nigdy nie miałem takich problemów z rozmowami z siecią jak w plusie ( nie mam jakiś wygórowanych żadań co do rabatów itp. jedyny warunek to tel za 1 zł - taka polityka prezesa). Skutkiem polityki plusa zostało tam tylko 3 tel , a w erze 45.

Podsumowaując , nie mam zamairu prosić się o ofertę nigdy tego prywatnie nie robiłem, złożyłem już wypowiedzenie w plusie i nie mam zamiaru płacić im za k700i 450 zł ( który tak naprawde ra "rynku wtórnym " kosztuje teraz 600 zł bez umowy.
Pierwszą swoją komórke też miałem w plusie. wtedy też mnie na maxa wkur#@$$ bo nie mogłem przedłużyć umowy zachowując swoj nr tel i biorąc aparat w promocji. (Rozumiem to były początki ). Ale parę ładnych lat już mineło a ja mam dość :)
pozdrawiam wszytskich.

#24589  autor: D@rio
 12 paź 2005, 22:15
No wlasnie. Obie strony musza miec z tego korzysci...
Ja niestety nie mialem z tego zadnych korzysci, wrecz przeciwnie...wypieli na mnie d**** placac im miesiecznie 500 - 600 PLN na rachunkach. Dlatego juz za miesiac wycofuje jeden telefon z Plusa, pozniej w Maju drugi i w Sierpniu trzeci...i BYE BYE PlusGSM. Przechodze do Era Biznes :-) (wlasciwie juz w niej jestem jedna noga ;) )

...i wszystkim innym tez tak radze zrobic. Mysle ze Era ma obecnie propozycje takich ofert w ktorych kazdy "segment" znajdzie cos dla siebie dobrego...

#24591  autor: logout
 12 paź 2005, 22:17
logout pisze:PIERDOL... PLUS GSM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: