• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #242867  autor: Pb
 30 gru 2007, 17:47
Heij mam problem.Wykupiłem sobie pakiet dostępu do neta w simplusie na 20MB po czym ściągnąłem mobilne gadu.Po wykupieniu pakietu miałem na koncie około 9.80 złotych.następnie wysłałem esa za 1,22 do ściągnięcia gadulca.Teraz mam 6.26 złotych,a z pakietu ubyło tylko 3 kilobajty mimo że gadułca używałem ok.30 minut.Pytania:
1.Czemu zeżarło mi aż 3 zeta za ten sms (no i transmisję,gadulca trzeba ściągnąć :))
2.Czemu tak mało ubyło mi z pakietu?

Wiem,trochę pogmatwałem ale to bardzo ważne bo zależy mi na tym gadulcu :(.Czy ten pakiet wogóle coś daje przy używaniu gg?czy nalicza mi wg normalnych stawek?:/

proszę o odpowiedź to pilne plz pozdro :smt006

#242882  autor: Kaczy
 30 gru 2007, 20:01
Zapewne wszelkie połączenia z internetem są wykonywane przez APN: wap. A pakiet internetowy w Simplusie działa tylko, gdy łączysz się poprzez APN internet.

...::: Made for loneliness :::...

#242900  autor: gm
 30 gru 2007, 21:29
A druga sprawa to moze wypukiłeś pakiet i zaraz ściągałeś Mobilne GG a pakiet nie był jeszcze aktywny. Ja mam pakiet i łącze się przez INTERNET_GPRS, ale przy ściąganiu programu Mobilne GG przeoczyłem coś i ściągnąłem go przez połączenie WAP_GPRS a to (jak już pisał Kaczy) jest dodatkowo płatne a nie taryfikowane z pakietu.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#242907  autor: Pb
 30 gru 2007, 21:42
Oka dzięki,już wszystko jasne:).a za gg nalicza normalnie :).

#242909  autor: gm
 30 gru 2007, 21:49
W czym był problem?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#242932  autor: lukaszw
 30 gru 2007, 22:38
Stan pakietow danych w simplusie jest uaktualniany po kilku/kilkunastu minutach, pewnie w tym :)