Mam Motorole Z6, normalka że Motorole trzymaja krótko, bo miałem wcześniej V360.
Ale ta to już przesada, trzyma bez zabawy fonem 1 dzień, to chyba jakieś śmieszne, chodź powiem że nie dla mnie.
Czy wie ktoś jaki model baterii sobię kupić na allegro lub w innym sklepie by był dobry.
W fonie jest BC50 moc-850.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2007, 15:17 przez Rammstein777, łącznie zmieniany 3 razy.
Powodow moze byc wiele wiec musisz odowiedziec sobie na pare pytan:formatowales baterie?,czy wylaczyles wygaszacz?jak ,,stara'" jest ta bateria?/z tylu,nad paskiem hologramu jest data produkcji/,jak masz ustawiony zakres sieci?/pref.auto!/,pozcja-mala?,zmniejszyles kontrast?Co do baterii to podejrzewam,ze BC60 tez wejdzie-sprawdz na brytyjskiej stronie motoroli w dziale ,,shop".
Bateria jest nowa, tak jak i telefon. Formatowana 3 razy po 12 godzin. A wygaszacz jest ustawiony Spróbuję na Twoich parametrach, tylko nie wiem o co chodzi z tym zakresem sieci ??????
Historia moich Telefonów: Nokia 3310, Samsung R200s, Ericsson T65, Nokia 6610, LG U8180, Benq-Siemens EF81, LG Shine, Motorola Z6, LG KU990.
USTAWIENIA SIECI--->>ZAKRES---automatyczny,900/1800MHz,europejski,ameryka czyli z jakich częstotliwości ma korzystać aparat.
Pozycja mówi można by powiedzieć z jaką "siłą"aparat szuka zasięgu,w mieście dgzie jest nadajnik jeden na drugim wystarczy, że dasz POZYCJĘ małą.Przez to mniej baterii "zjada".
Żeby rozwiać wątpliwości formowanie baterii to już nie tak jak kiedyś po te 12 godzin kilka razy. Wystarczy ze 4 jeden raz.
Bateria powinna trzymać mniej więcej jak w mojej V8. Z grubsza to ten sam telefon. Z6 ma gorszą baterię, ale jeden wyświetlacz. Więc z zabawą 2 dni, bez 3 dni powinna trzymać. Może zmniejsz jasność wyświetlacza. Już 2 poziom jest wystarczający, a jest 6. Na którym masz ustawione?