- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Nie tylko rozbudowuja zasieg, ale zdaje sie ze cos modyfikuja w samej Warszawie. U mnie od okolo tygodnia mam stabilny sygnal UMTS/HSDPA i w koncu skonczyly sie problemy z netem
Dodam ze wczesniej zasieg mialem 1-2 kreski (w skali do 5), wczoraj przez wiekszosc dnia mialem 5, dzis wskoczylo na 4. Wydzwanialem wiele razy do BOK-u ze ich net nie chce chodzic bo zasieg slaby to mi tylko odpowiadali ze nie planuja rozbudowy zasiegu w moim rejonie a tu prosze jaka mila niespodzianka 

Kolego dla Twojej informacji to w Sieradzu już są zbudowane stacje UMTS ( dokadniej rozbudowane istniejące o UMTS), czekają tylko na uruchomienie ( odpalenie). Oczywiście HuaweiMixiorek pisze:Z informacji pod newsem http://www.telepolis.pl/news.php?id=10100 wynika, że Orange ma 3G w Sieradzu. To się rozpędzili

W Tarnowie Orange uruchomiło UMTS w lokalizacjach:
- Klikowska 21 ( wieża kościoła p.w. Miłosierdzia Bożego )
- Krakowska 11 ( dach Domu Handlowego KRAKUS ) nie dawno odpalony BTS
- Towarowa 12 ( dach biurowca PSS Społem )
- R. Traugutta 5 ( dach Hotelu Chemik ) prawdopodobnie tu jest UMTS
- Klikowska 21 ( wieża kościoła p.w. Miłosierdzia Bożego )
- R. Traugutta 5 ( dach Hotelu Chemik ) prawdopodobnie tu jest UMTS
W Kontakcie,
Artur
Artur
Ktoś się pytał o Nowy Dwór Gdański... wczoraj przejeżdżałem i telefon się zalogował do 3G.
Z tą wideorozmową to przyznaję się, że zasugerowałem się informacjami z Orange.pl. Po prostu wprowadzili mnie w błąd.
Z tą wideorozmową to przyznaję się, że zasugerowałem się informacjami z Orange.pl. Po prostu wprowadzili mnie w błąd.
Faktycznie jest już nowa mapa zasięgu Orange 3G http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... id=2624876
[ Dodano: 2007-12-26, 23:53 ]
Z moich informacji wynika, że Orange ma co najmniej jeden nadajnik 3G w Kołobrzegu, sygnał jest emitowany z anten na starym spichlerzu na terenie portu.
[ Dodano: 2007-12-26, 23:53 ]
Z moich informacji wynika, że Orange ma co najmniej jeden nadajnik 3G w Kołobrzegu, sygnał jest emitowany z anten na starym spichlerzu na terenie portu.
Dzięki podanej mapie zasięgu UMTS Orange przez Mixiorek, wiadomo gdzie jest zasięg UMTS w Tarnowie. Wychodzi na to że ( według mapy ) w Tarnowie zasięg UMTS'u jest praktycznie na całym mieście i po za miastem miejscami też. Co za tym idzie to każda stacja bazowa Orange w Tarnowie emituje sygnał UMTS'u. Podawane wcześniej przeze mnie informacje gdzie są NodeB Orange w Tarnowie co nie co się zmieniły.
- R. Traugutta 5 ( dach Hotelu Chemik )
- Al. Jana Pawła II
- ul. Gumniska 24 ( wieża kościoła p.w. Matki Boskiej Szkaplerznej )
- R. Traugutta 5 ( dach Hotelu Chemik )
- Al. Jana Pawła II
- ul. Gumniska 24 ( wieża kościoła p.w. Matki Boskiej Szkaplerznej )
W Kontakcie,
Artur
Artur
To nie jest kosciol sw. Gabriela??? Jedna parafia dwa koscioly. Matki Boskiej Szkaplerznej jest kolo Burku - maly drewniany kosciolek.asziatko pisze:( wieża kościoła p.w. Matki Boskiej Szkaplerznej )
Era tez na tym kosciele ma juz UMTS tylko niech go wreszcie uruchomia

yagi, jeśli chodzi o nazwe kościoła to sprawa jest dyskusyjna. Bo Fakt faktem Matki Boskiej Szkaplerznej jest koło Burku tylko ten kościół na Gumniskiej gdzie są BTS'y nie ma jako takiej jeszcze oficjalnej nazwy. Może ma być Św. Gabriela. Przyznam się że nie wiem, nie znalazłem jednoznacznej nazwy pod jakim jest wezwaniem dla tego póki co przypisałem mu nazwe Matki Boskiej Szkaplerznej.
Jeśli chodzi o UMTS Ery to Era uruchomiła UMTS w lokalizacji ul. Spokojna 58 ( komin MPEC ).
Gdzie jest jeszcze działający UMTS Ery w Tarnowie, narazie nie wiem. Będe wiedział to napisze.
Jeśli chodzi o UMTS Ery to Era uruchomiła UMTS w lokalizacji ul. Spokojna 58 ( komin MPEC ).
Gdzie jest jeszcze działający UMTS Ery w Tarnowie, narazie nie wiem. Będe wiedział to napisze.
W Kontakcie,
Artur
Artur
I to narazie jedyna lokalizacja. Dziala od kilku miesiecy. Kwestia jest taka ze maja sporo uspionych nadajnikow gotowych do odpalenia. Ale to na to jest inny watekasziatko pisze:Jeśli chodzi o UMTS Ery to Era uruchomiła UMTS w lokalizacji ul. Spokojna 58 ( komin MPEC ).

Nie wszystkie .... na razie sa 3 stacje rozbudowane o UMTS.Mixiorek pisze:Super infokrzykos pisze:Kolego dla Twojej informacji to w Sieradzu już są zbudowane stacje UMTS ( dokadniej rozbudowane istniejące o UMTS), czekają tylko na uruchomienie ( odpalenie). Oczywiście Huaweiwszystkie istniejące stacje mają dołożone 3G?
w zeszłym roku znalazłem umst w bydg. a teraz o dziwo nie działa!? nigdzie!! ludzie nigdzie!! zasięg był w centrum przy starym rynku a teraz ni słychu, ni widu!! co sie dzieje? wycofali sie?
jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......
Skoro byl przez chwile a teraz nie ma to stacje pobudowane i czekaja na pozwolenia. Ile to potrwa - nikt nie wie - ale tak jest czesto w calej polsce. Gdzieniegdzie nie wytrzymuja i wlaczaja bez pozwoleniapiti110 pisze:w zeszłym roku znalazłem umst w bydg. a teraz o dziwo nie działa!? nigdzie!! ludzie nigdzie!! zasięg był w centrum przy starym rynku a teraz ni słychu, ni widu!! co sie dzieje? wycofali sie?

W to watpie. Za duze kary by ich spotkaly za takie bezprawie...darnok pisze:Gdzieniegdzie nie wytrzymuja i wlaczaja bez pozwolenia
Ty watpisz, a ja wiem co pisze...yagi pisze:W to watpie. Za duze kary by ich spotkaly za takie bezprawie...darnok pisze:Gdzieniegdzie nie wytrzymuja i wlaczaja bez pozwolenia
Nawet Centek za to kare dostal: http://www.telepolis.pl/news.php?id=8922
Czestotliwosci 450 MHz sa uzywane marginalnie od dawna. To nie kwestia wlaczania bez pozwolenia, a uzywania bez uregulowan prawnych czestotliwosci po analogowej telefonii komorkowej...
Jak dla mnie to dwie rozne sprawy...
Jak dla mnie to dwie rozne sprawy...