• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #237229  autor: ~Murky
 03 gru 2007, 23:04
Witam,
Stworzyłem dzisiaj motyw w programie Sony Ericsson Themes Creator.
Po ustaleniu wszystkiego, wyskakuje mi błąd przy próbie zapisania motywu:
Obrazek
Próbowałem już na wiele sposobów zmieniać kolory, ale to nic nie pomaga...
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

#237233  autor: yagi
 03 gru 2007, 23:20
Masz za bardzo podobne do siebie kolory Background i Text (w komunikacie masz napisane co jest nie tak)

Obrazek

Sprawdz to co zaznaczylem...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#237237  autor: ~Murky
 03 gru 2007, 23:26
yagi pisze:Masz za bardzo podobne do siebie kolory Background i Text
Próbowałem już na wiele sposobów zmieniać kolory. Mieszałem nawet różowy z niebieskim... Za każdym razem pojawia się ten sam komunikat, czasem nawet z jeszcze większą ilością błędów.
Czyli jak powinienem ustalić te kolory, aby wszystko było dobrze i aby nie kontrastowały zbyt mocno z tapetą...

#237248  autor: butterfly
 04 gru 2007, 00:33
Ale to nie na tej zakładce w programie. Przejrzyj wszystkie i zobaczysz że obok kolorów są krzyżyki, to one pokazują, które kolory sie gryzą.

#237679  autor: ~Murky
 06 gru 2007, 02:04
Wielkie dzięki. Już jest dobrze.
Mam tylko jeszcze 1 pytanie: w której zakładce zmienić (w SETC) kolor czcionki i tła, która wyświetla się przy przyciśnięciu na więcej?

#237760  autor: butterfly
 06 gru 2007, 18:51
W pierwszej. Standby chyba się zwie. Masz tam Softkey Key Pressed.

#237815  autor: ~Murky
 06 gru 2007, 22:38
Próbowałem, ale nie wiem czemu, cały czas tekst wyświetla się w tych samych kolorach...
Wrzuciłem plik na Rapida. Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś przerobi motyw tak, aby wszystko było dobrze, czyli czcionka w opcji 'więcej' wyświetlała się chociażby w siwym kolorze.
http://rapidshare.com/files/74783522/Juventus.thm.html

#237819  autor: yagi
 06 gru 2007, 22:47
Z czym masz problem w kolorach??? Napisz cos wiecej ;)

Sprobuj sie tez pobawic oswietleniem ;)

#237822  autor: butterfly
 06 gru 2007, 23:00
Źle rozumujesz. Ustawiając softkey text na szaro będziesz miał kolor jak jest nienaciśnięty przycisk, Więcej też, a softkey text preesed masz na czerwono, więc po naciśnięciu na przycisk Więcej bedzie on z szarego zmieniał się na czerwono.

#237831  autor: ~Murky
 07 gru 2007, 00:04
Może napiszę to na przykładzie:
Wchodzę w Motywy. Lewy przycisk jest ustaw, prawy więcej. Przy kliknięciu w więcej podświetlenie opcji jest na kolor szary z białą czcionką. Widoczna jest tylko opcja podświetlona, gdyż tło na pozostałych jest białe, podobnie jak i czcionka.
W związku z tym pytanie moje brzmi: Jak zmienić tę czcionkę lub ew. kolor podświetlenia?
Chyba napisałem to dość zrozumiale... :wink:

#237844  autor: butterfly
 07 gru 2007, 07:50
Aaaaa juz wiem ocb :P Kolor podświetlenia zmienisz po lewej. Masz tam opcje Morelist Hightlight i ten szary pasek. To on jest podświetleniem. A czcionka to Hightlight. Zmieniasz kolor i już. :)