• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #23678  autor: plusteczek
 09 paź 2005, 11:54
Od 10Pażdziernika Będą Wielkie Awarie w Sieciach Komórkowych?! Powód Testy z Przenoszenia numerów.Jak któś z was zauważy jakieś problemy z Telefonem w jakieś Sieci.Proszę o kontakt na forum!!!

#23691  autor: Przemek
 09 paź 2005, 12:04
A skąd taka informacja?

#23701  autor: plusteczek
 09 paź 2005, 12:16
Nie jestem Pewien czy tak będą.Ale przeczytałem na innych stronach i forum,że jak cos nowego wprowadzaja przeważnie są jakieś komplikacje tego.Dlatego Proszę o opinie jutrzejszego dnia,czy wszystko Bedzie Ok!

#23707  autor: zgreev
 09 paź 2005, 12:26
nie rozumiem sensu tego watku... no ale taki juz jestem, wielu rzeczy nie rozumiem...

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#23710  autor: Frasio
 09 paź 2005, 12:28
Zgreev nikt nie jest idealny. :)

Obrazek
 #23984  autor: Pablo Romero
 09 paź 2005, 22:06
Ale jest jedna lipa w tym calym "przenoszeniu nr." mianowicie mozna bylo rozpoznac po poczatku nr. z jakiej sieci kto ma telefon i czy mozemy np. taniej do niego zadzwonic czy napisac sms... nie wiem jak bedzie to teraz...

"Chcieliście wydymać Freda? Teraz Fred wydyma was..."

#23991  autor: NMonster
 09 paź 2005, 22:34
ciekawe bedzie z bramkami....czy np.60x jak ktos bedzie w Orange to z ktorej bramki ma pisac?? he? ;)

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#23998  autor: zgreev
 09 paź 2005, 23:07
a wszystkie dodatki do komunikatorow wysylajace smsy, korzystaja z prefixow, i jak tu wtedy beda analizowac jaka siec... ehh :/

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#24001  autor: Klusek
 09 paź 2005, 23:26
NMonster pisze:ciekawe bedzie z bramkami....czy np.60x jak ktos bedzie w Orange to z ktorej bramki ma pisac?? he? ;)
Czy operatorzy porozumieli się w sprawie bramek internetowych SMS? Co będzie w momencie próby wysyłki SMS-a na numer dotychczas należący do danego operatora, a teraz zmigrowany do innej sieci?

Elżbieta Sadowska, Polkomtel: Będą działały zgodnie z faktyczną przynależnością użytkownika do sieci.

Tomasz Domański, PTC: Docelowo nie będzie z tym żadnego kłopotu – SMS wysłany z bramki internetowej dotrze na numer przeniesiony do innego operatora. W chwili obecnej trwają prace nad wdrożeniem i harmonizacją odpowiednich rozwiązań sieciowych. Przesyłanie SMS-ów jest o wiele bardziej złożone i angażuje większe zasoby sieciowe, niż zestawianie połączeń głosowych. Z tego względu pełna funkcjonalność serwisów SMS wymagać będzie większych nakładów pracy i czasu, niż implementacja rozwiązań związanych z zestawianiem połączeń głosowych na przeniesione numery.
Czytajcie artykuły które ukazują się na Telepolis to bedziecie wszystko wiedzieć :lol:

Obrazek
Obrazek
 #24030  autor: xlord
 10 paź 2005, 09:31
Pablo Romero pisze:Ale jest jedna lipa w tym calym "przenoszeniu nr." mianowicie mozna bylo rozpoznac po poczatku nr. z jakiej sieci kto ma telefon i czy mozemy np. taniej do niego zadzwonic czy napisac sms... nie wiem jak bedzie to teraz...
Wystarczy sie zapytac wlasciciela numeru w jakiej jest sieci. Jakie to proste :-D :-)

Pozdrawiam

#24059  autor: kalin
 10 paź 2005, 14:22
Spamietaj xxx nr :twisted: A tak na powaznie to trzeba chyba bedzie zapisywac przy kontakcie w jakiej jest sieci.Chociaz wedlug mnie z tej promocji skorzysta malo osob.
 #24082  autor: Przemek
 10 paź 2005, 16:24
plusteczek pisze:Od 10Pażdziernika Będą Wielkie Awarie w Sieciach Komórkowych?! Powód Testy z Przenoszenia numerów.Jak któś z was zauważy jakieś problemy z Telefonem w jakieś Sieci.Proszę o kontakt na forum!!!
U mnie wszystko działa :wink:

#24095  autor: Frasio
 10 paź 2005, 16:59
U mnie też wszystko.

Obrazek

#24157  autor: Pablo Romero
 10 paź 2005, 18:45
Frasio pisze:U mnie też wszystko.

U mnie to samo :)

"Chcieliście wydymać Freda? Teraz Fred wydyma was..."

#24174  autor: Frasio
 10 paź 2005, 19:14
I tak każdy będzie pisał "u mnie to samo" :D

Obrazek

#24186  autor: Przemek
 10 paź 2005, 19:54
Frasio pisze:I tak każdy będzie pisał "u mnie to samo" :D
Nie wiadomo. Mój kolega co ma telefon w Orange nie mógł się nigdzie dodzwonić tylko nie wiadomo co jest tego przyczyną :wink:

#24192  autor: Frasio
 10 paź 2005, 19:58
Nie mówię o tym chodzi mi o to że będzie tak jak z gratulacjami że wszyscy pojedynczo.

Obrazek