• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 111 z 318
  • 1
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 318

#235558  autor: dechomenon
 25 lis 2007, 22:54
maxbike pisze:Jedyny minus oferty to bardzo mało atrakcyjne oferty najdroższych telefonów.
no to wynika samo z siebie, że najdroższe telefony muszą być drogie..a dlaczego..bo era,orange itd..nie kupują ich za grosze..ktoś musi tutaj zarabiać

#235932  autor: pivovar
 28 lis 2007, 10:18
Równiutko 3 miesiące do końca umowy na I-BOA pojawiła się na moim koncie oferta przedłużenia z telefonem.
Po jednym mailu otrzymałem standardowy upust - 16,50 za ofertę (dzięki :smt006 tym wszystkim którzy tu o tym pisali),
a dodatkowo po rozmowie z konsultantem do SE W580i dostałem gratis słuchawkę BT JABRA 2010 + oczywiście drugi telefon za 20 zł.
ERA - tak trzymać - dalej stałem się zadowolonym klientem :)

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#236206  autor: kuwejt
 29 lis 2007, 18:49
a moglbys napisac na jaki adres pisales tego maila? czy było to snatdardowe [email protected] czy moze jest jakis inny adres odnosnie oferty dal stalych abonentow???

#236224  autor: Prometo
 29 lis 2007, 20:06
kuwejt logujesz sie do i-boa, następnie wybierasz zakładkę kontakt wtedy wyskoczy Ci "wybierz kategorię" i wybierasz "Warunki przedłużania umów dla stałych abonentów" :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#236355  autor: kuwejt
 30 lis 2007, 12:49
dzieki.
maila wczoraj wyslalem i do stalem odp. ze proponuja mi 4oferty za 85 zl ;/ nie bardzo mi sie to podoba bo jak do tej pory placilem po niecale 18 zl za oferte co dawalo w sumie 70 zl za 4 oferty(2xOU 1TwS i 1 multimedialna) (w czasie trwania umowy zamienilem oferte multimedialna na "przyjaciela" i stracielm na nia rabat, za przyjaciela placilem juz standardowe 3dzyszki co i tak w sumie za caly abonament z 4 ofertami dalo ok 83zl!!!!!!!!!! czyli i tak mniej niz mi proponuja) wiec co to za propozycja jak ma byc drozej?? dzisiaj pewnie bede rozmawial telefonicznie z bokiem i tego argumentu wlasnie uzyje (ze do tej pory mialem taniej niz mi proponuja i co to za filozofia ze staly abonent ma miec drozej niz mial do tej pory).

Dam znac jaki bedzie wynik rozmowy.

#236405  autor: yagi
 30 lis 2007, 15:52
Napisz im do tego, ze Play za 70 zl da Ci 200 minut do wszystkich i bezplatna aktywke. No i ze wezmiesz do Playa numer :lol: :lol: :lol:

Dali Ci standard. Teraz wywalcz to samo za 66 zl ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#236550  autor: kuwejt
 30 lis 2007, 22:28
no wywalczylem :) wczesniej jeszcze wyslalem im drugiego maila a pozniej zadzwonilem do BOKu. no i tam juz bez komplikacji. 4 oferty za 66zl +4000min do Ery i na stacjonarne + N6300 za 1zl + BT_Jabra za 1zl + Samsung z Tak_Takiem za 20zl + moje zadowolenie-bezcenne :D:D:D
teraz juz tylko czekam na kuriera. ma byc wtorek-sroda w przyszlym tygodniu

#236681  autor: jachym
 01 gru 2007, 18:05
A czy ktoś może próbował negocjować warunki przedłużenia umowy w Erze biznes??

Do mnie ostatnio zadzwonił konsultant i zaoferował droższy abonament niz miałem (miałem Biznes 60, a teraz jest jedynie Biznes 70) i na siłe chciał wcisnąć mi NOKIE 6120, mówił ogólnie, że jest super i ekstra. Trudno mi było go uświadomić, ze chce ten telefon zobaczyć w salonie, gdyż nie mam pojęcia jak wygląda. Z tego co widzę w dziale PROMOCJE na telepolis to nowa oferta powinna wejść 6 grudnia. Ma może ktoś jakieś przecieki na jej temat? Najbardziej zależy mi chyba na NOKII E51.

O co ogólnie mogę sie "klócić" z konsultantem?? O obniżenie kosztów abonamentu czy ceny telefonu?? I jakich używać argumentów??

pozdrawiam wszystkich i czekam na odp. :wink:

#236737  autor: Prometo
 01 gru 2007, 21:53
jachym pisze:O co ogólnie mogę sie "klócić" z konsultantem?? O obniżenie kosztów abonamentu czy ceny telefonu?? I jakich używać argumentów??
Dużo zależy od tego jakie płacisz rachunki. Jeżeli wysokie to "kłóciłbym się" i o zniżkę na telefon i na abonament lub jakieś dodatkowe usługi.

Pozdrawiam - Prometo

#236743  autor: Szymus
 01 gru 2007, 22:11
Sam pracuje jako konsultant w Erze i najlepsza jest oferta bez telefonu. Jeżeli masz dobry telefon i zależy Ci na minutach to to najlepsze rozwiązanie.
Dobra jest opcja z Taniej w sieci czyli co miesiąc dodatkowy pakiet 100minut do sieci ERA, Heyah i stacjonarnych, przez pierwsze 2 miesiace płacisz tylko po 1zł a po tych dwóch miesiącach rezygnujesz bez żadnych opłat i konsekwencji.

#236746  autor: Prometo
 01 gru 2007, 22:18
Szymus, jachym napisał:
jachym pisze:A czy ktoś może próbował negocjować warunki przedłużenia umowy w Erze biznes??
:wink:

Pozdrawiam - Prometo

#236747  autor: waeren
 01 gru 2007, 22:22
Szymus pisze:Sam pracuje jako konsultant w Erze i najlepsza jest oferta bez telefonu. Jeżeli masz dobry telefon i zależy Ci na minutach to to najlepsze rozwiązanie.
Uważam że to bzdura, bo dostajesz pakiet za 15 PLN bez telefonu i jeszcze musisz podpisać umowę na dwa lata (w Plusie jest tylko na rok bez fona), a tak za 16,50 dostajesz z telefonem, więc uważam że głupotą jest przedłużanie w erze bez telefonu bo za brak nowego telefonu zyskujesz tylko 1,5 PLN miesięcznie, co przy dwóch latach daje tylko 36 PLN a dużo więcej dostaniesz za każdy fon jaki sprzedasz, biorąc go z pakietem za 16,50, nawet te z najniższej półki po 1 PLN przy jednym pakiecie :lol:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#236762  autor: dechomenon
 01 gru 2007, 22:54
zgadzam się podpisać kontrakt na 2 lata bez fona to samobójstwo....chociaz nie wiem jak dobry bym miał telefon nigdy bym nie podpisał umowy bez fona na 2 lata...

#236782  autor: yagi
 02 gru 2007, 01:30
dechomenon pisze:zgadzam się podpisać kontrakt na 2 lata bez fona to samobójstwo....chociaz nie wiem jak dobry bym miał telefon nigdy bym nie podpisał umowy bez fona na 2 lata...
Zgadzam sie. Umowy bez telefonu powinny byc na rok z mozliwoscia wczesniejszego podpisania aneksu z telefonem w razie awarii ;)

#236790  autor: dechomenon
 02 gru 2007, 02:29
jak już to jakaś umowa na czas nieokreślony z możliwoscia dobrania sobie telefony w danej chwili...a wtedy np. trace bonsu minut jaki zyskałem..przedłużając bez telefonu...

#236797  autor: waeren
 02 gru 2007, 09:21
yagi pisze:Zgadzam sie. Umowy bez telefonu powinny byc na rok z mozliwoscia wczesniejszego podpisania aneksu z telefonem w razie awarii ;)
No właśnie w Plusie tak jest, co prawda nie możesz podpisać w każdej chwili aneksu z telefonem, ale teraz wprowadzili że w sumie możesz taką decyzję podjąć co każde 6 miesięcy (w ofercie bez fona na 18 m-cy), więc w sumie nie taki długi okres, a w przypadku umowy na 12 m-cy i tak zwykle wcześniej jest oferta, często nawet 2 miechy, wychodzi że taka umowa w Plusie bez telefonu jest na 10 miesięcy. Bez telefonu Plus na głowę bije Erę, ale już z telefonem przedłużać w Plusie to samobójstwo, tu dokładnie jest odwrotnie, Era bije bez litości Plusa:)

#236801  autor: dechomenon
 02 gru 2007, 09:50
dlatego wszyscy operatorzy doszli do takiego stanu, że mają podobne oferty...ponieważ jedni są lepsi w usługach obniżających koszty, drudzy mają lepsze słuchawki i tak w pewnych aspektach to się wyrównuje....

#236825  autor: jachym
 02 gru 2007, 11:38
Rachunki place srednie, czyli z reguly przekraczam abonament Biznes 60 o jakies 10 - 20 zlotych.

Juz otrzymalem maila z I-BOA i zaoferowali mi takie "cuda":

OPCJA 1
Pakiet bezpłatnych minut do sieci Era wliczonych w abonament w zależności od wybranej taryfy:

- Nowy Pakiet Biznes 70 dodatkowo 140 Minut przez 12 cykli rozliczeniowych

OPCJA 2
- Upust na Abonament za Pakiet Wartościowy przez okres nawet 24 pełnych Cykli rozliczeniowych (w zależności od wybranego Planu Taryfowego):

- Nowy Pakiet Biznes 70 w promocyjnej cenie 59,78 zł z VAT przez 12 cykli rozliczeniowych

+

Dodatkowo zarówno dla opcji 1 i 2 będzie Pan miał możliwość korzystania z promocyjnej oferty:
Połączenia za grosz - w ramach promocji połączenia z 10 wybranymi numerami komórkowymi sieci Era, będą realizowane w cenie 1gr netto (1.22 gr brutto) za minutę. W zależności od wyboru taryfy, abonament za tę usługę będzie bezpłatny nawet przez 24 Cykle rozliczeniowe.

Myslicie, ze uda sie wynegocjowac cos jeszcze? :wink:

#236856  autor: Kiqt
 02 gru 2007, 14:08
czy przy przedłużaniu umowy nie jest czasami tak ze minuty promocyjne (zależne od ilości pakietów) są dopiero zużywane gdy wykorzysta sie te pakietowe

przy 4 pakietach po 40 min do wszystkich i 4000 min promocyjnych

mając 160 minut do wszystkich i będziemy dzwonić do ery to zaczniemy zużywać najpierw te z pakietów (160) a dopiero później te promocyjne (4000)

prawda to?

#236857  autor: aga
 02 gru 2007, 14:14
Tak. Najpierw schodzą minuty z abonamentu, a dopiero później te dodatkowe.
  • Strona 111 z 318
  • 1
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 318
  • 1
  • 109
  • 110
  • 111