Dziś miałem okazję pomałpować nieco na KU990 i pierwsze wrażenie - BARDZO DOBRE.
Przedmówca prawdę mówi, nie ma problemów z szybkością ani z samym touch-screenem
Telefon znakomicie wyłapuje nasze pieszczoty i w momencie wybrania danej opcji odwzajemnia je delikatną wibracją
Jakość wykonania telefonu wg mnie jest na wysokim poziomie. Barwy na ekranie (po wybraniu odpowiedniego motywu lub oglądania obrazków) są nieco zbyt blade jak na moje oko (takie troszkę pastelowe, hmm... pewnie plastyk użyłby właściwego słowa

) ale generalnie jest całkiem nienajgorzej.
Jedynym problemem było dla mnie przesunięcie rysikiem bocznego paska - może dlatego, że jechałem przez folię (choć w innych operacjach wcale ona nie przeszkadzała). Za minus można też poczytać długie uruchamianie się telefonu - w moim przypadku było to grubo ponad 30 sekund
W komplecie jest przejściówka na słuchawki z wtykiem 3,5 - zresztą słuchafony także są oczywiście w komplecie (norma).
Powiem tak.
Kupiłbym go bez szemrania gdybym wiedział, że bez problemu znajdę gdzieś jakieś ciekawe aplikacje do niego a z tego co wiem nie jest z tym najlepiej.
Z pewnością nie jest to telefon dla każdego. Owszem - smsy pisze się wg mnie bardzo dobrze ale przyzwyczajony do standardowej klawiatury wiem, że spuszczając z niej wzrok "na czuja" trafię w wybrany klawisz. W przypadku touch-screena jest to oczywiście awykonalne, dlatego bardziej trzeba skupić wzrok na celu naszych palców lub rysika.
Sprawa ostatnia - z oczywistych powodów nie ochronimy tego zacnego ekranika crystal-case'em, a więc jego narażenie na zarysowania rośnie wprost proporcjonalnie do jego wielkości
Mimo wszystko uważam, że zabawka godna uwagi. Dodam tylko tyle, że LG KU990 VIEVTY zrobił na mnie lepsze pierwsze wrażenie niż Nokia N82 (być może dlatego, że brzydal z Nokii raczej niczym zaskoczyć mnie przy pierwszym podejściu nie mógł ale to już inna sprawa

)
PS: Przy okazji pozdrowienia, dla dziewczyny z punktu PLAY, która jak stwierdziła "rysika do tego telefonu nie ma, jest tylko taki fajny breloczek"
Na szczęscie szybko ustaliliśmy jakie jest jego przeznaczenie.