Feniks pisze:*Jak często telefon się "wiesza", czy problem wystepuje np. pod długim ładowaniu (tak jak w SPV e650)?
... nigdy nie miałem żadnego SPV, więc nie bardzo wiem o co chodzi z tym 'po długim ładowaniu'. Swojego mam trzeci tydzień i po tych kilku ładowaniach które musiałem zrobić nie zdarzyło się by się
'wiuchnoł' choć na chwilę.
Feniks pisze:*Jak szybko działa w porównaniu do np. K750i, 6310i?
... hm, tych też nigdy nie miałem, ale mogę porównać do K800i oraz W800i - jest równie szybki. Gdy mam otwarte kilka aplikacji w menedżerze zadań, to na uaktywnienie jednej z nich potrzeba tyle czasu ile procesor potrzebuje na przeładowanie treści wyświetlacza - poniżej 1sek
(ułamek). Natomiast w sytuacji gdy np. Wayfinder w nim nie jest(m.z.) to jednak telefon potrzebuje ok. 6ciu sekund by załadować tą aplikację do pamięci podręcznej i następnych ok. 4ech na sparowanie z odbiornikiem GPS. Przy pracujących w tle 4-7 aplikacjach
(więcej uaktywnionych w menedżerze zadań nie miałem na razie potrzeby mieć) przełączanie między nimi, to tyle czasu ile potrzeba na dotknięcie rysikiem ich nazwy w m.z. i przeładowanie wyświetlacza.
Feniks pisze:*Jak szybko reaguje ekran dotykowy?
... no właśnie! Natychmiast - tylko że czas gdy wskazana funkcja będzie aktywna, jest zależny od tego co chcemy by telefon wykonał, lub czy ta funkcja jest w menedżerze zadań aktywna: poruszanie sie po menu - błyskawiczne, wybranie książki z kontaktami
(mam 217) - ok. 5ciu sekund ale gdy jest w m.z. - natychmiast.
Feniks pisze:*Czy szybko rysuje się ekran?
... jeszcze nie udało mi się tego dokonać a
'smaruję' po nim raz rysikiem, raz palcem - zależnie od tego jak mi w danej chwili jest poręczniej. Esemesy pisze rysikiem, ale już rozmowy odbieram dotykając ekranu palcem i tak samo gdy szukam czegoś w menu lub nawiguje na Wayfinder'a. Do klawiatury na razie nie mogę sie przyzwyczaić. Najczęściej dotykam (

) lub kręcę Jog dialem z boku telefonu.
Feniks pisze:*Jakieś inne problemy/wady.
... na wstępie należy skalibrować w czterech punktach wyświetlacza dotyk. Gdy skalibrujesz do palca, to jest problem z pisaniem i wyborem funkcji rysikiem - należy nauczyć sie automatycznego wprowadzania poprawki - np. ja dotykam na lewo u góry wybieranego punktu ... ale palcem jest best. Natomiast gdy skalibrujesz do rysika to o nawigowaniu palcem raczej zapomnij - trafienie w żądany punkt to jak gra w dartha
Feniks pisze:Czy P1i to jest w 100% to samo co P1 Elena?
... nie wiem
[center]
___________________________________________[/center]
[center]
Motto: cnota krytyk sie nie boi... czy jakoś tak 
[/center]
MADMAX pisze:Z treści tego testu wynika, że ten telefon składa sie głównie z wad.
Czytałem ten tekst i ... tam jeszcze wporzo - w miarę obiektywnie, ale Twoje to jak zwykle
nadinterpretacja. Nie wiem dlaczego kojarzysz mi się z gościem o nicku CYBER ?!

(a... i jeszcze z moją teściową

)
MADMAX pisze:Szkoda, bo sam sie zastanawiałem nad zakupem tego modelu.
... i dobrze że Ci przeszło! Przypominam sobie co na forum wypisywał pewien zakochany w Sagemach dzieciak, a jak to się zmieniło od czasu gdy stał się posiadaczem słoniaka

Gdybyś i Ty nam MADMAX zrobił taką woltę, to ile to forum by straciło... na śmieszności
EDIT:
Nazwę napisałem z małej litery, więc nie chodziło mi o osobę a o rzecz - byka z "ha" poprawiać nie będę - Błazna (z dużej litery!) możesz robić nadal z ...
.