Moja 6230i ma soft 3.30. Przeczytalem ze karta 512 MB chodzi co wydaje sie być gwarantowane.
Czy ktoś mając ten soft 3.30 używa z powodzeniem pamieci 1 GB. Ponieważ fon działa mi bez zarzutu nie chce zmieniać softu a chce kupić pamieć 1 GB.
[ Dodano: 2007-11-13, 13:50 ]
Odpowiem sobie sam na zadane wyżej pytanie: Nokia 6230i z soft 3.30 sprawnie moze obsługiwać pamięć 1 GB.
Wczoraj kupiłem kartę pamięci Kingston RS MMC 1 GB made in Taiwan.
Po włożeniu do telefonu od razu była gotowa do użytku. Bez formatowania dało sie zapisać i odczytać dane. Jednak sformatowałem z poziomu telefonu i testowałem dalej. Połaczyłem kablem CA-53 z PC i uruchomiłem Nokia PC Suite. Transmisja odbywała sie bez problemu ale oczywiście z prędkością marną czyli normalnie. Nie dało sie zakladać z poziomu PC Suite katalogów na karcie. Wgrałem ponad 870 MB danych przede wszystkim mp3.
Słuchałem kilka godzin. Wszystko działało sprawnie- odtwarzacz nie ciął się a fon sie nie zawieszał. Ustawione było odtwarzanie losowe.
Mimo znacznego zapełnienia karty pamięci nie zauważyłem spowolnienia pracy telefonu. Moja nokia ma ponad 2 lata a ja jestem drugim właścicielem.
[ Dodano: 2007-11-15, 14:51 ]
Przy odświerzaniu listy utworów z karty 1 GB zapełnionej ponad 800 MB - gdy przyjdzie sms lub mms - następuje reset telefonu

:P