• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #230791  autor: kitek
 01 lis 2007, 15:45
Witam, posiadam telefon w TakTaku, a osoba, do której dzwonie najczęściej ma niestety telefon w plusie;/ no i teraz pojawia się problem, ponieważ wszystkie fajne oferty z tak taka dotyczą rozmów wewnątrz sieci i do stacjonarnych. I teraz moje pytanie, czy aby zmniejszyć koszty połączeń, może przenieść się do innej sieci? Myślałem może o playu, tam rozmowy są o 10gr tańsze aniżeli w taktaku, no i narazie smsy po groszu(gdy w taktaku po 16gr). Tylko w playu martwi mnie przedłużanie ważności konta, nie wiem czy nie będzie z tym problemu. Zaznaczam, że raczej nie chce przechodzić do plusa. Macie jakieś pomysły? pozdrawiam

#230799  autor: szejkspir
 01 lis 2007, 16:31
Najlepszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie przejście do Plusa, możesz oczywiście zachować swój numer. Ceny połączeń do wszystkich sieci są w Play'u są najniższe, to nie ulega wątpliwości. Ale mimo wszystko, jeśli kontaktujesz się bardzo dużo z jedną osobą, która posiada Plusa - najlepszym wyborem będzie Plus i odpowiednia taryfa. Play jest korzystny dla osób, które w przeważającej mierze kontaktują się z numerami we wszystkich sieciach. I zaznaczam tutaj, promocja Play'a Pakiet Sms'ów za 1 gr do wszystkich sieci dobiegła końca z dniem wczorajszym. Szerzej przeczytasz o tym w news'ie Telepolis. Jeśli nie aktywowałeś go do wczoraj, już jest za późno.
Jeśłi chcesz tanio rozmawiać z Plusem (szczególnie z jednym numerem), rozważ na poważnie ofertę tego operatora (np. promocja Darmowy numer w taryfie Simplus lub w taryfach Easy i Team7).
A tutaj masz cenniki poszczególnych taryf: Simplus, Easy i Team7.

#230807  autor: mariusz9a
 01 lis 2007, 16:48
Też proponuję Tobie przejść do Plusa lub tamtej osobie do Ery. Napisałeś że nie zamierzasz przechodzić do Plusa... W takim wypadku minimalizowanie kosztów będzie "sztuczne" i na dłuższą sprawę nie opłacalne.
Ale jeśli już tak potwornie chcesz to tylko mBank Mobile - najniższe stawki na rynku. Ale tak jak mówię, to trochę sztuczna minimalizacja kosztów, taka na siłę która i tak dużo nie daje.

#230816  autor: szejkspir
 01 lis 2007, 17:12
mariusz9a pisze:Ale jeśli już tak potwornie chcesz to tylko mBank Mobile - najniższe stawki na rynku.
mBank Mobile jest przede wszystkim dla klientów mBanku, co więcej - dla klientó aktywnie korzystających z jego usług. Jeśli nim nie jesteś możesz potem mieć problem z doładowaniem konta (tylko za pomocą mTransferu lub kartą kredytową). Stawka na pierwszy rzut oka jest najniższa na rynku 45gr/min, ale w Play już przy doładowaniu za 50zł cena minuty może spaść do 0,35gr/min. Owszem, cena w mBank Mobile również może spaść, ale (co zaznaczyłem powyżej) trzeba aktywnie korzystać z usług finansowych (np. wysoka miesięczna kwota transakcji na karcie, kredyty itp. - więcej informacji). Dodatkowo można spodziewać się, że Play będzie wprowadzał cały czas różne promocje, czego po mBank Mobile raczej nie należy oczekiwać.

#235177  autor: mtx
 23 lis 2007, 19:54
Wg mnie najlepiej jest przekonać tą drugą osobę do Tak taka. Przeniesiesz się do Play i masz 45 gr. Ale jeśli tamta osoba przejdzie do TT, to możecie sobie wziąć nawet numerki za grosze. W Play nie ma takich obniżek na jeden numer.
W sim+ darmowy numer też jest dla osoby z Plusa. Więc jeśli wolisz TT to zaproś tą drugą osobę.
Kup jej na mikołaja starter za 9 zł. ma wtedy 1,5 mies na przychodzące. dokupujesz doładowanie za 25 zł i masz na miesiąc (masz 120 dni przychodzących bo się sumują za 36 zł).
W Play masz 30 zł i masz miesiąc pierwsze doładowanie za 24 zł masz na 100 dni. (130 dni za 54 zł)

Zakładając, że (ta osoba) chce jak najmniej wydać na utrzymanie konta, a Ty płacisz za rozmowy.