filippooo16, widze ze masz spory problem w wyborze... Tak naprawde K800 i K810 to ten sam telefon w innej obudowie. Ja mam takie same problemy gdy kupuje telefon i zadawalem tyle samo pytan o ile nie wiecej i wkoncu zdecydowalem sie na K800 (kupilem ok miesiaca temu) i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony... Juz w tej chwili jestem pewien ze kolejny model to rowniez bedzie SE (przypuszczalnie K850 - ale to jak cena bedzie troche nizsza niz 2000zl ktorymi zapewne SE przywita klientow =] )... Ja mialem okazje pobawic sie N73 dluzszy czas i stwierdzam ze K800 go wymiata chociazby ze wzgledu na szybkosc dzialania... To jakbys porownywal Ferrari z Fiatem. N73 gorszy aparat itd. A co do rysowania to nie masz po co pytac bo jesli dbasz o telefon to nic mu sie nie stanie... Ja nosze swojego SE w kieszeni samego, bez zadnych kluczy, pieniedzy i ma sie wysmienicie! I tym samym jestem zywym przykladem ze mity na temat samootwierajacej sie klapki to bujda, bo ja czegos takiego nie doswiadczylem... Prosze nie bic za to ze pisalem o K800 ale K810 to ten sam telefon wiec pozwolilem sobie troche tutaj poszalec. =P ( a moze wybierzesz K800?) Zycze powodzenia w wyborze bo wiem jaki to ciezki orzech do zgryzienia! Pozdrawiam! =]