• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#220282  autor: dechomenon
 10 wrz 2007, 21:01
a był ktoś z tym w serwisie SE ? ciekaw co oni na to!

#220298  autor: przemek910
 10 wrz 2007, 21:48
wwpyra2 pisze:AKTUALIZACJA:

Po dokładnym przyjrzeniu sie problemowi i rozmowie z trzema konsultantami i serwisem SE :

Problem nie działania klawiszy 0 6 4 jest prawdopodobnie wadliwy soft orange (około 30% telefonów z orange ma tą wadę)
Blokowanie klawiszy występuje podczas dwóch czynności:

1: Gdy dotkniemy klawisz znajdujący sie z boku telefonu do robienia zdjęć. Wystarczy lekko go dotknąć i blokują sie klawisze 0 6 4.
2. Gdy telefon podłączony jest do ładowarki, wtedy też blokują sie klawisze.

Składanie reklamacji mija sie z celem, ponieważ telefon wróci do nas z adnotacją, że wszystko jest dobrze, póki co orange nie potrafi tego naprawić, wgranie nowego softu od orange nie rozwiązuje problemu.
Wystarczy czytać, to co inni napiszą :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#221008  autor: Mirek z Jelonki
 14 wrz 2007, 18:02
Odnośnie zakupu SE k550i
Jestem jego zadowolonym właścicielem od 2 tygodni w Łoryndżu. Spotkałem sporo błędnych wiadomości na jego temat. W tej wypowiedzi poruszę 2:
Orange menu blokuje jego pracę Nieprawda. Można je wyłączyć w ustawieniach głównego ekranu.
Są kłopoty z klawiszami 0, 4, i 6 U mnie nie wystąpiły.
Nie można ustawić zegara na duży lub mały ze względu na Orange Menu. U mnie można. Może miałem szczęście i mam dobry egzemplarz... 8)
Pozdrawiam Mirek

abdbddbcbaee

#221187  autor: piottrw
 15 wrz 2007, 16:22
Witam
Ja swój K550 testuję już 3 dzień. Wgrywanie, słuchanie, przenoszenie (krta 1G). Nic mi się nie zacina, a telefon boski. Wcześniej miałem K500 + K510. Kupiłem w sklepie internetowym ery. za 1 zł.

#221218  autor: dechomenon
 15 wrz 2007, 19:22
Odnośnie zakupu SE k550i
Jestem jego zadowolonym właścicielem od 2 tygodni w Łoryndżu. Spotkałem sporo błędnych wiadomości na jego temat. W tej wypowiedzi poruszę 2:
Orange menu blokuje jego pracę Nieprawda. Można je wyłączyć w ustawieniach głównego ekranu.
Są kłopoty z klawiszami 0, 4, i 6 U mnie nie wystąpiły.
Nie można ustawić zegara na duży lub mały ze względu na Orange Menu. U mnie można. Może miałem szczęście i mam dobry egzemplarz... 8)
Pozdrawiam Mirek
Witam
Ja swój K550 testuję już 3 dzień. Wgrywanie, słuchanie, przenoszenie (krta 1G). Nic mi się nie zacina, a telefon boski. Wcześniej miałem K500 + K510. Kupiłem w sklepie internetowym ery. za 1 zł.
panowie paradoksem i niedopuszalne by było to, iż wszystkie miały by mieć taką wadę...dobrze, że się odezwaliście w tym temacie...bo nie należy skreślać tego telefony, tylko ten temat ma zwrócić uwage potencjalnych nabywców na to co zauważyli użytkownicy tej słuchawki!

#221993  autor: Mirek z Jelonki
 19 wrz 2007, 21:44
Odnośnie dalszych "wad" SE k550i
Raz mi się lekko zwiesił telefon - przestały chodzić klawisze skrótów "góra" i "dół" chyba po połączeniu z Kompem i odłączeniu. Sytację rozwiązało wyłączenie i włączenie telefonu. Odtąd przez przynajmniej tydzień chodzi bez zarzutu. Może jedyna wada: faktycznie brakuje mu opcji włączenia iwyłączenia sygnalizacji akustycznej "minut" w rozmowie. To znaczy sygnały te są słyszalne, ale nie wiem jak je wyłączyć. Z resztą po co je wyłączać, skoro są i nie przeszkadzają.
Pozdrawiam Mirek :D

abdbddbcbaee

#223052  autor: ovsky
 24 wrz 2007, 17:35
Mirek z Jelonki pisze: Raz mi się lekko zwiesił telefon - przestały chodzić klawisze skrótów "góra" i "dół" chyba po połączeniu z Kompem i odłączeniu.
Podczas gdy telefon jest podłączony do komputera nie odłaczaj kabla przed zamknieciem aplikacji której uzywałeś do zgrywania.

Aha ja telefon kupiłem przez telesklep dotarł dzisiaj i nie zauważyłem żadnej wady odnośnie "zacinających się klawiszy" widocznie producent czytał to co wcześniej pisaliście i podjął decyzję o natychmiastowym odzacinowaniu wszystkich k550i :D A tak na poważnie to moi znajomi którzy zakupili ten telefon w ostatnim czasie także w erze nie mają takiego problemu.

Jak miała na imię mama Muminka zanim go urodziła? :/

#223054  autor: butterfly
 24 wrz 2007, 17:40
Mój mężczyzna kupil tydzień temu w erze k550 i wada jest, więc uważa tylko jak pisze smsy, by nie naciskać klawisza aparatu i wcale mu to nie przeszkadza.

#225855  autor: Xy
 07 paź 2007, 19:05
K550i z Ery. Dzis przy pisaniu esa odkrylem, ze tez nie dzialaja mi w/w przyciski. Oczywiscie, gdy jest wcisniety przycisk od aparatu. Trzeba sie bedzie nauczyc inaczej trzymac telefon podczas pisania SMSa... A szkoda, bo czesto sie pisze smsa jedna reka, ale wtedy przycisk aparatu jest wcisniety stawem palca wskazujacego prawej reki :) Chyba, ze to model opracowany dla leworecznych o czym SE nie poinfrmowal :D

[ Dodano: 2007-10-07, 19:12 ]
ovsky pisze:Podczas gdy telefon jest podłączony do komputera nie odłaczaj kabla przed zamknieciem aplikacji której uzywałeś do zgrywania.

U mnie natomiast wystepuje inny problem po odlaczeniu kabla. Zamykam okienka Eksploratora telefonu i okienko windowsowe z ktorego bralem pliki, wylaczam ikonki kolo zegara (pamiec masowa czy cos) i wtedy wyjmuje kabel SUB z kompa, nastepnie z telefonu. Wtedy wlasnie telefon gubi zasieg, na zasiegu pojawia sie na kilka sekund ikona "flight mode" po czym wszystko wraca do normy po okolo 20 sekundach. Niby nic, ale jest to denerwujace...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#226282  autor: soul blade
 10 paź 2007, 14:23
To czyli wady mogą mieć poszczególne modele ?? Ja zamierzam k550i kupić w sklepie Euro więc chyba nie trafie na "kota w worku" ??

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#226283  autor: butterfly
 10 paź 2007, 14:27
Wg mnie to nie wada. Po prostu w niektórych modelach przy pisaniu smsa i jednoczesnym naciskaniu przycisku aparatu, nie działają klawisze. Trzeba uważać i tyle.

#226904  autor: MARIO rlz
 13 paź 2007, 12:30
Zastanawia mnie jak piszecie SMSy, że dotykacie palcem przycisk od aparatu :P I zgodzę się z butterfly, że nie jest to wada, tylko po prostu nie można dotykać przycisku od aparatu (mnie się podczas pisania SMS jeszcze to nie zdarzyło) ;)

#226906  autor: aga
 13 paź 2007, 12:34
MARIO rlz pisze:Zastanawia mnie jak piszecie SMSy, że dotykacie palcem przycisk od aparatu
To zależy jak sie trzyma telefon podczas pisania. Mnie zdarzyło się tak dopiero 2 razy, więc da się pisać bez wciskania przycisku od aparatu. :wink: Za to nagminnie wciskam przycisk od internetu jak wyjmuję zestaw słuchawkowy albo odłączam kabel USB.

#226907  autor: butterfly
 13 paź 2007, 12:36
aga, możesz to przecież zablokować. ;)

#226966  autor: przemek910
 13 paź 2007, 16:10
butterfly pisze:aga, możesz to przecież zablokować.
Co może zablokowac? Piszesz tak, zę nie wiadomo o cochodzi.

Wciskania go nie da się zablokować, bo jak aga napisała, dzieje się to przypadkowo. Można natomiast zablkować aut. łączenie się z Internetem po naściśnięciu ów przycisku. WYstarczy włączyć żądanie logowania.

#226972  autor: butterfly
 13 paź 2007, 16:28
Inteligentna aga skoro widzi, że sie do niej zwracam się domysli. Nie masz już czego się czepiać?

#227106  autor: aga
 14 paź 2007, 10:12
butterfly pisze:aga, możesz to przecież zablokować. ;)
No można, tylko ja wolałabym żeby tego przycisku w ogóle nie było. :wink:

PS. przemek910 nie wiem co ci butterfly zrobiła, ale taka wojna na publicznym forum jest niesmaczna i żenująca. Jak dla mnie takie jałowe spory to tylko nabijanie licznika postów i nic poza tym.

#234761  autor: szurum burum
 21 lis 2007, 16:45
dobrze, ze tu trafilam, bo juz mialam oddawac tel do salonu, ze wzgledu na blokowanie 4 i6...wyprobowalam sobie i rzeczywiscie, piszac smsy, naciskalam ow klawisz aparatu...teraz juz na to uwazam i nie mam problemu...zastanawia mnie za to ten nieszczesnie umieszczony klawisz do alczenai z internetem...moglby ktos dokladniej wytl, jak go zablokowac?

#234808  autor: butterfly
 21 lis 2007, 21:27
szurum burum pisze:moglby ktos dokladniej wytl, jak go zablokowac?
Poszukaj a znajdziesz. ;]

#234866  autor: dechomenon
 22 lis 2007, 11:08
* i prawy klawisz funkcyjny...czyli po skosie od *