• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#225623  autor: widex
 06 paź 2007, 15:26
HMm, może emocje mnie poniosły z tą piątą :D ale w końcu EDGE jest duzo, ale UMTS-u dla mnie mało, bo w sumie nie u mnie ;)

#226052  autor: elrond
 08 paź 2007, 22:38
Hmm ciekawe, ogólnie nie interesuje sie zbyt mocno siecią Orange, bo jej nie używam, ale dziś trafiłem w BIPie na informacje, że zostało złożone pismo właśnie z Orange, o pozwolenie na pierwszego NodeB w małym, 50tys Krośnie :-) Ah ten galopujący rozwój ;-) Z tego co mi wiadomo, to do tej pory Orange nie interesował się zbytnio małymi miejscowościami.

#226054  autor: Prometo
 08 paź 2007, 22:41
elrond pisze:Z tego co mi wiadomo, to do tej pory Orange nie interesował się zbytnio małymi miejscowościami.
elrond widać konkurencja zmusiła sieć Orange do zainteresowania się mniejszymi miejscowościami :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#226086  autor: widex
 09 paź 2007, 08:19
Orange czuje powiem konkurencji, za bardzo byli pewni siebie...

Sieć nie działa wydajniem
słaby UMTS ( mało miejscowości)
siadający ostatnio system

Moja mama ma problemy w Pop-ie czeka tytdzień na włączenie obojętnie jakiej usługi, a w BOK-u dają tylko p o15 zł w ramach przeprosin co każde zadzwonienie, ehh

aw Krośnie jest HSDPA? i jak w budynkach transfer?

#226112  autor: elrond
 09 paź 2007, 12:54
aw Krośnie jest HSDPA? i jak w budynkach transfer?
to dopiero pozwolenie na 1-ego NodeB- trzeba jeszcze poczekać :wink:

Na razie działa tylko Plus. Ma 1 antene UMTS z HSDPA (chyba 3,6MB/s ale nie wiem jak to jest z prędkosciami u nich), do końca 1 kwartału 2008 roku następne 3 nodeB powinny sie pojawić. I plany długoterminowe - na przełomie 2008/2009 jeszcze 2. czyli nie jest źle. Ale to nie temat o Plusie tylko Orange :wink: