• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #225900  autor: Kujon_FCI
 07 paź 2007, 21:32
Witam

Sprawa ma się następująco....skończyła mi się umowa z Erą, i postanowiłem przejść na kartę....prawdopodobnie do orange, no chyba, że mi polecicie coś dobrego :) A więc...

- 90% moich znajomych to Orange
- dużo nie pisze(ok 5 sms dziennie), przeważnie dzwonie... (ok 2-3 minuty dziennie)
- nie potrzeba mi pakietów smsów po ileś tam setek czy tysięcy sms :D bo nie wykorzystam tego
- nie stanowi dla mnie problemu kasa (tzn nie jestem z ludzi którzy za więcej niż 25 zł nie doładują koma...)
- nie korzystam z neta(przynajmniej narazie, póki mam jeszcze 6030 :D)
- nie gadam z zagranicą :D itd
- mam fona bez simlocka

Myślałem nad Orange GO, doładowywać za 100 zł raz na powiedzmy 4 miesiące (stawka 20gr za minute i 1 gr za sms)...to najlepszy wybór? i jak to ma się w praktyce, rzeczywiście tak jest?

Z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony 07 paź 2007, 21:42 przez Kujon_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.
 #225926  autor: biotyt
 07 paź 2007, 23:03
Kujon_FCI pisze:Witam

Sprawa ma się następująco....skończyła mi się umowa z Erą, i postanowiłem przejść na kartę....prawdopodobnie do orange, no chyba, że mi polecicie coś dobrego :) A więc...

- 90% moich znajomych to Orange
- dużo nie pisze(ok 5 sms dziennie), przeważnie dzwonie... (ok 2-3 minuty dziennie)
- nie potrzeba mi pakietów smsów po ileś tam setek czy tysięcy sms :D bo nie wykorzystam tego
- nie stanowi dla mnie problemu kasa (tzn nie jestem z ludzi którzy za więcej niż 25 zł nie doładują koma...)
- nie korzystam z neta(przynajmniej narazie, póki mam jeszcze 6030 :D)
- nie gadam z zagranicą :D itd
- mam fona bez simlocka

Myślałem nad Orange GO, doładowywać za 100 zł raz na powiedzmy 4 miesiące (stawka 20gr za minute i 1 gr za sms)...to najlepszy wybór? i jak to ma się w praktyce, rzeczywiście tak jest?

Z góry dziękuje
Jeśli nie chcesz bawić się w pakiety to właśnie najlepszym wyborem jest Nowe Orange GO bo za doładowania 100 zł i więcej otrzymujesz stawki do Orange 20gr/min oraz 1gr/SMS, 2gr/MMS i masz odrobinę taniej niż w Orange POP poza sieć.
Orange POP jest pod względem prostoty tragiczny bo są stawki podobne, ale w pakietach więc w przypadku ich niepełnego wykorzystania stawki idą w góre. Atutem mogą być pakiety Szałowe Tygodnie, ale tak dużo nie rozmawiasz i nie piszesz... więc korzystając z pakietów POP Gadane i Grosz za SMS by Tobie wystarczyło, czyli 20gr/min, a SMSy droższe niż 1gr bo musiałbyś zapłacić 6 zł/miesiąc za 600 SMSów pomimo wykorzystywania np. 200 SMSów.

Zatem polecam Tobie Nowe Orange GO bo masz niskie stawki bez zabawy w pakiety, nie pakujesz kasy w pakiety SMS czy minut (czyli dowolne wykorzystanie w każdym momencie), a do doładowania 100zł dostajesz 10zł do wszystkich sieci, a do 150 zł dostajesz 30 zł także do wszystkich sieci zatem wszystkie stawki idą jeszcze w dół!

biotyt

#225974  autor: TomekO
 08 paź 2007, 14:42
Ja bym brał abonament "co za numer" za 25 zł z bonusami za zakup przez internet na 24 miesiące masz 73,3 minuty do wszystkich i 1200 minut do orangutana i stacjonarnych od 20:00 do 9:00 i w weekend i chyba 50 MB na 12 miesięcy.

#225975  autor: PingNoMore
 08 paź 2007, 14:45
TomekO pisze:i chyba 50 MB na 12 miesięcy.
Nie 50 MB a 50 zł do wykorzystania na internet.

#225993  autor: TomekO
 08 paź 2007, 16:42
Racja źle zapamiętałem tam jest 50 zł. Wchodząc jednak w opcje zakupu oferty http://orange.pl/portal/map/map/wizard?_requestid=72711 pisze że tyle zyskuje kupując w orange.pl "........ łączysz się za darmo z Internetem w ramach pakietu 50 MB przez pierwsze 12 miesięcy" dla opcji za 25 zł.Pewnie błąd ale nie chce mi się tego weryfikować.

#225998  autor: ja
 08 paź 2007, 17:12
TomekO pisze:za 25 zł z bonusami za zakup przez internet na 24 miesiące masz 73,3 minuty do wszystkich
Minut do wszystkich jest 66. a te dodatkowe 5 zł. jest na rozmowy w orange i na stacjonarne. Stawka to jeśli się nie mylę 0,3 zł/min., a więc ok.16 min., które dostajesz przez 12 miesięcy.

#225999  autor: marektomek
 08 paź 2007, 17:16
przeciez wyraźnie napisał że chce przejść na karte...
Kujon_FCI, sam sobie odpowiedziałeś praktycznie. Nowe Go i stawka po załadowaniu za 100zł jest w Twoim przypadku najlepszym wyjściem

#226008  autor: TomekO
 08 paź 2007, 18:16
@ja zgadza się. Najlepiej przeczytać tą ofertę dokładnie ale niech to zrobi Kujon_FCI.

#227097  autor: mikage1
 14 paź 2007, 03:17
@ Kujon_FCI: myślę, że sam sobie odpowiedziałeś, że dla Ciebie Nowe Orange GO będzie w tej chwili najlepsze... :-)

#227365  autor: widex
 15 paź 2007, 10:45
Hmm, mój profil dzwonienia jest taki sam jak twój, wybrałem Nowe Go, i będę na dłuższą metę zadowolony, w porównaniu do Mix-a w którym jest strasznie drogo i trzeba dokupywać karty zdrapki by mieć coś taniej...