• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 131
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 131

#222682  autor: krzyno
 22 wrz 2007, 22:50
freeze pisze:a wie ktoś może mniej więcej jak powinno wyglądać wypowiedzenie umowy ? jeżeli tak to mógłby napisać albo wysłać na maila ?;>
najlepiej podejść do salonu lub punktu orange, tam mają gotowe formularze i wszystko załatwiają w 2 minuty. Dostajesz potwierdzenie i po sprawie. Trzeba mieć przy sobie dowód osobisty.

#222734  autor: corner
 23 wrz 2007, 10:31
A nie wiecie jaka jest lista aparatów, które przy kwocie zobowiązania można dostać za złotówkę? Bo w salonie proponują wiele aparatów, ale za 49 złotych. Nie mogą taniej? Czy przy wymianie aparatu można dostać jeszcze jakiś pakiet minut (w Twoim Planie albo w Nowym Twoim Planie)? Są tu osoby z ProPozycji, więc może wiedzą jakie są ostateczne możliwości Orange przy tak niskiej kwocie zobowiązania.

#222905  autor: leeway
 23 wrz 2007, 21:19
Witam,
15 grudnia kończy mi się umowa, jednak już na stronie Orange pojawiła się propozycja dla mnie. Często zaglądam tutaj, dlatego postanowiłem zapytać o propozycje dla mnie. Oferta ze strony Orange sprowadza się głównie do oferty minutowej itd, ja wolałbym zostać przy starej ofercie Twój Plan, ewentualnie jakiś większy pakiet minut. Moja kwota zobowiązania to 65 zł (wszyscy i na wszystko 25, Orange i stacjonarne 10, wieczory i weekendy 30). Co prawda kwota zobowiązania na umowie jest 50 zł, ale zmieniona została jakieś 2 miesiące później - nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie. Nie chciałbym przenosić się na Nowy Twój Plan głównie ze względu na to, że wieczoru i weekendy nie maja limitu minutowego. Mam teraz SE K750i, a zainteresowany jestem K800i. Na koncie punktowym Profit mam ok 4300 punktów. Nie wiem czy przedłużyć już teraz czy poczekać jeszcze? Pozdrawiam,

#222907  autor: mike278
 23 wrz 2007, 21:35
po pierwsze musisz uwazac, zeby nie zabrano ci no-limit. zdazyc sie moze, jesli zmieniasz opcje w planie taryfowym. wskakujesz wtedy na regulamin z dn 6 czerwca o ile pamietam. czyli limity. musisz uwazac jakie opcje ci proponuja, i sprawdzac, czy nie wiaza sie ze zmiana. wystarczy ze zrobisz np dwiw 60 , albo darmowy numer i po zawodach. drugie z zasady na tak niskich zyskach z abo nie dostaje sie ekstremalnie dobrej oferty. oplaca sie poczekac. domiemuje ze skoro obawiasz sie limitu to zuzywasz wiecej niz 1200 minut. rentowny podejrzewam za bardzo nie jestes. po trzecie wybor fonow masz jak w cenniku, inna rzecz czy warto, badz stac cie na zaplacenie za konkretny model. bez urazy, prosze, ale sa ludzie dla ktorych 1000 czy 2000 pln za fon to drobnostka. ja do nich nie naleze, a twojego stanu nie znam. ;) wg posiadanych przeze mnie informacji nie ma proponowanej uslugi rabatowania terminala. przynajmniej przy sporej grupie modeli. reasumujac. nawet jesli dzis podpiszesz aneks zacznie biec od 15 grudnia, wiec czy nie lepiej poczekac?

Execute the order 66.

#223693  autor: Meroving
 27 wrz 2007, 02:38
Witam!
Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z propozycji i złożyła mi ofertę:
- przejście z JEDNA IDEA 50 na abonament za 55zł (nie pamiętam nazwy taryfy) ale chodziło, że dostanę 180 min do orange wymienne na 90 min do pozostałych sieci,
- telefon Samsung E250 za ok 30 zł (po odliczeniu ok 1800 p. profit)
-umowa na 24 mc
Ja jej na to, że samsungi mnie nie interesują i proszę o ofertę z SE.
Zaproponowała mi SE K550i za ok 250 zł (cena po odjęciu p profit).
Można coś korzystniejszego z tego uzyskać, zwłaszcza że jestem już 4 lata w orange, a w/w telefon w erze widziałem znacznie taniej ?

#223697  autor: mike278
 27 wrz 2007, 07:53
to ile jestes nie ma wplywu. nazwa taryfy ma znaczenie.a moze plan na rozmowy?. co wiecej nic nie nie piszesz jaki jest profil korzystania z telefonu. oferta gola z przyjmujac ze to plan na rozmowy. zadnych dodatkow. nic. to juz lepiej by bylo skorzystac z aktualnej promocji. napisz prosze cos na temat profilu moze wtedy sie doradzi. ja tam bym na takich warunkach nie podpisal.

Execute the order 66.

#223718  autor: Meroving
 27 wrz 2007, 11:35
Możliwe, że masz racje z tą nazwą taryfy.
Jeśli chodzi o profil użytkowania to masz na myśli co mi oferuje obecna taryfa?
hmm abo płacę 50 zł i mam to 50 zł (rozmowy, sms, mms ) do wykorzystania do wszystkich sieci i chyba też na stacjonarne. Nie pamiętam bo mnie to nie interesowało już od jakiegoś czasu, a na stronie orange nie mogę tego znalęść.
Jeśli chodzi o mnie to głównie zależy mi na telefonie, bo mój stary siemens rozwalił sie po 3 latach, a nie stać mnie na wywalenie 600 zł na jakieś cacko.
Nie wiem czy coś więcej wyjaśniłem, ale liczę na wyrozumiałość :mrgreen:

#223760  autor: jahu
 27 wrz 2007, 14:57
Meroving, a skorzystasz wogóle z tego że w orżnąć będziesz miał troche więcej tych minut? Bo kalkulując np.: wygadam 40 minut poza - zostaje 100 w Orange - a tyle to masz w Playu w z abo 50 - oferta dla "człowieka z ulicy". I telefon wytargasz lepszy.

Zastanów się gdzie dzwonisz i jak dużo, z jakich innych usług korzystasz.

#223763  autor: Meroving
 27 wrz 2007, 15:11
Więcej minut jest mi raczej nie potrzebne. W obecnej taryfie, czyli 50zł bez problemu się mieszczę i ona mi w zupełności wystarcza. Zależy mi na fonie, ale nie chciałbym zmieniać sieci. Jest możliwość zbicia ceny fonu jeśli bym chciał zostać przy starej taryfie?

#223850  autor: mike278
 27 wrz 2007, 20:27
osobiscie na plan na rozmowy nie dalbym sie namowic. ale to tylko moja ocena mojego profilu korzystania. co do rabatu na telefon. no coz. podobno sa wstrzymane. ale nie mam potwierdzenia procz takiego ze na 2 umowach ich nie oferuja chocby nie wiadomo co. a zysk (nie wysokosc abo ) dosc duzy. nieoficjalne info z salonu brzmi rabatu dla niskich abo nie ma.

Execute the order 66.

#224304  autor: derekpl
 29 wrz 2007, 22:44
Teraz z mojego podwórka:
Niedawno dzwoniła do mnie kobieta z propozycji, teraz mam Jedna Idea 50 + bezpłatny numer za który place 15 zł z poprzedniego przedłużenia dostałem bodaj pakiet 25 albo 50 na rozmowy do Orange i stacjonarnych ( przelicza to się na 120 min Orange i stacjonarne) na cale 12 mieś + 100 sms’ow do Orange także na 12 mieś. Moje rachunki to średnio jakieś 75 zł.
Pierwsza propozycja wygladała tak:
Plan na rozmowy za 55 zł ( 180 min do Orange i stacjonarnych / 95 min do innych)
+ Do tego 150 min do Orange na 9 mieś.
+ 30 min. do wszystkich na 6 mieś lub 9 godz. z jednym numerem przez 9 mieś
Jak by na to nie patrzeć – oferta gorsza
Zadzwoniłem później do nich z informacja – ze co roku jak przedłużam umowę to dostaję coraz gorsze i mniej korzystne oferty, co roku proponuj mi jakiś nowy jedynie słuszny plan taryfowy który kosztował by mnie więcej.
Pani zaproponowała mi:
Zostanie przy obecnym planie Jedna Idea 50 a do tego na cały okres umowy jakiś pakiet do orane 120 minut i stacjonarnych + przez 6 mieś. 30 minut do wszystkich sieci
- nie wspomnę o rachunku szczegółowym ale to mnie w ogule nie interesuje – więc nie wiem nawet na jaki czas to proponowali
Zastanawia mnie przejście do Play’a tam wybierając kartę doładuje średnio raz na 2 mieś za 150 zł wyjdzie mi wtedy po 75 zł mieś a do tego będę miał co miesiąc 333 min do wszystkich.
Co wy na to znacie może jakąś lepszą propozycję?
Żal mi „darmowego nr” bo sporo dzwonię właśnie na niego, nie biorę pod uwagę ofert z jakimiś pakietami które trzeba aktywować co miesiąc – dla mnie to zabawa dla dzieci.
Na pewno zabieram nr. Tel. ze sobą.

#224884  autor: cezarylee
 02 paź 2007, 09:17
derekpl, he mi proponowal: Plan na Rozmowy 180 przy umowie na 18 miecha, najlepiej sie oplaca, do tego dali mi:
-30 min na 12 miecha
-w200i za 110zł po odliczeniu profit (1350pkt)

Podpisałem, bo wiecej gadam z orange, ale w sumie mam 210 min, do wszystkich sieci, bo minuta, to minuta, nie ma podzialu na grosze...

Co do propozcji, to dawali mi zamist fona 150 min na 18 miecha, czyli wiecej niż Tobie :lol:

#224891  autor: derekpl
 02 paź 2007, 09:52
Ile srednio placisz?
Poza tym - to dostales wyzsza opcje planu ktory mi proponowali - ile za to wszystko mial bys placic ?

#224892  autor: cezarylee
 02 paź 2007, 09:57
derekpl pisze:Pierwsza propozycja wygladała tak:
Plan na rozmowy za 55 zł ( 180 min do Orange i stacjonarnych / 95 min do innych)
+ Do tego 150 min do Orange na 9 mieś.
+ 30 min. do wszystkich na 6 mieś lub 9 godz. z jednym numerem przez 9 mieś
czyli ten sam plan.

Bede placił 55 zł, bierz umowe na 18 miecha. 210 min chyba styknie ;)

#224897  autor: soul blade
 02 paź 2007, 10:20
W sumie nie czytałem tutaj wielu postów tylko tak z grubsza :P i mam takie pytanie czy podczas przedłuzania umowy jako stały klient będe miał jakieś znkiżki ?? nawet przechodząc do mixa ?? sorka za takie pytania ale jakos nie mam kiedy wpaść do orangutanów i dokładnie ich wszytsko spytać co i jak?...

[ Dodano: 2007-10-02, 20:25 ]
nie żebym się wkurzał ale czy ktoś odpowie mi na posta?? :/ sorra za off-top

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#225035  autor: mike278
 02 paź 2007, 20:45
soul blade pisze:[ Dodano: 2007-10-02, 20:25 ]
nie żebym się wkurzał ale czy ktoś odpowie mi na posta?? :/ sorra za off-top
nie bardzo jest na co. nie podales taryfy, propozycji, wysokosci abo i rachunkow, profilu i oczekiwan. sa tu ludzie ktorzy moga pomoc. ale musza miec dane. nie sa wrozkami. :)

Execute the order 66.

#225043  autor: soul blade
 02 paź 2007, 20:56
no abonament mam 55zł (darmowy numer, darmowe wieczory no i 25 do orange i na stacjonarne) a rachunki yy zdarzyło się ponad 600 zł... a tak to przewaznie pare złotych wiecej niż mam ogólnie do zapłacenia ... i jak bedzie mi umowa wygasać to jestem ciekaw jakie bede miał korzysci z przedłużania czy np. bede mniej płacił za nowy tel niż nowy klient no i czy tak samo bedzie jesli bym przeszedł na mixa gdzie mają na okres umowy darmowe minuty od 16:00 do 8:00 i darmowe weekendy do wszystkich z orange i na stacjo bo jak dla mnie taka oferta jest ok :) yy wiec chyba dobrze teraz sie wyraziłem ;)

#225052  autor: mike278
 02 paź 2007, 21:05
obecnie masz nowy twoj plan? powiem szczerze ze nie sadze (ale to nie na 100%) zebys dostal wiecej przy przejsciu na miksa niz przewiduje aktualna promocja. jedyny plus to przy przedluzeniu platnosc za fon punktami profit. przy niskich abo jak twoje i niewielkich zyskach nie mozna cos ostatnio wynegocjowac konkretnych rabatow na terminal. szybciej zaoferuja ci dodatkowe uslugi. czasem nawet sa calkiem sensowne. ogolnie (negocjuje obecnie 2 umowy) wydaje mi sie ze orange czeka na swieta i ruch konkurencji. z nieoficjalnych danych odsetek churn maja dosc wysoki (z wlasnych danych z 3 punktow mam, wiec to nie jest reprezentawne) ale znajomi w tychze salonach klna bo planow zadaniowych nie wyrabiaja. :)

Execute the order 66.

#225059  autor: soul blade
 02 paź 2007, 21:14
no mi umowa wygasa w kwietniu... mam "Twój Plan"

#225063  autor: mike278
 02 paź 2007, 21:22
z limitami czy bez? do kwietnia moze sie wieeeeeeele zmienic. w szczegolnosci jakby na swieta im konkurencja kupry przetrzepala. najszybciej propozycje dostaniesz w styczniu. i zwyczajowo nie warto na nia zwracac uwagi. jest standardowa typu odwal sie i plac. ;)

Execute the order 66.
  • Strona 29 z 131
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 131
  • 1
  • 27
  • 28