Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
W przypadku Play Lajt czyli abo 30zł trzeba niestety opłacić aktywację 50zł.Jak biorę w playu telefon za 49zł to jest to rzeczywista opłata czy dochodzą np.koszty aktywacji?(abonament30).
Tu byłbym ostrożny. Wielu ludzi próbuje robić to kodem i efekt jest taki że mają "phone freez" - jakaś blokada. Jak sie robi to przez kabel to też nie mając doświadczenia można uwalić - właśnie dyskutuje z takim jednym na innym forum, który chce oddać telefon na gwarancje bo za bardzo sie bawił flashowaniemrangiz pisze:A mniej więcej jaka cena zdjęcia z tego L760 ? Czy można to zrobić samemu?
Ściągniecie simlocka nie powoduje utraty gwarancji, chyba że bezpośrednią przyczyną awarii telefonu jest własnie "grzebanie" w jego sofcie! Patrz regulamin np Playa, Plusa (inne sieci nie wiem).elrond pisze:Mam nadzieje że liczysz sie z utratą gwarancji po zdjeciu simlocka
Nie masz racji. W każdym bądź razie nie w 100%.Ściągniecie simlocka nie powoduje utraty gwarancji, chyba że bezpośrednią przyczyną awarii telefonu jest własnie "grzebanie" w jego sofcie! Patrz regulamin np Playa, Plusa (inne sieci nie wiem).
Fakty są takie, że telefon ze zmienionym softem lub usuniętym simlockiem najczęściej wraca z adnotacją "ingerencja w oprogramowanie". Kiedy w telefon przestanie np współpracować z kartą pamieci to zawszę mozna zwalić to na problemy po usunieciu simlocka."W przypadku usunięcia blokady SIM Lock poza Salonem Firmowym Play w sposób nieuzgodniony z P4 abonent może stracić prawo do bezpłatnej obsługi serwisowej Telefonu w ramach gwarancji, rękojmi, lub uprawnień z tytułu niezgodności z umową jeżeli wada/niezgodność z umową powstała na skutek usunięcia blokady SIM Lock"
/ źródło: cennik telefonów w ofercie play/