• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#220157  autor: spty
 10 wrz 2007, 00:08
Od trzech tygodni mam ten komunikat na Gochacie.Wyslylam sms "chcegg" i kupa...nie udalo sie wyslanie.Jadu-gadu tez nie daje polaczenia.Tak wiec poki co gg w telefonie nie mam :( .
Tez jestem ciekawa co w tej materii slychac u innych uzytkownikow...

#220199  autor: Voytek77
 10 wrz 2007, 14:10
No niestety, ani GoChat, ani JaduGadu. Korzystam teraz z tego 'oryginalnego' Gadu-Gadu niestety.... Ale mam nadzieję że niedługo się to zmieni :-)

#220276  autor: esiek
 10 wrz 2007, 20:32
Czy jest możliwość aby obejść opłatę tyg. w tym mobilnym gg ? Czy jeżeli odinstaluje i zainstaluje ponownie to dalej mam tydzień za free ? Jak to jest odczytywane przez program że gg było zainstalowane ? z pamięci tela czy hmmm jakoś ze strony mają info na jaki nr było gg ściągane.... :roll:

Ogólnie mobilne gg jest super.... najlepsze w nim jest to że jest cała lista :-D a nie jak w eragg 30 osób....

#221054  autor: tymis
 14 wrz 2007, 22:02
Odnośnie GoChat'u to jest na razie darmowy bo jest to wersja testowa. Po zakończeniu testów ma to być również wersja płatna. Taka informacja jest (była) na ich stronie. Z drugiej strony gg "grzmiało", że z gg mobilnego można korzystać tylko z dedykowanej i płatnej aplikacji GG. Wydaje mi się, że jak GoChat nie dogada się z gg to może być problem. A już raz się nie dogadali, GoChat tworzą ludzie, którzy wcześniej opracowali mobilne gg i ich drogi się rozeszły...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#221147  autor: pvd
 15 wrz 2007, 12:49
ktos wie kiedy gochat bedzie dzialal?

#221151  autor: basiulenkaa
 15 wrz 2007, 13:05
ktos wie kiedy gochat bedzie dzialal?
Mi dziala GoChat...
Ale strasznie kasę z konta żre.

...

#221204  autor: tymis
 15 wrz 2007, 18:13
strasznie kasę z konta żre
No, żre według cennika ;-)
Jeśli żre niewspółmiernie dużo do przesyłanych zwykle przez komunikatory danych to oznacza, że za każdym razem nawiązuje na nowo sesję i "rozpoczyna" kolejne paczki danych.
Skoro łączysz się bez problemu a z tego co wiem to GoChat łączy się wyłącznie przez internetowy APN więc odpada problem (przynajmniej w Plusie) kiedy przy wapowym APN rozłącza systemowo sesję po ok. 12 minutach.
Przyjżałbym się albo ustawieniom w telefonie albo w samej aplikacji...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#221246  autor: basiulenkaa
 15 wrz 2007, 21:43
tymis pisze:przy wapowym APN rozłącza systemowo sesję po ok. 12 minutach.
To po 12 sekundach 'otwiera' kolejną paczkę?
Mi w 2 minuty zżarlo 5zł a tylko zmieniałam status i próbowałam rozpocząć rozmowę...

...

#221253  autor: tymis
 15 wrz 2007, 21:56
po 12 sekundach 'otwiera' kolejną paczkę
Napisałem po ok. 12 minutach...
Jeśli łączysz się bez problemu to pewnie właśnie przez internetowy APN (punkt dostępu) i ta sytuacja, o której pisałem nie powinna mieć miejsca.
Jeśli płacisz znacznie więcej niż to wynika z przesłanych danych to wg mnie oznacza, że jednak za każdym razem nawiązujesz na nowo sesję i "rozpoczynasz" kolejne paczki danych, stąd ten "większy" rachunek.
Sugeruję jednak sprawdzenie ustawień w telefonie albo w samej aplikacji :-)

#221258  autor: basiulenkaa
 15 wrz 2007, 22:44
Napisałem po ok. 12 minutach...
Oj sorry :-D
Przez 12 minut nie miałam połączenia, nie chciałam zostać z minusowym kontem.
Z tego co zauważyłam, to po utworzeniu konta i ustawieniu opisu, w około minutę przesłało ponad 1kb... A odebrano jakieś 300bajtów.

Spoko, dzięki za radę, ale może wytrzymam do wtorku i przenoszę się na gg do heyah. :)

...

#221260  autor: dechomenon
 15 wrz 2007, 22:51
a teraz jak sie wykupi nowe paczki w pre paidzie to rozliczenie jest do 1bajta

#221382  autor: spty
 16 wrz 2007, 17:03
Voytek77 pisze:No niestety, ani GoChat, ani JaduGadu. Korzystam teraz z tego 'oryginalnego' Gadu-Gadu niestety.... Ale mam nadzieję że niedługo się to zmieni :-)
Z darmowych komunikatorow ruszylo mi jadu -gadu :D .Prosta w nim sprawa ,zeby zaczelo laczyc z serwerem trzeba zmienic w opcjach adres hosta .Powinien wygladac tak:

217.17.45.151:8074

Ale gochat dalej milczy,miga tylko kopertka z wiadomoscia od 1000.W jaki sposob ma go basiulenka?Moze wartoby odinstalowac i sciagnac na nowo?

Potwierdzam ze legalne GG jest najlepsze :)Ma prawie wszytskie funkcje jak to prawdziwe z kompa.ale nie usmiecha mi sie placic 5 zl za miesiac.

#221409  autor: basiulenkaa
 16 wrz 2007, 19:50
spty pisze:Ale gochat dalej milczy,miga tylko kopertka z wiadomoscia od 1000.W jaki sposob ma go basiulenka?Moze wartoby odinstalowac i sciagnac na nowo?
Ja wysłałam wiadomość do chłopaka z GoChata i normalnie doszło bez problemów. Ściągałam ze strony gochata, dostałam zakładkę wap po wysłaniu smsa.

5zł miesięcznie to mało, lepiej te 5zł na miesiąc, niż płacić za transmisję danych.

...

#221410  autor: tymis
 16 wrz 2007, 19:56
lepiej te 5zł na miesiąc, niż płacić za transmisję danych
Te 5 PLN to opłata za korzystanie z aplikacji mobilne gg, za dane wysłane i odebrane dodatkowo się płaci wg cennika lub z wykupionego pakietu.
Mam na myśli Plusa lub Orange bo w Erze faktycznie jest jedna opłata (niższa) nie uwzględniająca przesyłanych danych.

#221422  autor: pvd
 16 wrz 2007, 20:16
gochat dziala ale miedzy soba, a z siecia gg nie dziala ,ma wyjsc wersja 2.0 i ma dzialac, tylko czy ktos wie kiedy to bedzie ?! ja mam simplusa pakiet 50mb za 10zl i siedze sobie na gg ile chce i place grosze

mam problem z jadugadu ,niechce mi sie na telefonie ten plik zainstalowac, wyglad jak sis ale to jest jadugadu_me.jar a drugi plik jadugadu_me.jad oba ze strony jadugadu ,powiedzcie jak to zainstalowac, jak mialem plik sis to podlaczalem do kompa naciskalem ikone i sie instalowalo ,a mam nokie 6630

#222351  autor: skers
 21 wrz 2007, 22:55
gochat 2 mial byc dzis upubliczniony ale chca cos udoskonalic wiec przelozyli premiere na niewiadomo kiedy beta testerzy prawdopodobnie dostana go jako pierwsi ale okaze sie kiedy ta premiera sie odbedzie i czy dla wszystkich program bedzie dostepny w tym samym czasie

#222447  autor: ywis
 22 wrz 2007, 13:39
spty pisze:Potwierdzam ze legalne GG jest najlepsze :)Ma prawie wszytskie funkcje jak to prawdziwe z kompa.ale nie usmiecha mi sie placic 5 zl za miesiac.
To wszystko są wersje beta jeśli chodzi o MGG, więc za to jeszcze się nic nie płaci, wiem bo mam od dwóch miesięcy i jeszcze ani grosza nie zapłaciłem, a korzystam normalnie ;)
Z momentem wyjścia pełnej wersji, wtedy zaczniemy płacić jak za zboże, aby skorzystać z MGG.

#222573  autor: tymis
 22 wrz 2007, 18:40
ywis pisze:To wszystko są wersje beta jeśli chodzi o MGG, więc za to jeszcze się nic nie płaci
Możesz podać link gdzie jest napisane, że to bezpłatna wersja beta?
Przejrzałem strony gg i zarówno kiedyś jak i teraz jest ta sama informacja o płatnej aplikacji gg.
Według tego samego źródła można przez tydzień bezpłatnie testować usługę ale nie przez dwa miesiące.
ywis pisze:wtedy zaczniemy płacić jak za zboże
Obecne opłaty to 1PLN + VAT przedłużająca aktywność usługi o 7 dni, 4PLN + VAT przedłużająca aktywność usługi o 30 dni i 9PLN + VAT przedłużająca aktywność usługi o 90 dni to według mnie przystępne ceny. A jak kogoś nie stać, żeby np.: zapłacić 9PLN + VAT na trzy miesiące to już inna sprawa...

#222645  autor: ywis
 22 wrz 2007, 21:24
tymis pisze:ywis napisał/a:
To wszystko są wersje beta jeśli chodzi o MGG, więc za to jeszcze się nic nie płaci

Możesz podać link gdzie jest napisane, że to bezpłatna wersja beta?
Przejrzałem strony gg i zarówno kiedyś jak i teraz jest ta sama informacja o płatnej aplikacji gg.
Według tego samego źródła można przez tydzień bezpłatnie testować usługę ale nie przez dwa miesiące.
To wytłumacz mi to, dlaczego mi GG chodzi za darmo? jeśli by to była pełna wersja, dopracowana w 100%, to sądzę, że by mi to nie chodziło, a jednak chodzi... masz jakieś uzasadnienie na to?

#222653  autor: tymis
 22 wrz 2007, 21:42
ywis pisze:dlaczego mi GG chodzi za darmo
Nie mam pojęcia.
Wg tego co jest napisane na stronie gg jest to aplikacja płatna i nie ma słowa o wersji beta albo coś przeoczyłem i stąd pytanie o linka. Jeśli jest inaczej (wg Ciebie za darmo) to po to jest forum, żeby o tym napisać.
Jeśli tak to zapytam czy ktoś jeszcze korzysta z tego za darmo?