• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #219009  autor: freezeq
 05 wrz 2007, 14:46
Przeszłem z Popa na Orange POP i chce spowrotem przejść na Popa koszt sms za przejście to 20 gr ale ja nie mam kasy na koncie więc kiedy doladuje sobie konto (np. za 5zł) w Orange POP a przejde na POP to strace te 5 zł czy tylko 20gr

;]

#219024  autor: przemek910
 05 wrz 2007, 15:40
z tego mi wiadomo nie ma powrotu z Orange POP.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#219033  autor: Pawrzes
 05 wrz 2007, 16:17
Jeśli jest taka możliwość (podobno jednak nie) to koszt zmiany taryfy to 20 gr ale możesz zmienić za darmo na orange-on-line (jeśli można wrócić z Orange Pop do Nowy Pop)

Pozdrawiam

#219034  autor: Varssaux
 05 wrz 2007, 16:21
a tak z czystej ciekawości, czemu chcesz wracać ? Przeciez koszty w OPOP są troche niższe niż w Nowym Popie a poza tym te oferty niczym sie nie różnią.

#219035  autor: freezeq
 05 wrz 2007, 16:25
pawrzes dasz link do tego orange on-line ?

;]

#219038  autor: freezeq
 05 wrz 2007, 16:28
chodzi oto ze w OPOP masz 1200 eskow na 7 dni a ja tyle nie wykorzystam a tak w popie moge se wziasc 1200 na 30 dni(2x pakiet 600 eskow)

[ Dodano: 2007-09-05, 16:29 ]
pawrzes thx z link wrazie problem napisz w tym topicu ;]

;]

#219039  autor: Pawrzes
 05 wrz 2007, 16:34
freezeq, ale to jest pakiet promocyjny. Oprócz niego jest pakiet taki sam jak w starym Nowym Popie i nazywa się "SMS za Grosz" czyli 600 SMSów za 6 zł ważne 30 dni.

Pozdrawiam

#219040  autor: freezeq
 05 wrz 2007, 16:36
aha to np. w OPOP moge wziasc i pakiet 600 eskow za 6 zł i osobno te 120 min na 7dni ?

;]

#219045  autor: Pawrzes
 05 wrz 2007, 16:45
Tak :-) POP Gadane i SMS za grosz to stałe oferty a Szał minut i Szał SMS-ów to pakiety promocyjne i na razie można je zamawiać do 3 listopada. Po upływie 7 dni można zamówić następne.

Pozdrawiam

#219071  autor: przemek910
 05 wrz 2007, 17:51
No i Szały wzajemnie sie wykluczają... Ne można wziąć minut i SMSów jednoczesnie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#219559  autor: freezeq
 07 wrz 2007, 15:44
sluchajcie doladowalem se konto za 25 i jestem w orange pop i nie moge wziasc pakietu 600eskow za 6 zl ? cos nie tam z tym co ty gadales pawrzes

;]

#219564  autor: maniek
 07 wrz 2007, 16:07
freezeq pisze:aha to np. w OPOP moge wziasc i pakiet 600 eskow za 6 zł i osobno te 120 min na 7dni ?
niestety nie mozesz laczyc tych pakietow ktore wymieniles

[ Dodano: 2007-09-07, 16:09 ]
przemek910 pisze:No i Szały wzajemnie sie wykluczają... Ne można wziąć minut i SMSów jednoczesnie.
dokladnie :wink:

#219566  autor: freezeq
 07 wrz 2007, 16:11
nie mam pakietu szal sms-ów z reszta znalazlem w orange on-line mam pakiet 600 eskow w trakcie realizacji

;]

#219598  autor: Vieslav
 07 wrz 2007, 20:14
Jeśli chcecie mieć święty spokój to na razie nic nie zmieniajcie. Na zmiane taryfy czekałem 3 dni, wykonałem 5 telefonów do BOK i dopiero mi zmienili. Teraz 2 dni czekam na aktywacje pakietu grosz za sms. W BOKu ciągle mówią, że system przeciążony bo za dużo osób chce zmieniać więc ze zmianą poczekajcie lepiej jeszcze troche...

#219666  autor: lukaszw
 08 wrz 2007, 08:39
Przeciazony i to strasznie, zmiana takich uslug jak blokada nr premium albo blokada prezentacji wlasnego nr trwala 2 dni.

#219677  autor: mariusz9a
 08 wrz 2007, 10:26
Ja bym na waszym miejscu złożył reklamacje. W regulaminie jest napisane że pakiety zostają aktywowane najpóźniej w ciągu 24 godzin od zgłoszenia. I nic by mnie to nie obchodziło że oni maja jakieś przeciążone serwery czy cokolwiek innego. Bo przecież mnie jako klienta to co to interesuje...

#219683  autor: Vieslav
 08 wrz 2007, 11:08
I co mi niby da ta reklamacja? Wreszcie doczekałem się upragnionych pakietów: grosz za sms i szał minut :-D . A ta usługa trzy po trzy to porażka jest. Lepiej za 6 zł zakupić szał minut i wygadać 120 minut pod ten numer po 5 gr/min niż płacić 6 zł aktywacja + 10 gr/min. Jednak zrezygnuje ze zmiany na Nowe Go bo na tym szale minut lepiej wyjde (15 gr do przodu jestem).

#219692  autor: mariusz9a
 08 wrz 2007, 11:50
Mulder, jak to co? Chociażby zwrot niepotrzebnych kosztów poniesionych przez Ciebie;) Ewentualnie jakąś rekompensatę.

#219870  autor: biotyt
 09 wrz 2007, 00:04
Varssaux pisze:a tak z czystej ciekawości, czemu chcesz wracać ? Przeciez koszty w OPOP są troche niższe niż w Nowym Popie a poza tym te oferty niczym sie nie różnią.
Ja też się zastanawiam czemu ludzie chcą wracać do Nowego POPa gdy Orange POP jest bardziej atrakcyjne w każdym wariancie.
przemek910 pisze:No i Szały wzajemnie sie wykluczają... Ne można wziąć minut i SMSów jednoczesnie.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo ta taryfa nie wygląda tak tragicznie. Oto ważne punkty z regulaminów:
    - Szał Minut: 13. Usługi nie można łączyć z promocjami: POPGadane i Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
    - Szał SMSów: 15. Usługi nie można łączyć z usługą promocyjną Grosz za SMS oraz usługą Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
    - POP Gadane: 13. Usługi nie można łączyć z promocjami: Szał Minut i Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
    - Grosz za SMS: 14. Usługi nie można łączyć z promocjami: Szał SMS i Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
Zatem z tego wynika, że usługa Trzy po Trzy wyklucza się ze wszystkimi pakietami, a w przypadku gdy korzystamy z pakietów można mieć aktywny jeden pakiet jednego rodzaju, czyli jeden pakiet minut i jeden pakiet smsów jednocześnie więc możliwe są cztery konfiguracje:
    - Szał Minut + Szał SMS
    - Szał Minut + Grosz za SMS
    - POPGadane + Szał SMS
    - POP Gadane + Grosz za SMS
Nie można mieć jednocześnie np. Szał Minut + POPGadane bo oba są pakietami minut. Tylko konfiguracja pakiet minut(1z2) + pakiet SMS(1z2).

Niektórzy co o tym piszą chyba nie przeglądali regulaminów, bo możliwość dowolnego doboru pakietu do ilości rozmów i SMSów jest jakby nie było korzystna bardzo.

[ Dodano: 2007-09-09, 00:11 ]
mariusz9a pisze:Ja bym na waszym miejscu złożył reklamacje. W regulaminie jest napisane że pakiety zostają aktywowane najpóźniej w ciągu 24 godzin od zgłoszenia. I nic by mnie to nie obchodziło że oni maja jakieś przeciążone serwery czy cokolwiek innego. Bo przecież mnie jako klienta to co to interesuje...
Zgadzam się, ja też doświadczam tych problemów i nie obchodzi mnie jak działa ich system. Ma po prostu działać. Skoro system nie wyrabia to po co komplikować tak ofertę kolejnymi pakietami? Nie można dać tego w cenniku normalnie? System by miał lżej, a użytkownicy byli by bardzo zadowoleni, a oferta by wtedy była konkurencyjna do Play i przyciągnęła nowych klientów. I tak pewnie mało kto z pakietów korzysta, a reklamy w TV będą lecieć, że tak tanio... ale z zabawą w pakiety. Jeśli tak ma wyglądać zabawa w te pakiety to chyba ich opuszczę, w Play bez łaski dostane niskie stawki bez pakietów i o wiele tańsze telefony, a w Orange mam dzwonić także w sieci po 65 gr/min w sieci bo im system nie wyrabia? Szkoda bardzo. Złożyłem reklamację, ale oni obiecują to naprawić a i tak nic nie zrobili... Dalej nie mam nowej taryfy.

biotyt