• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#219042  autor: Lukasz_HTD
 05 wrz 2007, 16:39
Na PW dam Ci link skąd kupiłem, żebyś miał pewność, że towar jest przetestowany :-)
mozesz i mi dac na pw tego linka?? albo wklej go tutaj :) moze i ja sie skusze na taką folie :]

#219062  autor: kubako
 05 wrz 2007, 17:30
Lukasz_HTD pisze:mozesz i mi dac na pw tego linka
Poszło na PW - nie chcę pisać na forum, żeby nie było, że reklamę robię, chociaż ja nie znam tego gościa - kupiłem folie na Allegro.

#219193  autor: asziatko
 05 wrz 2007, 22:39
kubako, miałeś okazje również odklejać i przykejac ponownie tą folie - nie zostawia kleju, brudu, jakiś uszkodzeń na wyświetlaczu?. Jest cienka czy grubawa?.

W Kontakcie,
Artur

#219204  autor: kubako
 05 wrz 2007, 23:02
asziatko, folia ta nie zostawia kleju, bo wcale go tam nie ma - nie znam się na tym ale to chyba jakieś elektrostatyczne cząsteczki czy coś w tym stylu :-) Nie miałem żadnego problemu z tą folią. Na początku kilka razy ją zdjąłem i zakładałem ponownie - bez problemu, wystarczy ją o ile pamiętam zwilżyć delikatnie wodą czy coś w tym stylu.
Co prawda telefon sprzedałem po kilku miesiącach, ale na cyfrówce mam tą folię ponad dwa lata i nic się z nią nie dzieje. Szczerze mówiąc zupełnie zapomniałem o jej istnieniu a aparat eksploatuję dość ostro w często ciężkich warunkach :-) W każdym razie zero zarysowań. Jest dużo lepszej jakości niż folia fabrycznie dawana przez Canona. Co do grubości to trudno powiedzieć, wydaje mi się, że jest optymalna :-)

#219212  autor: asziatko
 05 wrz 2007, 23:16
kubako, fajnie dzięki za informacje. Jak kupie folie podziele się na Forum swoimi spostrzeżeniami na temat foli.

W Kontakcie,
Artur

#220579  autor: kubako
 12 wrz 2007, 15:43
Jako, że przedłużyłem umowę w Erze i otrzymałem nowiutkiego K800i, postanowiłem go odpowiednio zabezpieczyć. Kupiłem taką folię na wyświetlacz o jakiej pisałem. Okazało się, że nie wszystkie moje informacje są prawdziwe - folia trzyma się na kleju - można ją co prawda odkleić i przykleić ponownie ale jest to ciut trudniejsze niż w przypadku folii o której pisałem.

A mój błąd wynika z tego, że ja folię kupowałem ponad dwa lata temu i wtedy folie były inne - dziś ten sam sprzedawca sprzedaje folie na kleju. Ale nadal je polecam, są wykonane z dość twardego materiału, który bez wątpienia będzie dobrze chronił ekranik. Aha - zamówiłem tylko jedną folię a dostałem dwie - druga gratis (widać, takie rzeczy nie tylko w Erze :-) ). Jednym słowem polecam! :-)

#241777  autor: DD7
 25 gru 2007, 21:56
Witam.
Czy ta folia: http://allegro.pl/item283487834_se_w810 ... gruby.html
będzie sprawdzona i pewna?
I jeszcze kilka pytań co do samej folii..

Poprawia jakość obrazu? Czy wyciętą folię trudno założyć? I czy jest widoczna?
2-warstwowa wydaje się optymalna. Warto?

#241824  autor: kebulon
 25 gru 2007, 23:34
blade_ninja pisze:Poprawia jakość obrazu
poprawia ,sprawdzone na własym przykładzie :-)
blade_ninja pisze:Czy wyciętą folię trudno założyć
nie :P jak ja założysz na całą powiesznie wyświetlacza to nie jest widoczna
blade_ninja pisze:Warto?
nie jest to wielki wydatek ,a nawet dobra rzecz to jest więc myśle ze warto zainwestować te pare naście złotych :-) pozdro

P.S dawno Cie nie widziałem na forum ,jak miło Cię znów usłyszeć :mrgreen:

#242847  autor: kolekcjoner6288
 30 gru 2007, 16:16
Te folie na wyświetlacz (oryginalne noki,se, samsunga i innych ) są mało wytrzymałe. Lepiej kupić folie, które maskują już zrobione rysy, oraz które jednocześnie zapobiegają rysowaniu. Kosztują ok. 8 zł a opakowanie (w opakowaniu znajdują sie 2 sztuki ) są one uniwersalne, wystarczy je dopasować obciąć i naklejić. Ja swoja folię mam już 7 miesięcy i nic się z nią nie dzieje.

Wymoderowano
Ostatnio zmieniony 30 gru 2007, 21:57 przez kolekcjoner6288, łącznie zmieniany 1 raz.

#242851  autor: aga
 30 gru 2007, 16:29
kolekcjoner6288 pisze:sa one uniwersalne, wystarczy je dopasowac obciac i naklejic
można też zamówić już docięte do konkretnego modelu

#260014  autor: DD7
 04 kwie 2008, 16:37
Witam.
Zdarłem właśnie 1 warstwę folii. Jak mam się pozbyć kleju?

EDIT:

Ok, udało się. Dla tych co nie wiedzą czym - zmywacz do paznokci wystarczy :wink:

#260060  autor: butterfly
 04 kwie 2008, 18:34
WOW, ja bym nie zaryzykowała, nawet jeśli na opakowaniu zmywacza jest napisane, że nie zawiera acetonu. Gratuluję odwagi.

#260073  autor: DD7
 04 kwie 2008, 19:49
butterfly pisze:WOW, ja bym nie zaryzykowała, nawet jeśli na opakowaniu zmywacza jest napisane, że nie zawiera acetonu. Gratuluję odwagi.
To była przecież jeszcze folia ;) To nie był wyświetlacz (też bym się nie odważył), a po prostu dwu warstwowa folia, z której zdarłem pierwszą warstwę i wtedy wytarłem, dzięki czemu jest teraz czysta.

#260075  autor: butterfly
 04 kwie 2008, 19:55
Aaaaa, chyba że tak, ale czytałam już o takich przypadkach. :p