Varssaux pisze:a tak z czystej ciekawości, czemu chcesz wracać ? Przeciez koszty w OPOP są troche niższe niż w Nowym Popie a poza tym te oferty niczym sie nie różnią.
Ja też się zastanawiam czemu ludzie chcą wracać do Nowego POPa gdy Orange POP jest bardziej atrakcyjne w każdym wariancie.
przemek910 pisze:No i Szały wzajemnie sie wykluczają... Ne można wziąć minut i SMSów jednoczesnie.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo ta taryfa nie wygląda tak tragicznie. Oto ważne punkty z regulaminów:
- Szał Minut: 13. Usługi nie można łączyć z promocjami: POPGadane i Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
- Szał SMSów: 15. Usługi nie można łączyć z usługą promocyjną Grosz za SMS oraz usługą Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
- POP Gadane: 13. Usługi nie można łączyć z promocjami: Szał Minut i Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
- Grosz za SMS: 14. Usługi nie można łączyć z promocjami: Szał SMS i Trzy po Trzy. Użytkownik korzystający z tych promocji może skorzystać z Usługi dopiero po wyłączeniu tych promocji, na zasadach określonych w ich regulaminach.
Zatem z tego wynika, że usługa Trzy po Trzy wyklucza się ze wszystkimi pakietami, a w przypadku gdy korzystamy z pakietów można mieć aktywny jeden pakiet jednego rodzaju, czyli jeden pakiet minut i jeden pakiet smsów jednocześnie więc możliwe są cztery konfiguracje:
- Szał Minut + Szał SMS
- Szał Minut + Grosz za SMS
- POPGadane + Szał SMS
- POP Gadane + Grosz za SMS
Nie można mieć jednocześnie np. Szał Minut + POPGadane bo oba są pakietami minut. Tylko konfiguracja pakiet minut(1z2) + pakiet SMS(1z2).
Niektórzy co o tym piszą chyba nie przeglądali regulaminów, bo możliwość dowolnego doboru pakietu do ilości rozmów i SMSów jest jakby nie było korzystna bardzo.
[ Dodano: 2007-09-09, 00:11 ]
mariusz9a pisze:Ja bym na waszym miejscu złożył reklamacje. W regulaminie jest napisane że pakiety zostają aktywowane najpóźniej w ciągu 24 godzin od zgłoszenia. I nic by mnie to nie obchodziło że oni maja jakieś przeciążone serwery czy cokolwiek innego. Bo przecież mnie jako klienta to co to interesuje...
Zgadzam się, ja też doświadczam tych problemów i nie obchodzi mnie jak działa ich system. Ma po prostu działać. Skoro system nie wyrabia to po co komplikować tak ofertę kolejnymi pakietami? Nie można dać tego w cenniku normalnie? System by miał lżej, a użytkownicy byli by bardzo zadowoleni, a oferta by wtedy była konkurencyjna do Play i przyciągnęła nowych klientów. I tak pewnie mało kto z pakietów korzysta, a reklamy w TV będą lecieć, że tak tanio... ale z zabawą w pakiety. Jeśli tak ma wyglądać zabawa w te pakiety to chyba ich opuszczę, w Play bez łaski dostane niskie stawki bez pakietów i o wiele tańsze telefony, a w Orange mam dzwonić także w sieci po 65 gr/min w sieci bo im system nie wyrabia? Szkoda bardzo. Złożyłem reklamację, ale oni obiecują to naprawić a i tak nic nie zrobili... Dalej nie mam nowej taryfy.