mariusz9a pisze:
Za to np w GOPie i Krakowie się zwiększył, co do reszty to się dokładniej nie przyglądałem;) Ale wydaje mi się że pokrycie wszystkich dzielnic w takich miastach jak np. Łódź, Poznań czy Wrocław to tylko kwestia czasu… Co do tego EDGE to Plus ma najgorszy zasięg ze wszystkich operatorów i wiadomo o tym nie od dzisiaj:/ Widocznie wszystkiego nie można mieć:P
Jasne, ze wszystkiego nie mozna miec od razu, nie mniej jednak jesli ktos uwaza siebie za lidera technologicznego, to niechaj pokazuje, ze nim jest. Wielokrotnie pisalem, ze moim zdaniem Plus zrobil duzy blad nie inwestujac w EDGE, przynajmniej w miejscach, gdzie natezenie ruchu telekomunikacyjnego jest duze. Jest cala masa miasteczek (np. wypoczynkowych, uzdrowiskowych np. Busko Zdrój), gdzie nie ma EDGE, a nie sądze, zeby prędko tam zrobili 3G. Zasieg EDGE Plusa przypomina jak pisalem ser szwajcarski. Decyzje o wspieraniu przez daną stacje BTS standardu EDGE powstawały chyba po imprezach mocno zakrapianych aloholem

)) - stad jak sadze przypadkowość lokalizacji EDGE w Plusie.
Z kolei zasieg 3G Plusa - moze obrzeza wielkich miast pokryją, w kazdym razie ja obserwuje Swarzedz Nową Wies - koło Poznania, od roku w zasiegu Plusa nic sie nie dzieje, a teren bardzo dynamicznie rozwijający się (przyrasta domów jak grzybów po deszczu, i to w zasadzie buduja się przedstawiciele handlowi i biznes, czyli de facto ludzie mobilni). Jedynie co sie dzieje, to kurczą się zasoby Plusa, rozmowy lecą juz tylko w HR, a dane (mimo EDGE) są wolniejsze niż GPRS.