Forest pisze:Telefon już zastępuje aparat, tyle tylko, że dla niektórych jakość fotek jest niewystarczająca. Ja też wole aparat, ale wiem, że moja N73 w każdej chwili może go zastąpić
powiem tak.smartphony typu n95 nie mają dla mnie żadnego zastosowania. żadnej funkcji nie robią dobrze. aparat- nawet najtańsza cyfrówka robi lepsz e zdjęcia. mp3- akurat tu jakość jest lepsza niż w mptrójkach noname. ale do irivera za 200zł (np t30) nie ma co porównywać. internet może się i fajnie przegląda na niej. ale i tak dłużej w nim siedzieć na 2,8cala jest katorgą dla naszych oczu.chociażby że na tych 3 calach czcionka jest dużo mniejsza a nawet po powiększeniu powiększamy zeza sobie dużo bardziej niż przy komputerze. TELEFON! tego też nie wypełnia dobrze! ile trwa wejście do wiadomości? a ile do ostatnich połączeń? i di tego dochodza sporadyczne zawieszki..
na pewno ktoś powie -ale ile miejsca zajmuję aparat mp3 telefon...
a z drugiej strony? przecież posłuchać mp3 w autobusie uchwycić chwile czy zadzwonić można z 6630 która do takich zadań jest idealna!
to tylko moje zdanie. pewnie nikt sie ze mną nie zgodzi. ale to jest forum.
mam dość! producentów typu nokia którzy mydlą nam oczy każdym nowym telefonem.. każdy następca jakiegoś telefonuu ma lepsze mp3, lepszy aprat, lepszy ekran...każdy jest coraz lepszy a i tak ja żadnych ograniczeń technologicznych nie widze. czemu NIE CHCĄ (bo to nie kwestia dostępnej techniki) wsadzić dobrego aparatu czy dobrej jakości mp3 do telefonu? a jak jest to coś innego usuną. przykłąd n91 któa ma świetne mp3, za to denny ekran. do n73 za to wsadzili dobry aparat i nie dali wifi.
jedynym ratunkiem dla takich jak ja są palmtopy. tutaj nie ma mydlenia oczu matrycami 25mpx wielkości główki od szpilki, i innych chłytów materkindodich znanych z komórek. a tym bardziej polepszania jednej funkcji kosztem drugiej.