• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

czy podoba ci sie telefon lg ku 311

tak
11
73%
nie
4
27%
nie wiem
Brak głosów
0%

#216456  autor: Chudy1523
 27 sie 2007, 22:43
ej ziomki dlaczego jak patrzena pamięć...to co nie spojrze to folder inne na pamieci telefonu to ciagle rosnie pamieć jaka jest zuzyta w folderze inne....a w tym folderze nic kompletnie nie mam a zajmuje mi 19 mb.....o co z tym chodzi?

#216702  autor: MarCjaho
 28 sie 2007, 19:54
maarycin pisze:Zauwazylem, ze czasami telefon "gubi" zdjecia. Mam ustawione zapisywanie na pamięć zewnętrzną i robię kilka fotek, potem czasami podczas przeglądania brakuje jakiejś. Można to jakoś zmienić?
Po zrobionej fotce trzeba wcisnąć przycisk OK, inaczej fotka zostanie usunięta :wink:
I druga sprawa - można wyłączyć klawisze pod zewnętrznym wyświetlaczem? Czasem w kieszeni sam włącza się odtwarzacz, szkoda na to baterii.
Niestety nie. :(

[ Dodano: 2007-08-28, 19:55 ]
ej ziomki dlaczego jak patrzena pamięć...to co nie spojrze to folder inne na pamieci telefonu to ciagle rosnie pamieć jaka jest zuzyta w folderze inne....a w tym folderze nic kompletnie nie mam a zajmuje mi 19 mb.....o co z tym chodzi?
Spróbuj sformatować kartę pamięci :wink:

#216706  autor: wlodi20
 28 sie 2007, 20:17
co chodzi o te pliki co masz na telefonie to jest soft telefonu i programiki do niego jak odtwarzacz kodeki itp ;) i to około zajmuje 20 mb i sie nie dziwie i tak mi to nie przeszkqaadza [poniewaz wszystko mam na karcie około 1000dzwonków 800 obrazków :) filmików teledysków około 100 wiem ze mało i około 60 mp3 i mi pamiec wewnetrza wystarcza bo to jest moim zdaniem porzadny telefon czytałem opinie i jakieś testy ze ten telefon jest troche lepszy od lg ku800 :)

dodaje lepsze fotki telefonu :)
Obrazek

menu :) sorry ze tak ie zdjecie ale mi obrocić sie nie chciało za bardzo :) :lol: :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

cześć wszystkim maniakom :)

#216774  autor: cedric
 29 sie 2007, 00:39
jakiego konwertera używacie do konwertowania plików video na telefon (na mp4) bo 3gp to kaszana strasznie marna jakość

@witek
żeby chodziłą mini opera musisz zdefiniować profil WAP w dla oprogramowania javy robi się to w menu w któym masz zainstalowane programy musisz tam wpisać APNa oraz odpowiednie proxy które daje ci simplus, a to możesz znaleźć już gdzieś na necie

@witek once more
jak się to robi w przypadku playa
menu 7.2
dodaj
nazwa orofilu: WAP
tryb połączenia: TCP with Proxy
Adres IP: 10.10.25.5
port proxy: 8080punkt dostępowy: WAP

#216796  autor: wlodi20
 29 sie 2007, 09:15
cedric pisze:jakiego konwertera używacie do konwertowania plików video na telefon (na mp4) bo 3gp to kaszana strasznie marna jakość
co chodzi o konwerter to ja uzywam SUPER2007 darmowy bardzo rozbudowany prgramik do konwertowania a co chodzi o jakośc 3gp to zalezy jak sobie dostawisz rozdzielczość wyswietlacza jakość dzwieku ja ustawiam 32khz i 64kbps i spokojnie mozna słuchac a format pliku zajmuje wtedy około 8 mb :) pozdrawiam

#216801  autor: MarCjaho
 29 sie 2007, 09:36
wlodi20 pisze:co chodzi o konwerter to ja uzywam SUPER2007 darmowy bardzo rozbudowany prgramik do konwertowania
Mozna prosić o link??

#216850  autor: Chudy1523
 29 sie 2007, 12:11
ale w tym folderze inne wczesniej była zajmowana pamiec ok 700 kb a teraz 19 mb.....i to jest na pamieci telefonu.....ej a wałsnie moze mi ktos podac stronke z grami na ten telefon bo nigdzie nie moge znalesc...oczywiscie darmowe gry zeby nie placic butalnych cen 10 zl
 #217071  autor: maagis
 29 sie 2007, 21:55
Mam lg ku311, zainstalowalam sterowniki podlaczylam telefon zaznaczam port com z gwiazdka i probuje polaczyc ale ciagle mi wyskakuje informacja ze nie mozna polaczyc sprawdz port com i połącz w pustym ekranie to samo w sync manager, czuje ze niedlugo mnie trafi i zaczne rzucac telefonem :evil:
 #217108  autor: lmp2
 29 sie 2007, 23:59
maagis pisze:czuje ze niedlugo mnie trafi i zaczne rzucac telefonem :evil:
Spokojnie też miałem rzucać nim. Ale się uspokoiłem i zrobiłem tak jak pisał Mareczek
maagis pisze: Musisz uruchomić LG Phone Manager klinąć "zawartość". W polu Transfer(u góry), kliknąć "sprawdź port COM, potem "połącz". Gdy połączy się z telefonem wyświetli sie zawartość ikony LG Phone, i tam wrzucaj pliki. :wink:
A tu jest link do SUPER2007

#217114  autor: Chudy1523
 30 sie 2007, 00:35
podacie mi stronki z gierami na lg ku311....i pytanko czy są zamienne obudowy do tego fona bo strasznie mis ie obdarł i mnie szlag trafi musze miec nową obudowe
 #217118  autor: wlodi20
 30 sie 2007, 03:30
co chodzi o konwerter znajduje sie na stronie http://www.erightsoft.net/home.html jest nim program super 2007
a co chodzi o stronki darmowymi rzeczami to jest troche fajnych stron :) za free ale trzeba sie zalogować na nie których tez zagranicznych
podaje linki do stron z gierkami dzwonkami itp itd :) z tą informacje jakieś piwko powinno być :lol: zartuje ale sporo tego jest .

stronka ze dzwonkami mp3stronka ze dzwonkami mp3

na tej stronce programiki i gierki java mówie nie ktore rzecy nie działaja stronka z programikami do telefonu

to jest polski serwiś darmowymi rzecami do telefonu gierki dzwonki,obrazki animacje itp megagsm

a tutaj portal zagraniczny z darmowymi rzeczami do fonów róznych zedge

Obrazek zycze duzo ilości sciągania plików do fonu :)

#217131  autor: MarCjaho
 30 sie 2007, 09:16
to ja zarzucę jeszcze 2 strony z darmowymi grami i juz nie robię reklamy: www.java4siemens.pl www.siemensjava.pl

#217619  autor: cedric
 31 sie 2007, 17:39
a jakie opcje przy 3gp używasz
3gp H.264 i aac ?? czy jakies słabsze ???
bo mi komórka uparcie stwierdza że plik jest uszkodzony ;-)
mimo że kazdy player mi te pliki odtwarza ;-)

[ Dodano: 2007-08-31, 17:41 ]
lmp2 pisze:No bo na początki trzeba w sumie rozładować baterie... A takie ładownie to na początku to chyba nie jest dobre...
I mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić aby filmy były zapisywane na pamięci zewnętrznej?
tej baterii nie trzeba formować!!!!
w ogóle nie powinno się jej kiedykolwiek rozładowywać bo traci zasadniczo na swojej żywotności

kiedy korzystasz z menedżera telefonu masz do wyboru card w folderach telefonu i to jest to twoje upragnione 512 MB

[ Dodano: 2007-08-31, 20:34 ]
ok żeby inni mieli lżej
to powiem w czym był mój błąd
zasadniczo telefon nie otworzy niczego co ma wyższą lub tę samą rozdzielczość co telefon
czyli filmy mogą być tylko odtwarzane w rozdzielczośći 176x144
co do kodowania wspierane są (H.264, H.263) z tym że one zasadniczo nie dokonują niemal żadnej kompresji i pomimo zmniejszenia rozdzielczości obrazu zmiany są niewielkie.

Dlatego najlepszym rozwiązaniem w programie super 2007 jest wybranie
output container 3gp nokia/nec/siemiens
output codec MPEG4 (czyli mp4, chyba że na prawde macie mnóstwo miejsca na karcie i chcecie maksymalną jakość to H.264)
i audio codec koniecznie jakieś AAC.
w opcjach (other opts) możecie sobie wyciąć np pierwsze 10sekund (gdzie nic nie dzieje się na teledysku który chcielibyście sobie ustawić na video dzwonek)
ponadto warto zaznaczyć top i hi quality, dzięki czemu nie będzie charakterystycznej dla 3gp pikselozy (ok będzie ale będzie jej mniej)

#217671  autor: wlodi20
 31 sie 2007, 21:08
jja w telefonie uzywałem maxymalnie opcji mp4 teledysku który mi na karcie zajoł około 40 mb i była ustawiona rozdzielczość 176:144 i jakośc dzwięku miałem ustawione aac 128 i pozniej ustawiłem na mp3 tez o tej jakośći to bez problemu ruszył ja :)ale spokojnie do odtwarzania wystarczy ustawić 3gp(sony ericsson) 176;144 32khz i 64kbps lub 96 da sie spokojnie posłuchac i pooglądac

#217679  autor: cedric
 31 sie 2007, 21:31
może ja mam jakieś wygórowane wymagania ;-).
ale ok oglądać się da, nawet divxy skonwertowałem z filmami czy serialami na koma i mam co robić dojeżdżając na uczelnię ;-)

#217687  autor: wlodi20
 31 sie 2007, 21:47
hehehe powiem ci jedno ja na wyjazd przygotowałem dwie karty pmieci jedna 1gb i 512mb na gigówce miałem same filmy miałem około 7 formacie 3gp 220;176 jakośc audio 64 kbps i na słuchawkach sennheiser to sie bardzo dobrze oglądało ale skoda ze ten telefon nie obsługuje napiszów ale wzuciłem filmy z dubingiem i spoko sie ogłądało a muzed miałem na 2 to mi bateria starczyła na obejzenie filmów i posłuchanie muzy gdzieś tak 40utworków i bateria padła byłem miło zadowolony i zdziwiony ze bateria te katusze przezyła :) co chodzi to mi sie spodobało czyli co chodzi o wieksom wydajnośc bateria ma duzom pojemność i powiem jedną ciekawostkę przez tydzień testowałem 2gb na fonie od kumpla karte miałem chodził bez problemu na tej karcie ale sie troche mulił wczasie wczytywania ale poszedł bez problemu :)

[ Dodano: 2007-08-31, 23:44 ]
powiem wam jedną nowine ze play wyczofuje ze sprzedazy sainsunga z400 poniewaz duzo telefonów wraca na serwiś jak nie które nokię 6020, 6021 np i chcą zrezygnować z niego ja wiedziałem juz dawno ze to jest kicha telefon jak dyski robią kicha to w telefonach tez ale monitorki robia okej

[ Dodano: 2007-09-01, 17:25 ]
kolejnym telefonem który bede chciał mieć z rodziny lg to jest telefon lg ku990
Obrazek
tak on wygląda :)
Obrazek

telefonik ten jest wypas tylko aparat 5mpix w telefonie bardzo duzy wyswietlacz itp 170mb pamieci wbudowanej i max 8gb karte pamieci chyba ale nie jestem pewny tej informacji

#218015  autor: progresywna
 02 wrz 2007, 10:53
Ktoś może wie dlaczego czasami zegarek "staje" na zewnętrznym ekranie ku311. ?
już nie raz tak miałam, ze patrze na zewnętrzny ekran i jest np. 10.37 a tak naprawdę jest 12.12. Ekran wewnętrzny dobrze pokazuje godzinę, ale niestety zewnętrzny nie, i to jest denerwujące. Da sie to jakoś naprawić, czy coś. ? :|

\m/

#218111  autor: MarCjaho
 02 wrz 2007, 14:56
progresywna pisze:Da sie to jakoś naprawić, czy coś. ? :|
Jeżeli masz gwarancję, to tak.

#218274  autor: wlodi20
 02 wrz 2007, 23:48
a co chodzi o ten zegarek to mam małe pytanie czy na zewnetrznym wyswietlacu nie masz ustawionej jakieś animacji jak tak to niekiedy moze być tak ze przez chwile moze pozostać stara godzina ale po chwili jest ta godzina co trzeba

ale tez moze byc inny powód jakiś techniczny to wtedy jest wyjsciem seriwś albo moze tez zrób restart softu gdzie wczasie tego zniknom twoje ustawienia i wtedy sprawdz czy sie to powtarza

#218292  autor: progresywna
 03 wrz 2007, 08:00
nie mam żadnego wygaszacza.
tak po prostu staje w pewnym momencie godzina i tyle.
będę musiała się wybrać do serwisu..

\m/
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3