• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #2159  autor: art
 21 mar 2005, 09:17
Dlaczego w idei stawka za polaczenia na telefony stacjonarne jest tak wysoka ? Przeciez idea to prawie to samo co TPSA wiec nie rozumie dlaczego w innych siecich juz za 39 groszy mozna sie laczyc z komorki na stacjonarne telefony a tu kosztuje to 75 groszy ... Czy ktos ma moze jakies refleksje na ten temat?

Chyba sam sobie odpowiedzialem na moje pytanie piszac ze idea to to samo co TPSA (ta sama firma) Smile ... i pewnie tu tkwi problem... monopol !!! Very Happy

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#2166  autor: WitekT
 21 mar 2005, 11:13
Wcale nie muszą być drogie, ale TP musi oferować wszystkim podmiotom takie same warunki - także Idei. Operatorzy za terminowanie ruchu w sieci TP płacą, żeby nie skłamać - mniej niż 10gr?

#2171  autor: xlord
 21 mar 2005, 13:46
WitekT pisze:.... Operatorzy za terminowanie ruchu w sieci TP płacą, żeby nie skłamać - mniej niż 10gr?
I pewnie oplata ta ciagle spada, bo przy wzroscie ruchu w sieci i wyzszych stawkach ciagle negocjuja nizsze myto.

Pozdrawiam

#2174  autor: WitekT
 21 mar 2005, 14:06
Stawka jest akurat ztcp ustalana przez URTiP...

#2177  autor: xlord
 21 mar 2005, 15:16
Teoretycznie... ;)

Pozdrawiam

#2248  autor: art
 23 mar 2005, 09:51
No tak rozumie... wiadomo ze te ceny musza dla wszytskich operatorow byc takie same gdyz inaczej mielibysmy do czynienia ze zwyczainym aktem nieuczciwej konkurencji... tylko mnie zastanawia to dlaczego w idei jeszcze nie obnizyli tych stawek na stacjonarne tylko trzymaja sie caly czas kwoty 75 gr? w innych sieciach cena za takie polaczenie spadla juz do 39 gr (w erze) ... poprostu dziwi mnie fakt ze wlasnie Idea majac powiazania z TPSA powinna w sumie pierwsza wprowadzic sporo tansze poalczenia na telefony stacjonarne albo przynajmniej powina zareagowac na taką obnizke u konkurencji niemal natychmiast... poprostu w glowie mi sie to nie miesci :D... moze przeceniam Idee :D ... no ale to zapewne kwestia czasu i beda poprostu musieli dostosowac swoj cennik do cennika konkurencji...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#2263  autor: pyp
 23 mar 2005, 17:42
Widzicie cała Idea ...

Pozdrawiam - pYp