a jakie opcje przy 3gp używasz
3gp H.264 i aac ?? czy jakies słabsze ???
bo mi komórka uparcie stwierdza że plik jest uszkodzony

mimo że kazdy player mi te pliki odtwarza
[ Dodano: 2007-08-31, 17:41 ]
lmp2 pisze:No bo na początki trzeba w sumie rozładować baterie... A takie ładownie to na początku to chyba nie jest dobre...
I mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić aby filmy były zapisywane na pamięci zewnętrznej?
tej baterii nie trzeba formować!!!!
w ogóle nie powinno się jej kiedykolwiek rozładowywać bo traci zasadniczo na swojej żywotności
kiedy korzystasz z menedżera telefonu masz do wyboru card w folderach telefonu i to jest to twoje upragnione 512 MB
[ Dodano: 2007-08-31, 20:34 ]
ok żeby inni mieli lżej
to powiem w czym był mój błąd
zasadniczo telefon nie otworzy niczego co ma wyższą lub tę samą rozdzielczość co telefon
czyli filmy mogą być tylko odtwarzane w rozdzielczośći 176x144
co do kodowania wspierane są (H.264, H.263) z tym że one zasadniczo nie dokonują niemal żadnej kompresji i pomimo zmniejszenia rozdzielczości obrazu zmiany są niewielkie.
Dlatego najlepszym rozwiązaniem w programie super 2007 jest wybranie
output container 3gp nokia/nec/siemiens
output codec MPEG4 (czyli mp4, chyba że na prawde macie mnóstwo miejsca na karcie i chcecie maksymalną jakość to H.264)
i audio codec koniecznie jakieś AAC.
w opcjach (other opts) możecie sobie wyciąć np pierwsze 10sekund (gdzie nic nie dzieje się na teledysku który chcielibyście sobie ustawić na video dzwonek)
ponadto warto zaznaczyć top i hi quality, dzięki czemu nie będzie charakterystycznej dla 3gp pikselozy (ok będzie ale będzie jej mniej)