• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 87 z 318
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 318

#216031  autor: krystian1022
 26 sie 2007, 18:42
jahu pisze:Stawiam na to że już się nie odezewą ;)
a to ich odpowiedz:
Witamy
Uprzejmie dziękujemy za korespondencję z dnia 26.08.2007 r. przesłaną na adres Internetowego Biura Obsługi Abonenta.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie pragniemy poinformować, że obecna oferta została Panu przypisana w oparciu o dokładną, indywidualną analizę konta abonenckiego. Kształt ofert jest ostateczny. Może Pan skorzystać z możliwości podpisania aneksu i przedłużenia umowy na wcześniej przedstawionych warunkach
Mamy nadzieję, że zdecyduje się Pan na dalszą współpracę.
* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
xxx
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
Niniejsza wiadomość dotyczy:
Nr Sprawy 168-S-995/08/2007
Nr Umowy 21410406
Nr telefonu xxx

Ha ha śmieszni są,ale co zrobić, na koncie TT 410 zł, a wiec na jakieś z 4 mc wystarczy do następnego podwójnego doładowania… :)

#216053  autor: yellowfox
 26 sie 2007, 19:51
czyli wysylasz im wypowiedzenie ?

ciekawe czy to naprawde ich ostateczne slowo, moze jeszcze zadzwonia jak zobacza wypowiedzenie :P

#216078  autor: jahu
 26 sie 2007, 21:02
krystian1022, no fakt odpowiedz - lanie wody :twisted: przegrałem...

#216083  autor: przemek910
 26 sie 2007, 21:22
jahu pisze:krystian1022, no fakt odpowiedz - lanie wody przegrałem...
ta pewnioe, dac wam palec a pociagniecie cala rękę... Nie wystaczy wam upust w wysokości 45%? Spróbujcie się potargować w Plusie, wtedy dużooooo wytargujecie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#216087  autor: balrog
 26 sie 2007, 21:35
kin pisze:ta pewnioe, dac wam palec a pociagniecie cala rękę... Nie wystaczy wam upust w wysokości 45%?
co z tego że upust wynosi 45%, skoro play traktuje lepiej nowych niż era stałch abonentów? Cyfry (%) nic nie znaczą. Upust może wynosić nawet (ironicznie) 90%, i co z tego, skoro u innego opa jest lepiej.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#216097  autor: Prometo
 26 sie 2007, 21:54
balrog pisze:skoro play traktuje lepiej nowych niż era stałch abonentów

Ja jestem ciekaw jak zareagujecie za dwa lata jak zaczną wam się kończyć umowy w Play, znowu przejście do innego operatora? Ja z zaproponowanych mi warunków jestem zadowolony dostałem trzy pakiety za które płacę 49,50 PLN + telefon za 99,00 PLN.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#216101  autor: adam.wisnia
 26 sie 2007, 22:07
Widzisz Ty dostales nowe pakiety. Mnie olali bez zadnego obnizenia cen. Kilka miesiecy zadzwonila panienka i przedyktowala formulke zebym przedluzyl (w sumie bez zadnych gratisow). Spytalem czy jest przewidziany cennik z nowym telefonem to powiedziala ze "raczej nie". Jak powiedzialem ze sie zastanowie to do tej pory nikt sie nie odezwal a na iBoa jest tez normalna cena za pakiet w propozycji, mimo ze place prawie 70 pln miesiecznie (to chyba niemala suma co nie?). Zostalo mi 7 tygodni do konca umowy. Jutro (chyba jutro) wychodzi oficjalnie ta nowa propozycja. Nasmaruje im maila ze mnie olewaja i chyba na pewno przeniose swoj numer do Orange. Moze i traktuja oni przedmiotowo klienta ale przynajmniej "jakos" traktuja, a nie tak jak Era ktora zapomina wogole o klientach z duzym stazem w sieci.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#216102  autor: akslow
 26 sie 2007, 22:15
to zadzwon i zapytaj jaka jest procedura rezygnacji... przelacza Cie tam gdzie trzeba

#216103  autor: Prometo
 26 sie 2007, 22:19
akslow pisze:to zadzwon i zapytaj jaka jest procedura rezygnacji... przelacza Cie tam gdzie trzeba
Albo wyślij pismo z rezygnacją (zawsze je możesz odwołać). Napewno do Ciebie zadzwonią z pytaniem dlaczego rezygnujesz z ich usług i oferta znajdzie się inna. No chyba, że chcesz mieć nierealne ceny za ofertę.

z tym na pewno zadzwonią to bym sie zastanowił....nie zawsze im tak zależy...niekiedy po prostu mają to d...
Ostatnio zmieniony 27 sie 2007, 02:28 przez Prometo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam - Prometo

#216105  autor: [email protected]
 26 sie 2007, 22:23
adam.wisnia pisze:Widzisz Ty dostales nowe pakiety. Mnie olali bez zadnego obnizenia cen. Kilka miesiecy zadzwonila panienka i przedyktowala formulke zebym przedluzyl (w sumie bez zadnych gratisow). Spytalem czy jest przewidziany cennik z nowym telefonem to powiedziala ze "raczej nie". Jak powiedzialem ze sie zastanowie to do tej pory nikt sie nie odezwal a na iBoa jest tez normalna cena za pakiet w propozycji, mimo ze place prawie 70 pln miesiecznie (to chyba niemala suma co nie?). Zostalo mi 7 tygodni do konca umowy. Jutro (chyba jutro) wychodzi oficjalnie ta nowa propozycja. Nasmaruje im maila ze mnie olewaja i chyba na pewno przeniose swoj numer do Orange. Moze i traktuja oni przedmiotowo klienta ale przynajmniej "jakos" traktuja, a nie tak jak Era ktora zapomina wogole o klientach z duzym stazem w sieci.
usłyszales ze "raczej nie" bo najczesniej pierwsza propozycja (ok 4 mc do konca umowy) dotyczy aneksu bez telefonu z wiszym rabatam na abon a im blizej konca (ok 2 mc) wtedy najczesciej pojawia sie oferta z telefonem

#216123  autor: Kostek
 27 sie 2007, 00:39
yyy... czy Wy widzieliście, jak teraz wyceniają pakiety z telefonem dla stałych abonentów ? ( takie bez negocjacji :P ) Kiedyś było 20.10 za jeden pakiet, tylko ten pierwszy kosztował 30zł ( ekonomiczny ). Teraz tak jest, że ekonomiczny ( 40min+tel ) kosztuje 25zł, ale dalsze zamiast odpowiednio 40.20, 60.30, 80.40 kosztują 45, 65, 85zł !! Dalsze bez zmian, czyli 100.50, 120.60, 140,70... Zwiększyli co prawda pakiety dodatkowych minut, ale podnosić cenę pakietów ? Jedno pytanie - po co ??? ( Może dlatego, żeby później dać pakiet za 16.50 i wtedy abonent poczuje się wyjątkowo, że tyle mu obniżyli? :P )

#216139  autor: zygmunt78
 27 sie 2007, 07:20
no faktycznie - http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon ceny pakietow wyzsze niz byly... nie wspominajac ze ceny telefonow dla nowych sa lepsze niz dla starych - szkoda gadac ...

a liczylem ze bedzie cos lepiej ale nie spodziewalem sie ze bedzie gorzej ;-(

#216140  autor: Exeqtor
 27 sie 2007, 07:40
na razie cennik telefonów jest stary z 26 lipca. Muszą go zaktualizować i wprowadzić nowe modele np. SE K550 i K810i

#216141  autor: balrog
 27 sie 2007, 07:50
Prometo pisze:Ja jestem ciekaw jak zareagujecie za dwa lata jak zaczną wam się kończyć umowy w Play, znowu przejście do innego operatora? J
tym będę się martwić za dwa lata. Teraz nie ma co o tym gdybać. Liczy się to, co era aktualnie mi oferuje.

Kostek pakiety ekstra na 24 miesiące ładnie podskoczyły :) np. przy ofercie 120min/65zł(wcześniej 60zł) mamy 1800min. zamiast 500 min.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#216143  autor: crux
 27 sie 2007, 08:05
Witam
Kończy mi się umowa we wrześniu. Abo mam za 40zł (2xOU). Płacę zwykle 50-60zł. Przy przedłużeniu oferują mi 3 pakiety za 45zł ale bez telefonu (nie chcę nowego).
Pisaliście wcześniej, że przy targowaniu oferują wam cenę 16,50-20,00 za pakiet, ale rozumiem że z telefonem? W takim razie czy z ceny 15zł/pakiet bez telefonu mogę jeszcze zejść niżej? Zawsze mogę wysłać rezygnację w ramach negocjacji. Co polecacie?
Pozdrawiam

#216145  autor: Prometo
 27 sie 2007, 08:15
crux pisze:Witam
Kończy mi się umowa we wrześniu. Abo mam za 40zł (2xOU). Płacę zwykle 50-60zł. Przy przedłużeniu oferują mi 3 pakiety za 45zł ale bez telefonu (nie chcę nowego).
Pisaliście wcześniej, że przy targowaniu oferują wam cenę 16,50-20,00 za pakiet, ale rozumiem że z telefonem? W takim razie czy z ceny 15zł/pakiet bez telefonu mogę jeszcze zejść niżej? Zawsze mogę wysłać rezygnację w ramach negocjacji. Co polecacie?
Pozdrawiam
Polecam poczytać temat parę stron do tyłu, tam jest wszystko napisane :wink:
Od siebie mogę dodać tylko tyle, że wziąłbym dwie oferty uniwersalne za 16,50 PLN + telefon. Z ceny 15,00 PLN za ofertę nie zejdziesz niżej.

Pozdrawiam - Prometo

#216146  autor: akslow
 27 sie 2007, 08:19
no to konsultanci uzywaja jeszcze starego cennika ://////

Wie ktos kiedy wchodzi nowy cennik dla stalych abonentow ??

#216147  autor: philippo
 27 sie 2007, 08:22
No i mamy pierwszy dzien obowiązywania nowego cennika. Czy ktos juz probowal z rana przedluzyc umowe na nowych warunkach w/g nowej promocji? Jesli tak to z jakim, skutkiem?

#216148  autor: akslow
 27 sie 2007, 08:24
tak ja :)

16,50 nadal aktualne

ale ceny telefonow z lipca. Powiedzialem ze zadzwonie jak bedzie nowy cennik bo teraz telefony dla stalych abonentow sa wyzsze niz dla nowych

#216149  autor: jahu
 27 sie 2007, 08:37
Prometo pisze:Ja jestem ciekaw jak zareagujecie za dwa lata jak zaczną wam się kończyć umowy w Play, znowu przejście do innego operatora?
Prometo ale czy ktoś zmusza do pozostania przy Play'u? Jeżeli będzie zła utrzymaniówka to poszuka człek czegoś innego co jest bardziej atrakcyjne, to chyba oczywiste. Umowa z operatorem telekomunikacyjnym to nie małżeństwo do grobowej deski ;)
  • Strona 87 z 318
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 318
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87