• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 86 z 318
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 318

#215424  autor: elrond
 24 sie 2007, 18:25
Ale się uśmiałam dziś mam 2 miesiące do końca umowy i pojawiła się propozycja z telefonem, od razu napisałam maila do IBOA i odpisali mi że dostałam zniżkę i za dwa pakiety 33zł itd itp a moje rachunki rzadko przekraczają 20zł także chyba Era zaczęła dbać o swoich klientów
Mi ze średnią ponad 30 zł za ostatnie 6 miesięcy nie dali :? Gratuluję Asii :wink:

Już jestem w Play. Mam tylko jedo pytanie natury technicznej - po złozeniu rezygnacji na prawie 1,5 miesiąca przed końcem, Era zablokowała mi możliwość korzystania z punktów Premia poprzez i-boa :shock: Po mailu do BOA dowiedziałem się że to ze wzgledu "ograniczeń technicznych" i że doładować mogę, ale tylko przez konsultanta. Jakież to ograniczenia techniczne mogą powodować brak dostępu do punktów przez iboa? A może chodzi o zdarcie dodatkowej złotówki z uciekiniera, za telefon do BOA? :wink:

#215433  autor: aga
 24 sie 2007, 18:44
elrond pisze:Już jestem w Play. Mam tylko jedo pytanie natury technicznej - po złozeniu rezygnacji na prawie 1,5 miesiąca przed końcem, Era zablokowała mi możliwość korzystania z punktów Premia poprzez i-boa :shock: Po mailu do BOA dowiedziałem się że to ze wzgledu "ograniczeń technicznych" i że doładować mogę, ale tylko przez konsultanta. Jakież to ograniczenia techniczne mogą powodować brak dostępu do punktów przez iboa? A może chodzi o zdarcie dodatkowej złotówki z uciekiniera, za telefon do BOA? :wink:
Też tak miałam w zeszłym roku. Żeby wykorzystać punkty musiałam złożyć zamówienie przez konsultanta.

#215460  autor: art
 24 sie 2007, 20:33
A mnie ciekawi inna sprawa, jako że nie interesuje mnie oferta z telefonem bo telefon ktory posiadam wystarcza mi w zupelnosci i spelnia moje oczekiwania. Bo powiedzmy ze standardem do tej pory była taka sytuacja: nie bierzesz telefonu to masz każdy pakiet za 15 zł a jeśli chcesz telefon to pakiet masz za 20zł ... skoro przy przedłużaniu umowy z wymiana telefonu można wynegocjować cenę 16,50 to co w takim razie mogę wynegocjować jeśli telefonu nie chcę? Logika podpowiada że wówczas analogicznie powinni mi zaoferować powiedzmy cenę 11,50 za pakiet ... No bo jeżeli nie da sie zejść poniżej 15 zł to wole już płacić im te 16,5 za pakiet i jednak wziąć telefon (który oczywiście sprzedam na allegro)

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#215465  autor: yellowfox
 24 sie 2007, 20:46
Asii pisze:Ale się uśmiałam :mrgreen: dziś mam 2 miesiące do końca umowy i pojawiła się propozycja z telefonem, od razu napisałam maila do IBOA i odpisali mi że dostałam zniżkę i za dwa pakiety 33zł itd itp :mrgreen: a moje rachunki rzadko przekraczają 20zł także chyba Era zaczęła dbać o swoich klientów :)
Jaki fon ci proponuja i za ile?

Czy na koncie IBOA widnieją gdzieś te propozycje przedłużenia umowy ?

#215477  autor: elrond
 24 sie 2007, 21:07
Czy na koncie IBOA widnieją gdzieś te propozycje przedłużenia umowy ?
Zaraz na głównej stronie, 1 lub 2 obrazki (zależy kiedy masz koniec umowy). Są opisane. Jak masz 4 miesiące lub mniej do końca umowy - masz tylko oferte bez telefonu, jeśli 2 miesiace lub mniej - powinna być też oferta z telefonem.

#215548  autor: Vader
 25 sie 2007, 08:29
[email protected] pisze:mozesz zapomniec o swoich checiach :) z tego co wiem to nawet teraz nie ma upustu (standardowo) na oferte weekendowa wiec szczerze watpie zeby byla pozniej
O, nie przesadzajmy. Ja dostałem weekendówkę z rabatem, ale nie było łatwo. :-)
elrond pisze:Już jestem w Play. Mam tylko jedo pytanie natury technicznej - po złozeniu rezygnacji na prawie 1,5 miesiąca przed końcem, Era zablokowała mi możliwość korzystania z punktów Premia poprzez i-boa :shock: Po mailu do BOA dowiedziałem się że to ze wzgledu "ograniczeń technicznych" i że doładować mogę, ale tylko przez konsultanta. Jakież to ograniczenia techniczne mogą powodować brak dostępu do punktów przez iboa? A może chodzi o zdarcie dodatkowej złotówki z uciekiniera, za telefon do BOA? :wink:
Taka procedura. Jeśli ktoś jest w trakcie wypowiedzenia, blokują dostęp do automatycznych kanałów zmieniających ustawienia na koncie.

#215725  autor: arti89
 25 sie 2007, 17:54
frajerstwo w tej Erze ostatnio coraz większe :D
dzisiaj mamy 25. sierpnia, 29. kończy mi się umowa. namazałem dziś maila do iboa i po kilku godzinach dostałem zwrotnego ze zniżką 16,5 zł/pakiet.
dla ciekawskich oto co napisałem i co dostałem;
Z przykrością muszę stwierdzić, że przedstawiona mi przez państwa oferta przedłużeniowa nie jest dla mnie satysfakcjonująca i korzystna w świetle ofert dla nowych abonentów, a także ofert pozostałych sieci (szczególnie nowego operatora Play). Byłbym wdzięczny za przedstawienie mi korzystniejszej, rabatowej oferty. W innym przypadku będę zmuszony do opuszczenia Państwa sieci i przejścia do konkurencji, a zapewne Wy, tak samo jak ja, tego nie chcecie ;)
Uprzejmie dziękujemy za korespondencję z dnia 25.08.2007 r. przesłaną na adres Internetowego Biura Obsługi Abonenta.
Mamy przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną specjalnie dla Pana. Jeżeli chciałby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponujemy wybór Oferty dla Wymagających!*

W ramach promocji gwarantujemy bezpłatną zmianę obecnej taryfy na nową - Era Nowy Komfort wraz z atrakcyjnymi pakietami indywidualnie dopasowanymi do Pani potrzeb. Przy wyborze promocyjnych pakietów otrzyma Pan 45 % upustu na abonament przez okres 24 pełnych cykli rozliczeniowych!!! Poniżej przedstawiamy promocyjne zestawy:

- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT
- Era Nowy Komfort z 3 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 49,50 zł z VAT + jednorazowy pakiet 500 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 4 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 66,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 5 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 200 minut lub 800 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 82,50 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1500 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne

Każdy pakiet składa się z Ofert uniwersalnych, czyli 40 minut wymiennych na 160 SMS-ów do wykorzystania na połączenia do wszystkich sieci krajowych. Tylko Stali Abonenci po przedłużeniu umowy mają aż 60 dni na dopasowanie taryfy do swoich potrzeb, bez utraty promocyjnej ceny abonamentu. Każde z 40 minut do wykorzystania do wszystkich sieci można wymienić na:
- pakiet 100 minut do sieci Era i na numery stacjonarne (Oferta Taniej w sieci)
- bezpłatne SMS-y i MMS-y do sieci Era i na e-mail (Oferta multimedialna).
dodatkowo, specjalnie dla klientów wybierających minimum 3 Oferty proponujemy również dodatkowo możliwość wymiany pakietu 40 minut na:
- bezpłatne połączenie z wybranym numerem sieci Era lub stacjonarnym (Oferta z przyjacielem)
- stały dostęp do internetu, poczty e-mail oraz plików video (Oferta blueconnect w telefonie)

W taryfie Era Nowy Komfort stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,72 zł z VAT za minutę połączenia, a koszt sms-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.

Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić nowy telefon w promocyjnej cenie uzależnionej od wybranej taryfy. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:
http://www2.era.pl/repositories/era_pl_ ... _cen20.pdf

Nadmieniamy, że jako Stały Abonent może Pan korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów. Proponujemy wygody sposób podpisania aneksu - wybrany przez Pana aparat może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera. W celu realizacji oferty prosimy o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pana pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

Zachęcamy do skorzystania z oferty.

* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
zastanawia mnie, jak wytłuszczony fragment odnosi się do cen podanych TUTAJ, oraz ceny sms-a, która po przedłużeniu umowy ma wynosić bodajże 15 gr (wyczytane w gazetce dołączonej do rachunku).

oczekiwałem abo 49,5 zł i taki też dostałem - mnie pasi :)
teraz jeszcze mam dylemat co do wyboru telefonu. od jakiegoś czasu już zaprzyjaźniłem się z w810 na amen, ale kilka dni temu w oko wpadła mi e50 (znałem ją wcześniej, ale nie myślałem o niej jako telefonie dla mnie). wiem, że nie ma tutaj co porównywać, ale nie wiem w którą stronę pójść. z jednej softowy telefon, który ma praktycznie wszystko, a z drugiej symbianowski, ale (!) opinie na jego temat są dość podzielone; mało jest komentarzy, gdzie wychwalana jest w 100 %-ch, w większości ludzie narzekają na częste awarie itd. ale przy jej wyborze zastanawiają mnie komentarze właśnie tych, którzy w pełni są z niej zadowoleni. w końcu coś w tym musi być. tak naprawdę, to najmocniej trzyma mnie przy niej w zasadzie tylko symbian, a ściślej możliwość otwierania office'owskich plików. mógłby ktoś z łaski swojej naświetlić, jak ta sprawa faktycznie wygląda? może znajdzie się jakiś aktualny lub były jej użyszkodnik?
pzdr
PS. sory za to rozklepanie...
 #215764  autor: krystian1022
 25 sie 2007, 20:16
witam
dziś dzwoniłem do ery i zaproponowali mi :
ow + ou + otws za 40 zł bez telefonu
lub ow +ou za 25 zł
opłaca się???
lub ou + otws + ow za 43 ale na 98% z telefonem
lub ou + ou + otws + otws za 55zł
dobra oferta??

#215772  autor: przemek910
 25 sie 2007, 20:48
krystian1022 pisze:witam
dziś dzwoniłem do ery i zaproponowali mi :
ow + ou + otws za 40 zł bez telefonu
lub ow +ou za 25 zł
opłaca się???
lub ou + otws + ow za 43 ale na 98% z telefonem
lub ou + ou + otws + otws za 55zł
dobra oferta??
widzę, że coraz większe zniżki są! Widać, żę Era coś ruszyła aw tej sprawie.

Pewnie, że dobra... 55zł za 4 oferty...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#215775  autor: krystian1022
 25 sie 2007, 20:58
sorki pomyliłem sie 59,50 nie 55

a ja poczekam jeszcze do tego 3 września

#215810  autor: przemek910
 25 sie 2007, 22:37
na pewno? bo i tak 4 oferty to było 66zł...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#215829  autor: dr.ZOY
 26 sie 2007, 01:57
Witam wszystkich, przeczytalem ostatnie 15 stron i widze, ze tak jak mi, wielu osobom abonament konczy sie we wrzesniu.
Zeby zapobiec przedluzeniu umowy o kolejny miesiac, zerwalem ja miesiac przed, czyli 24 sierpnia. Liczylem na to ze oferta urodzinowa bedzie korzystniejsza niz ta co mi proponowali, ale teraz widze, ze to nic ciekawego i chcialbym ponegocjowac z era. (dodam ze place rachunki 45zł abo 80za40)
I tu pojawia sie moj problem w iboa nie moge podac swojego adresu email dlatego ze umowa jest w trakcie zrywania. Nie wiecie moze jak dodac swoj adres, albo czy znizke do 16,5 da sie zalatwic telefonicznie?
dziekuje i pozdrawaim

#215856  autor: max008
 26 sie 2007, 10:30
dr.ZOY pisze: Nie wiecie moze jak dodac swoj adres, albo czy znizke do 16,5 da sie zalatwic telefonicznie?
dziekuje i pozdrawaim
Tak na 100%nie jestem pewien, ale skoro mozna wycofac zerwanie umowy to powinno byc przez konsultanta
Zadzwon na boa i popros konsultanta do spraw utrzymania klienta on powinien sie wszystkim zajac.

pozdrawiam

Kliknij pomógł jak pomógł :]

#215858  autor: krystian1022
 26 sie 2007, 10:39
kin pisze:na pewno? bo i tak 4 oferty to było 66zł...
na pewno, ale jest to oferta specjalna , standard to 66...

[ Dodano: 2007-08-26, 11:22 ]
a to co dostałem od boa w mailu:
Witamy
Uprzejmie dziękujemy za korespondencję z dnia 25.08.2007 r. przesłaną na adres Internetowego Biura Obsługi Abonenta.
Mamy przyjemność przedstawić indywidualną ofertę przygotowaną specjalnie dla Pana Jako Stały Abonent sieci Era, zyskuje Pan możliwość skorzystania z jednej z propozycji: Oferty dla Oszczędnych lub Oferty dla Wymagających!*

OFERTA DLA OSZCZĘDNYCH:

Jeżeli jest Pan zadowolona ze swojego telefonu, a zależny Panu na znacznym obniżeniu kosztów zachęcamy do skorzystania z Oferty dla Oszczędnych. Promocja umożliwi Panu bezpłatną zmianę obecnej taryfy na nową - Era Nowy Komfort wraz z atrakcyjnymi pakietami indywidualnie dopasowanymi do Pana potrzeb. Dodatkowo otrzyma Pan upust na abonament w wysokości nawet 50% przez okres 24 cykli rozliczeniowych!!! Promocyjne zestawy:

- Era Nowy Komfort z 1 Ofertą Uniwersalną ? miesięcznie 40 minut lub 160 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 15,00 zł z VAT
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi ? miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT
- Era Nowy Komfort z 3 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 500 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 4 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne

Każdy pakiet składa się z Ofert uniwersalnych, czyli 40 minut wymiennych na 160 SMS-ów do wykorzystania na połączenia do wszystkich sieci krajowych. Tylko Stali Abonenci po przedłużeniu umowy mają aż 60 dni na dopasowanie taryfy do swoich potrzeb, bez utraty promocyjnej ceny abonamentu. Każde z 40 minut do wykorzystania do wszystkich sieci można wymienić na:
- pakiet 100 minut do sieci Era i na numery stacjonarne (Oferta Taniej w sieci)
- bezpłatne SMS-y i MMS-y do sieci Era i na e-mail (Oferta multimedialna).
dodatkowo, specjalnie dla klientów wybierających minimum 3 Oferty proponujemy również dodatkowo możliwość wymiany pakietu 40 minut na:
- bezpłatne połączenie z wybranym numerem sieci Era lub stacjonarnym (Oferta z przyjacielem)
- stały dostęp do internetu, poczty e-mail oraz plików video (Oferta blueconnect w telefonie)

W taryfie Era Nowy Komfort stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,72 zł z VAT za minutę połączenia, a koszt sms-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.

Przedstawioną ofertę może Pan zrealizować kontaktując się z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pana pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

Zachęcamy do skorzystania z promocji.
* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
xxx
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
Niniejsza wiadomość dotyczy:
Nr Sprawy 168-S-374/08/2007
Nr Umowy 21410406
Nr telefonu xxx

[ Dodano: 2007-08-26, 11:27 ]
a co im odpisałem:
Dziękuje za otrzymana propozycje przeduzenia umowy bez telefonu , niestety nie jest ona dla mnie satysfakcjonująca, poniewaz posiadam telefon tez w systemie tt , ktory doładowuje co poł roku na podwójnych doładowaniach z taryfa happy po 8 mc ,a wiec koszt w systemie pre paid przedstawia się następująco:
zestaw 2 z dwoma ofertami za 30 zł
koszt 24,68zł nie 30
zestaw z 3 ofertami za 45 zł
koszt 35,76 nie 45
dlaczego taki koszt przedstawiaa poniższe obliczenia:
karta 150 + 25 na allegro kosztuje 152,50 (poza allegro u dobrego znajomego , zeby nie płacic prowizji allegro)
na konto dostaje 325 zł
za ta kwote moge miec 550,8475 minut do wszystkich
lub 1120,69 ,inut do ery , heyah i na telefony stacjonarne
gdzie koszt minuty do wszystkich wynosi 0,2768461
a do ery heyah i stacjonarne 0,1360768
co w proponowanych przez panstwa ofertach na przeduzenie umowy wydaje się nieopłacalne
zaznacze takze ze w systemie pre paid moge pieniazki przezmaczyc na wszystkie usługi dodatkowe tj sms premium roaming a w abonamencie musiałbnym dopłacić
dlatego czekam na lepszą oferte bez telefonu lub tez oferte z telefonem
licze ze będzie ona tansza niz te 11,92 co wychodzi z obliczen w systemie pre paid
w razie pytan lub jakich kolwiek watpliwości prosze kontaktowac się z mną pod numerem telefonu xxx
Z powazaniem
abonent
xxx

#215908  autor: jahu
 26 sie 2007, 12:54
krystian1022, no i co oni mogą Ci odpowiedzieć? :D Ładnie podsumowałeś oferte - przy czym numeru za 30zł to raczej w TT nie dostaniesz, żeby paplać dowoli, albo sms,mms w erze bez ograniczeń

Stawiam na to że już się nie odezewą ;)

#215918  autor: krystian1022
 26 sie 2007, 13:13
darmowego numeru nie, ale go nie potrzebuje,a z tymi sms to ta sama cena w tt, ale jak pisze do 20 mc to tez ich nie potrzebuje
no sam jestem ciekaw co odpiszą :)

#215921  autor: akslow
 26 sie 2007, 13:15
czyli wszystkim wysylaja to samo...

#215948  autor: dechomenon
 26 sie 2007, 14:31
no dokładnie i ja wtedy sie zbunotwałem jak dostałem taki email i obniżyli mi abonament....czyli za 34zł mam 80min do wszystkich i V3 dostałem za 1zł!

#215953  autor: akslow
 26 sie 2007, 14:35
Czyli tez standard 16.50 za pakiet

#215966  autor: yellowfox
 26 sie 2007, 14:53
dechomenon a co im napisales w ramach buntu ?
  • Strona 86 z 318
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 318
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86