• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #213276  autor: masterson
 17 sie 2007, 15:57
Witam.
Czy mógłby mi ktoś polecić kartę do w850i o pojemności 4GB, najlepiej na allegro lub w sklepie internetowym.

Słyszałem, że na Allegro jest dużo podróbek, dlatego chciałem zasięgnąć porady osób, którym taka karta na 100% działa.

Pozdrawiam

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!

#213467  autor: szperacz87
 18 sie 2007, 13:53
Mam na allegro sprawdzonego sprzedawce (kupowałem u niego karty, byłem też osobiście w jego normalnym sklepie) i sprzęt na pewno jest oryginalny i nie można mieć żadnych zastrzeżeń.

Jego nick to HERMESPL a jakaś konkretna aukcja to np. KLIK

PS. Osobiści kupiłbym karte Memory Stick Micro M2 4GB wraz z adapterem do formatu Pro Duo, dzięki czemu karta byłaby dużo bardziej uniwersalna (w szczególności do nowych modeli SE), jeśli różnica ceny nie stanowiła by dużego problemu

#213540  autor: Drzazga
 18 sie 2007, 21:52
a czy te 4GB to nie za duża karta? Zalecana jest 2 GB i może być problem z zawieszaniem się. Jakiej firmy chcesz kupić kartę?

http://www.foto-tel.pl/

#213543  autor: masterson
 18 sie 2007, 21:55
Rzeczywiście o M2 nie pomyślałem, a komórkę zmieniam często, więc może się bardziej przydać.

Dzięki za polecenie.

Szukam raczej SanDiska. Czytałem, że są lepsze (chociaż nie wiem dokładnie dlaczego :wink: ).

Wymieniłem odtwarzacz mp3 5GB na komórkę, więc trochę mi brakuje miejsca :) Czytałem wypowiedzi, że z kartą 4GB nie ma żadnych problemów. W sklepach widziałem już nawet 8GB.

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!

#213742  autor: szperacz87
 19 sie 2007, 15:56
SanDisk jest lepszy, bo razem z Sony stworzył chyba wszystkie standardy Memory Stick, a inni producenci (np. Kingston) korzystając z ich opracowań i dokumentacji produkują ten typ kart.
Ponoć Kingston sie częściej psuje, ale ja uważam, że jak sie ma zepsuć to Sony/SanDisk też sie zepsuje. (SanDisk daje 5 lat gwarancji tylko trzeba uważać żeby podróby nie kupić bo wtedy jej nie ma).
Z tego co mi wiadomo to przy zapełnieniu w 90% karty 4GB nie ma najmniejszego problemu.

#214537  autor: ElectricMan
 21 sie 2007, 23:15
Posiadam MS 4GB Sony, kupiona w kwietniu w FotoJokerze (promocja dobra byla). Byl moment ze mialem 20MB wolnego. Telefon dzialal OK.

Feel Better, Feel Good, Feel Wonderful - Prince

#215386  autor: masterson
 24 sie 2007, 16:39
Po wszystkim.

Zdecydowałem się na SanDiska M2 (w razie wymiany telefonu), nie z Allegro, bo jestem raczej laikiem i bałem się, że nie rozpoznam podróby. Dałem te 50zł więcej i kupiłem w Komputroniku. Póki co karta działa bez najmniejszego problemu, więc mogę polecić.

Dzięki za pomoc. Wygląda na to, że temat do zamknięcia.

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!