• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #211905  autor: MADMAX
 13 sie 2007, 11:21
Witam

Mam 2 pytania jak w temacie.

- Chciałem sobie wyzerować w rejestrze ów licznik jednakże telefon prosi o "kod blokady". Próbowałem standardowych "1234", "12345", "0000" ale nic z tego. Gdzie mogę więc go znaleźć?

- Czy jest jakaś aplikacja licząca tylko transmisję danych zw. z buszowaniem po sieci (czyli wyłączając mmsy) ?
Chodzi mi o to bym mógł kontrolować z pozycji telefonu ilość "zjedzonych" kilobajtów, bym wiedział kiedy przekroczę te 5mb z pakietu ERY :-)

Pozdrawiam

#211910  autor: aga
 13 sie 2007, 11:46
MADMAX pisze:Chciałem sobie wyzerować w rejestrze ów licznik jednakże telefon prosi o "kod blokady". Próbowałem standardowych "1234", "12345", "0000" ale nic z tego. Gdzie mogę więc go znaleźć?
Standardowo kod zabezpieczający w Nokii to 12345.
Kod: Zaznacz cały
Kod blokady (zwany także kodem zabezpieczającym) -
kod ten (5 cyfr) uniemożliwia osobom niepowołanym
korzystanie z urządzenia. Fabrycznie ustawionym kodem
blokady jest ciąg cyfr 12345. Zmień ten kod, aby zapobiec
użyciu urządzenia przez osoby niepowołane.
Masz ten telefon od nowości czy kupiłeś go od kogoś? Jeśli od kogoś, to być może poprzedni właściciel zmienił kod.

#211997  autor: MADMAX
 13 sie 2007, 16:42
aga pisze:Standardowo kod zabezpieczający w Nokii to 12345.
Ano właśnie, nic z tego dlatego kombinowałem z innymi :(

aga pisze:Masz ten telefon od nowości czy kupiłeś go od kogoś? Jeśli od kogoś, to być może poprzedni właściciel zmienił kod.
Niestety kupiłem go od kogoś i co więcej nie mam szans na dotarcie do człowieka...

Pozostaje więc nadzieja w tym, że może jest jakaś niezależna aplikacja notująca (zliczająca) kilobajty podczas poruszania się w internecie? Może jakaś nakładka na Operę Mini? Istnieje coś takiego?

Pozdrawiam

#212082  autor: Kaczy
 13 sie 2007, 21:31
No to może wgraj nowy soft do telefonu. To powinno przywrócić standardowy kod :)

...::: Made for loneliness :::...

#212087  autor: przemek910
 13 sie 2007, 21:42
MADMAX pisze:Pozostaje więc nadzieja w tym, że może jest jakaś niezależna aplikacja notująca (zliczająca) kilobajty podczas poruszania się w internecie? Może jakaś nakładka na Operę Mini? Istnieje coś takiego?
Baa! Istnieje taka wersja opery mini ;) OPERA MINI 2.0 MOD ENG (wpisz to w googlach i ściagaj z 3go linku). Po naciśnięciu i przytzrymaniu "#" blokuje sie klawiatura a na wyświetlaczu wyświetlają się informajce o ilości przesłanych danych ( u mnie się coś zepsuło i myli 'b' z 'kb'... ale to nie przeszkadza - liczy dobrze tylko jednostka zla). W tej wersji Om możesz także sobie obrócić ekran co 90 stoopni ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#213660  autor: MADMAX
 19 sie 2007, 12:39
Własnie zainstalowałem rzeczoną wersję Opery Mini i faktycznie, chyba "kb" mylone są z "b".
Poza tym niestety aplikacja liczy transmisję danych ale tylko dla pojedyńczej sesji a mnie chodzi o to bym miał wgląd w dane długoterminowe tak bym mógł mieć nad tym jakąś kontrolę.

Pozdrawiam

#213671  autor: przemek910
 19 sie 2007, 12:49
MADMAX pisze:Własnie zainstalowałem rzeczoną wersję Opery Mini i faktycznie, chyba "kb" mylone są z "b".
Poza tym niestety aplikacja liczy transmisję danych ale tylko dla pojedyńczej sesji a mnie chodzi o to bym miał wgląd w dane długoterminowe tak bym mógł mieć nad tym jakąś kontrolę.
Kontrolę możęsz mieć nad tym również w innym sposób. Na 602963 podają stan pakietu BlueConnect.

#213684  autor: MADMAX
 19 sie 2007, 13:08
O, jest to jakieś rozwiązanie - a jeszcze fajnie byłoby gdyby można było wysłąć smsa i info byłoby w zwrotnym :)

Kaczy pisze:No to może wgraj nowy soft do telefonu. To powinno przywrócić standardowy kod
Wezmę to pod uwagę tym bardziej, że co podłączę telefon do komputera przez kabel pojawia się info o nowej wersji softa :-)
Ostatnio zmieniony 19 sie 2007, 13:11 przez MADMAX, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#213685  autor: przemek910
 19 sie 2007, 13:10
MADMAX pisze:O, jest to jakieś rozwiązanie - a jeszcze fajnie byłoby gdyby można było wysłąć smsa i info byłoby w zwrotnym
Noo, tu na razie nie jest tak pięknie - ale w taryfach PB (nie wiem jak w ENK - którą posiadasz) po zadzwonieniu na 602963 mozna poprosic o przyslanie smsa z tymi informacjami które właśnie się usłyszało. ;)

#213690  autor: Prometo
 19 sie 2007, 13:21
kin pisze:Noo, tu na razie nie jest tak pięknie - ale w taryfach PB (nie wiem jak w ENK - którą posiadasz) po zadzwonieniu na 602963 mozna poprosic o przyslanie smsa z tymi informacjami które właśnie się usłyszało. ;)
Istnieje taka możliwość. Jak zadzwonisz pod 602963 i odsłuchasz wiadomości mówione przez lektora, później dostajesz informację, że po wybraniu jedynki możesz dostać to co słyszałeś smsem.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#215641  autor: MADMAX
 25 sie 2007, 13:48
Kaczy pisze:No to może wgraj nowy soft do telefonu. To powinno przywrócić standardowy kod
Spróbowałem tej metody a następnie wystukałałem standardowy kod "12345" i lody puściły - udało się :D

Dziękuję :smt023

Pozdrawiam