To mój pierwszy post ale zaznaczam, że przeszukałam forum zanim napisałam ten temat

Mam kilka pytań:
1. Czy da się w
yłączyć słownik T9 w LG KU800?? Przekopałam instrukcję - ZERO INFORMACJI NA TEMAT WYŁACZENIA T9, oraz to forum i nawet tu znalazłam taki temat jednak u mnie po wybraniu kolejno opcji:
Menu> Wiadomości> Nowa wiadomość > Wiadomość > Opcje > Metoda wprowadzania > Tryb Abc
owszem, faktycznie dzieje się to samo co po kilkukrotnym przyciśnięciu #, czyli działa wyłączenie T9 ale jeśli wyjdę z Menu, Wiadomości albo zasunę klapkę to ta funkcja już będzie nieaktywna przy kolejnej próbie napisania SMSa

Strasznie mnie to denerwuje.
2. Czy da się w jakiś magiczny sposób usunąć te głupie
animacje i grafiki PLAY [jakieś samochody i pomidory... - żenada], które są w wewnętrznej pamięci telefonu??
3. Czy w ogóle można zrezygnować z opcji
pojawiania się obrazka przy włączaniu i wyłączaniu telefonu? To wydłuża czas oczekiwania na włączanie/ wyłączanie aparatu i w moim mniemaniu jest wyjątkowo zbędne...
4. W jaki sposób mogę raz na zawsze 'odciąć się' od internetu przez ten telefon? Prawdę mówiąc nie jestem zainteresowana czytaniem blogów czy pisaniem maili przez telefon a skrót 'Playnet' niejako zmusza mnie do mimowolnego łączenia się z siecią przez nieumyślne przyciśnięcie nieodpowiedniego klawisza od czasu do czasu...
5. Czy można przestawić
narastający dzwonek na ciągły, o jednakowej głośności? Czytałam specyfikację tego telefonu i nawet w niej zaznaczone było, że w telefonie jest
BRAK narastania dźwięku w czasie przychodzącego połączenia, co bardzo mnie ucieszyło, a tu zonk ;[
Zaznaczam, że na wszystkie pytania szukałam odpowiedzi w instrukcji oraz w internecie. Część problemów, o których tu nie pisałam udało mi się rozwiązać. Pozostały tylko te. I proszę o konkretne odpowiedzi a nie o odsyłanie mnie do google.com, do instrukcji czy do opcji 'szukaj' na forum, bo korzystałam z tego wszystkiego.
To tyle odnośnie pytań a jeśli mogłabym się podzielić moimi wrażeniami po dwóch dniach użytkowania telefonu LG KU800...
PLUSY:
- elegancki i biznesowy wygląd
- świetny design w czasie odtwarzania muzyki
- możliwość zminimalizowania odtwarzanej muzyki i robienia w tym czasie czegoś innego, np. pisania SMSa
- bardzo dobra jakość dźwięku odtwarzanych plików (szkoda, że basy są wyciszone i brak jest equalizera)
- wygodny pilot do odtwarzanej muzyki
- przycisk muzyczny
- panel dotykowy [czasem zmula mi klawisz C ale uznaję samo istnienie panelu za plus...]
- dobre i bardzo ładne podświetlenie panelu na czerwono
- przy przeglądaniu multimediów w prawym dolnym rogu pokazuje się waga pliku
- karta 512MB w zestawie - MEGA PLUS
MINUSY:
- dość bezsensowny program LG Phone Manager, z którym miałam niezły problem. W obsłudze jest banalny, lecz bardzo niewygodny i nieadekwatny do technologii XXI wieku. Poza tym w starszych modelach telefonów wystarczyło za pomocą USB połączyć telefon z komputerem, w 'Moim komputerze' tworzył się wirtualny dysk i dane można było swobodnie kopiować docelowo na nowo utworzony dysk lub wysyłać... Tu jest sprawa o wiele bardziej utrudniona, a problem z nieodpowiednio wybranymi portami USB może nieźle sfrustrować...
- beznadziejna instrukcja obsługi, w której nie ma indeksu pojęć
- dziwna słyszalność przez telefon w czasie rozmowy, co przyznam - nieźle mnie zaskoczyło jak na telefon 3G ale może to jakaś wada w moim telefonie?
- tylko dwa motywy Menu do wyboru... oba są tragiczne - pierwszy jest podzielony na jakąś beznadziejną siatkę a drugi wygląda jak gotowe szablony slajdów w PowerPoint
- powolność przesyłania danych między PC a telefonem
- brak programu na załączonej płycie CD do obróbki i pomniejszania grafik, w celu umieszczenia ich w telefonie jako tapet... Dobrze, że można to zrobić w pierwszym lepszym programie graficznym, ale jest to kolejna porcja czasu wyjęta z mojego życia...
- narastający dzwonek i brak możliwości ustawienia jego stałej głośności
- brak możliwości wyłączenia słownika T9 na stałe
- strasznie długie włączanie się telefonu
- przy rozładowywaniu się telefon ostrzega tylko jednym krótkim dźwiękiem o krytycznym stanie baterii, po czym natychmiast się wyłącza
- brak możliwości dostosowania Menu oraz skrótów na wyświetlaczu do własnych potrzeb - skróty na wyświetlaczu to 'Multimedia' oraz 'Playnet' i nie da się tego zmienić - grrr...
- jeśli chodzi o samo OPRORAMOWANIE Play to jest ono gorzej niż żałosne
- na wyświetlaczu widnieją dwa zegary - jeden malutki w górnym prawym rogu natomiast drugi, większy jest nieco niżej, pod datą - i widzę dwa zegary mimo tego, że w ustawieniach mam zaznaczone JEDEN ZEGAR.
- podświetlenie klawiatury pada po kilku dniach użytkowania!!!
Generalnie jestem mega rozczarowana tym telefonem. Nie sprzedaję go tylko dlatego, że pozdzierałam wszystkie folie i i tak będę musiała sprzedać go jako telefon używany więc pobawię się nim jeszcze jakieś dwa miesiące, bo i tak stracę na jego wartości koło 100 zł. O ofercie Play nie wspomnę. Zabieranie pieniędzy z konta przez niewykorzystanie ich w określonym, krótkim terminie i jakieś dziwne machlojki/pomyłki bardzo zniechęcają klientów. Dlatego postanawiam nie babrać się w pobieranie plików bo już wiele osób mi mówiło, że mieli naliczone większe kwoty, wzięte chyba z kosmosu.
Wracając do telefonu - ja, jako osoba, którą bardzo irytują takie detale jak narastający dzwonek czy słownik T9, [którego prawdopodobnie nie da się wyłączyć w dostępnym dramatycznym oprogramowaniu Playowskim] nie polecam tego telefonu ani operatora. Zdejmować simlocka zwyczajnie się nie opłaca, bo z tego co tu czytam, telefony są wadliwe i lipa być później w plecy o wartość telefonu przez zdjętego simlocka.
Aha - i przestrzegam przed używaniem czyścika... Porysowałam sobie nim wyświetlacz, bo 'pomyliłam strony i przejechałam po telefonie plastikiem

Na szczęście tego praktycznie nie widać. Ogólnie telefon rozczarowuje i szczerze go nie polecam. Jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę

Pozdro! Play!... Ehh...