• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #212930  autor: altonwest
 16 sie 2007, 14:27
Jestem już kolejną osoba która was o to prosi, pomóżcie mi wybrać z 3 w/w
prepaidów.

Korzystam z Zetafonu w Orange (oferta: POP) ale uważam że zbyt szybko zużywam
kasę na koncie poza tym POP jest zbyt drogi i chciałem sobie kupić drugi
dodatkowy starter na boku bo mam dwa telefony. Jeżeli chcecie mnie spytać w
jakich sieciach są osoby do których najczęściej dzwonie i smsuje to powiem wam
że we wszystkich! - także w moim wypadku to nie gra roli, tak samo nie ma u
mnie czegoś takiego "w której sieci masz najwięcej znajomych" - bo mam tak
poukładane że wychodzi praktycznie po równo.

Co byście zrobili na moim miejscu? Umowa kończy mi się za 2,5 lat :(
Może lepiej abym się wstrzymał i poczekał na halo Polsat lub WPmobi ?

Jaszcze chciałem spytać czy ktoś wie kiedy rusza WPmobi ?

Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję.

#212937  autor: aga
 16 sie 2007, 14:41
A nie bierzesz pod uwagę oferty mBanku? W tej chwili mają najtańsze połączenia (45 gr/min, 16 gr/sms). Natomiast Play ma 49 gr/min i 15 gr/sms, ale dają bonusa do doładowania. Można by jeszcze brać pod uwagę TT, ale musiałbyś kupić np. na Allegro starter z 8-miesięcznym stażem, żeby mieć 59 gr/min i 16 gr/sms. Heyah z kolei ma połączenia po 68 gr/min i 20 gr/sms, ale stawki te można obniżyć korzystając z pakietów sielanka.

#212961  autor: Irek
 16 sie 2007, 16:16
Jeśli do wszystkich to tylko i wyłącznie Play. Raz na jakiś czas zainwesujesz w doładowanie za 150 złotych i drugie tyle dostajesz gratis. O cenach połączeń nie będe pisać bo są w poście wyżej ;)

"And one more thing..."

#213039  autor: Vieslav
 16 sie 2007, 20:52
Ja bym się bardziej przychylał do mBank Mobile. Tylko nie wiem czy można korzystac normalnie jak nie masz konta w mBanku (znaczy doładowania, bo chyba zdrapek nie ma :roll: ). Ale Play karta też będzie dobrym wyborem. Ewentualnie możesz jeszcze zmienić taryfę na Nowe Orange Go: 60 gr/min, 18 gr/sms, (przy wyższych doładowaniach taniej w sieci) do innych niestety niewiele taniej ale zawsze coś...

#213042  autor: aga
 16 sie 2007, 21:07
Mulder pisze:Ja bym się bardziej przychylał do mBank Mobile. Tylko nie wiem czy można korzystac normalnie jak nie masz konta w mBanku (znaczy doładowania, bo chyba zdrapek nie ma :roll: ).
Korzystanie z mBank Mobile nie jest powiązane z kontem w mbanku. Owszem są bonusy typu dodatkowe minuty za płatności kartami kredytowymi, ale wiadomo, że nie każdy posiadacz konta ma kartę kredytowa. Darmowe minuty też są za zaciągnięcie kredytu, czyli jednym słowem punktują takie usługi, z których nie każdy przeciętny Kowalski korzysta.

#213046  autor: skalarek
 16 sie 2007, 21:20
Rozumiem że do Orange będziesz jednak dzwonił z Popa Orange.

Jeśłi duzo połączeń na nowym numerze będziesz odbierał - wybierz PLAY kartę.

Jeśli jest jednak niewielka przewaga (jeśłi chodzi o czas rozmów) w Twoich połączeniach do Ery - wybierz śmiało TT ale postaraj się zdobyć takiego na chodzie od 8 miesięcy :)

Gdybyś na dodatek skołował sobie takiego tak-taka, który nie brał jeszcze podwójnego doładowania to mógłbyś zrobic "podwojenie" (do 23 września) i wtedy osiągnąłbyś koszty nawet ~ 30 gr/min poza sieć na najbliższe 4 miesiące (zakładam że aż tyle kasy nie wydajesz na połączenia i 75 - 175 zł możesz wydać na drugiej karcie w 4 miesiące).

Ogólnie:
Nie ma sensu czekać: weź sobie jakąś kartę która teraz Ci pasuje a za parę miesięcy możesz ją nawet wyrzucić i brać inną. Jak ciąć koszty to śmiało i od razu.

#213048  autor: bilu1991
 16 sie 2007, 21:39
kolejna karta to kolejny numer telefonu, nie każdemu to odpowiada

#213049  autor: aga
 16 sie 2007, 21:44
bilu1991 pisze:kolejna karta to kolejny numer telefonu, nie każdemu to odpowiada
Ale takie jest życzenie autora postu:
altonwest pisze:chciałem sobie kupić drugi dodatkowy starter na boku bo mam dwa telefony

#213055  autor: cesarz
 16 sie 2007, 21:59
Jestas w Pop-e to przejdz na Nowe Go . Zetafon nie przeszkadza zrobic tej zamiany.Sms-y 18gr do wszystkich a w sieci - to uwarunkowane jest od wysokosci doladowania. Inny operator ??? mozna wybierac po kolei i zostac przy Tobie odpowiadajacym.

CNN

#213059  autor: przemek910
 16 sie 2007, 22:09
cesarz pisze:Jestas w Pop-e to przejdz na Nowe Go . Zetafon nie przeszkadza zrobic tej zamiany.Sms-y 18gr do wszystkich a w sieci - to uwarunkowane jest od wysokosci doladowania.
tiaa, ciekawa oferta zwłaszcza, że do Play jest wtedy drożej :|

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#213066  autor: bilu1991
 16 sie 2007, 22:33
kin pisze:do Play jest wtedy drożej
no tak ale to można sobie odbić na orange
ja nie rozumiem postępowania orange w stosunku do Play
te 75 gr to ma być znak jakiegoś protestu, ciężko mi to pojąć
Ja jestem w sytuacji w której większość moich znajomych jest w orange, dlatego najbardziej mi odpowiada nowe Go, ale to wszystko może się zmienić, bo idę do liceum i nie wiem w jakich sieciach będą mieli telefony moi nowi koledzy, być może wtedy warto będzie przenieść się do PLAY , z powodu uniwersalności ich oferty

#213073  autor: bkawa
 16 sie 2007, 22:45
aga pisze:Korzystanie z mBank Mobile nie jest powiązane z kontem w mbanku. Owszem są bonusy typu dodatkowe minuty za płatności kartami kredytowymi, ale wiadomo, że nie każdy posiadacz konta ma kartę kredytowa.
Debetówkami też, wg mnie całkiem sporo posiada takowe. :D Trzeba pamiętać, że jeśli się korzysta z kart debetowych i kredytowych darmowe doładowania liczą się tylko z tych drugich.
aga pisze:Darmowe minuty też są za zaciągnięcie kredytu, czyli jednym słowem punktują takie usługi, z których nie każdy przeciętny Kowalski korzysta.
Nie zgodzę się. W przypadku doładowań za kredyty ich wartość musi być znaczna, ale jeżeli ktoś wziął kredyt na mieszkanie w mbanku to będzie miał całkiem spory zapas darmowych doładowań. A jak wiemy liczba kredytów w Polsce ciągle rośnie.
Na mój gust to trochę zaczyna przypominać opis dzisiejszego Kowalskiego. :D

#213133  autor: Vieslav
 17 sie 2007, 10:27
ja nie rozumiem postępowania orange w stosunku do Play
te 75 gr to ma być znak jakiegoś protestu, ciężko mi to pojąć
Jakbzđ czytał forum to byś wiedział, że to Play zażyczyła sobie wyższych stawek interconnect. Więc chyba Orange nie uśmiecha się, żeby dopłacać do rozmów... Myślę, że po jakimś czasie wszystko się ustabilizuje, bo ta sieć dopiero raczkuje, i tak wypaliła od razu z takim cennikiem, muszą stawiać swoją infrastrukturę więc na razie pewnie nic się w tym względzie nie zmieni.