• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #212891  autor: Domagal
 16 sie 2007, 13:19
Witam!

Mam kilka pytań odnośnie tematów do telefonów:

- Czy wszystkie nokie maja tematy w plikach *.nth?
- Jak to jest z innymi telefonami?
- Gdzie można naleźć zestawienie jaki telefon jaki temat obsługuje?

Będę wdzięczny za każdą pomoc. :D

#212893  autor: ywis
 16 sie 2007, 13:20
Domagal, nigdzie takiego zestawienia nie znajdziesz, a tematy nokii mają rozszeżenie *.nth właśnie, przynajmniej ja z innymi się nie spotkałem.

#212931  autor: Domagal
 16 sie 2007, 14:28
ywis pisze:Domagal, nigdzie takiego zestawienia nie znajdziesz, a tematy nokii mają rozszeżenie *.nth właśnie, przynajmniej ja z innymi się nie spotkałem.
Dzieki - ale czy wszystkie tematy pasuja do wszystkich telefonów? A co np. z rozdzielczościami tapety tematu? Przeciez telefony maja rozna rozdzielczosc :roll:

#213261  autor: MarcinK
 17 sie 2007, 15:26
.nth to format tematów dla Series40
Series60 ma takie samo rozszerzenie jak aplikacje czy gry czyli format SIS lub SISX
co do rozdzielczości
w programie służym do robienia tematów wybiera się rozdziałkę i pod nią buduje temat :wink:

#214296  autor: Adasko
 21 sie 2007, 11:25
Domagal pisze:Dzieki - ale czy wszystkie tematy pasuja do wszystkich telefonów? A co np. z rozdzielczościami tapety tematu? Przeciez telefony maja rozna rozdzielczosc :roll:
nie tyle różną rozdzielczość co różne elementy graficzne składające się na temat motywu. Programy służące do tworzenia tematów, w funkcji podglądu pokazują ci zestawienie co najmniej 16 demonstracyjnych screen'ów, byś mógł na bieżąco śledzić zmiany jakich dokonałeś. Niestety nie pasują do wszystkich telefonów, a to z prostej przyczyny jaką jest różnica w budowie menu i pod-menu. Np. w 6280 statusbar jest inny niż w k750.
MarcinK pisze:w programie służym do robienia tematów wybiera się rozdziałkę i pod nią buduje temat
To prawda, ale dla każdej marki program jest inny, chyba że tworząc nowy plik program pyta się jaki zastosować szablon (dla jakiego modelu). MarcinK, jeśli o to ci chodziło to ok, ale jeżeli twierdzisz, że wystarczy tylko wybrać rozdzielczość i stworzyć uniwersalny motyw to kiepsko to widzę.

www.ADASKO.BYTOM.pl - Krajowe Usługi Transportowe - Zapraszam