• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #212261  autor: Karikus
 14 sie 2007, 10:56
Witam, byc moze jestem zainteresowany kupnem tego fonu, ale odstraszaja mnie pewne posty, ktorych jest niewiele, ale za to konkretne, jak np: "Mialem w200i i po pierwsze nie ma dobrego playerka tylko przecietny, po drugie jak wlozysz karte 2gb to telefon sie zamuli, mi przy zapelnionej 512mb, wieszal sie, zacinal, mulil etc. i sluchawki dolaczone do zestawu nie sa najlepsze." W zwiazku z tym mam pytanie do uzytkownikow tegoz modelu, mianowicie:
1.czy rzeczywiscie tak jest, ze przy 2 GB karcie telefon sie tnie, wiesza, itp.?? Bo przeciez nie zalezy to od wadliwego modelu (tak mi sie wydaje)?
2.czy mozna zakupic gdziekolwiek sluchawki, ktore beda juz mialy "wbudowana" przejsciowke, ktorej nie trzeba bedzie dodatkowo podlaczac do sluchawek?
3.ja naprawde potrzebowalbym telefonu do wykonywania polaczen, smsow oraz mp3, i to wszystko, reszta jest milczeniem:) Obecnie uzywam MPower`a 1GB, odtwarzacz mp3 niskiej jakosci, tak wiec czy ktos mi moze napisac, czy roznice poczuje odrazu? I czy te sluchawki w zestawie sa naprawde takie zle?
Dzieki, pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, 20:39 przez Karikus, łącznie zmieniany 1 raz.

#212272  autor: Szyszon
 14 sie 2007, 12:08
1. Przy 2GB część telefonów ma problemy z szybkim funkcjonowaniem. Chociaż wieszać się nie powinien, ale będzie na pewno wolno działał. No chyba, że nie zapełnisz karty na full, to nie ma problemu.
2. Tego pytania niestety nie rozumiem.O co chodzi?
3. Jakość dźwięku jest bardzo dobra. Trzeba jedynie kupić porządne słuchawki.

Nokia 3310 -> SonyEricsson T610i -> Motorola E398 -> Sony Ericsson K700i -> Sony Ericsson K550i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K850i

#212276  autor: tangofever
 14 sie 2007, 12:16
Karikus pisze:1.czy rzeczywiscie tak jest, ze przy 2 GB karcie telefon sie tnie, wiesza, itp.?? Bo przeciez nie zalezy to od wadliwego modelu (tak mi sie wydaje)?
Mit. Od kilku miesiecy jade na 2GB. Telefon z taka karta dluzej wchodzi w walkmana albo menedzer plikow, doslownie, z zegarkiem w reku o 1-2s. Pozniejsza szybkosc dzialania identyczna
Karikus pisze:2.czy mozna zakupic gdziekolwiek sluchawki, ktore beda juz mialy "wbudowana" przejsciowke, ktorej nie trzeba bedzie dodatkowo podlaczac do sluchawek?
Musialbys kupic oryginalne sluchawki Sony Ericsson ze zlaczem Fast-port. Niestety za taki sprzet placisz 2x wiecej niz za sluchawki takiej samej jakosci bez tego zlacza.
W zestawie dostajesz przejsciowke. Niestety jest ona bardzo dluga, co w polaczeniu z klasycznymi sluchawkami daje Ci 3 metrowy kabel :)
Ja muzyki slucham na dokupionej osobno, krotkiej przejsciowce (5zł na allegro) i przyzwoitych sluchawkach Koss Spark Plug (40zł na allegro). Nie narzekam.
Karikus pisze:tak wiec czy ktos mi moze napisac, czy roznice poczuje odrazu? I czy te sluchawki w zestawie sa naprawde takie zle?
Ja na W200i przesiadlem sie z bardzo, bardzo dobrego irivera.
Codziennie sluchalem i slucham 2h muzyki, wiec roznice oczywiscie poczulem, ale zapewniam Cie: telefon gra dobrze, nie ma tylko krystalicznej czystosci. Da sie do tego przyzwyczaic i zyc bez tego. Jesli Twoj odtwarzacz jest niskiej jakosci, to jest szansa, ze SE moze grac nawet lepiej (na moje uszy telefon rozwala te popularne chinskie playerki, ktorych jest cala masa na allegro).
Co do sluchawek. Sorry Sony Ericsson, one sa do D. Moglyby miec nawet super-huper jakosc, ale ja i tak bym je zmienil. Czemu? Wypadaja z uszu, wiec caly komfort uzywania playera w telefonie zostaje zgnieciony z nawiazka.

#212283  autor: Karikus
 14 sie 2007, 12:26
WIELKIE DZIEKI chopy:) Przyszly mi na mysl jeszcze dwa pytanka:
1.jak z karta 4gb? Czy ktos juz probowal, jak dziala?
2.Czy mozna wgrywac piosenki do telefonu do poszczegolnych katalogow czy tylko do jednego glownego, gdzie beda wszystkie utwory ? Np.: robie 4 katalogi, nazywam je zupelnie inaczej (nazwami zespolow) a pozniej przy robieniu playlisty zaznaczam tylko te piosenki, ktore maja byc odtwarzane. Mozna tak?
3.Ile playlist mozna zrobic, tylko jedna czy moze byc ich kilka?

#212316  autor: tangofever
 14 sie 2007, 13:57
Karikus pisze:1.jak z karta 4gb? Czy ktos juz probowal, jak dziala?
Nie probowalem i nie wiem jak dziala. Nie przewidywalbym problemow.
Na Twoim miejscu kupilbym 2GB albo poczekal, az 4 stanieje.
Karikus pisze:2.Czy mozna wgrywac piosenki do telefonu do poszczegolnych katalogow czy tylko do jednego glownego, gdzie beda wszystkie utwory ? Np.: robie 4 katalogi, nazywam je zupelnie inaczej (nazwami zespolow) a pozniej przy robieniu playlisty zaznaczam tylko te piosenki, ktore maja byc odtwarzane. Mozna tak?
Jasne :) Sam robisz foldery, a playlisty tworzysz z dowolnych utworow. Ponadto jest filtracja wykonawcow, tzn jak masz kilka plyt jednego wykonawcy w oddzielnych folderach, mozesz kazac walkmanowi pokazac wszytskie utwory ze wszystkich plyt tego wykonawcy.
Karikus pisze:3.Ile playlist mozna zrobic, tylko jedna czy moze byc ich kilka?
Hoho...az zabraknie Ci miejsca na karcie :)
Mi brakuje tylko jednego w tym temacie-personalizacji ustawien dla kazdej playlisty. Chcialbym np., zeby w playliscie A bylo zawsze odtwarzanie losowe, a w playliscie B-zawsze po kolei. Nie moge, musze zmieniac recznie.

#212324  autor: Karikus
 14 sie 2007, 14:19
No to mi sie podoba ten sprzet w takim razie:) Tylko jeszcze jedno ALE, mianowicie w Nokii wygoda dla mnie jest, kiedy to moge kazdy PROFIL sam zweryfikowac i poustawiac tak, jak mi wygodnie. W telefonach SE chyba PROFILE sa juz zapisane "na amen", tzn. pewnie nie da rady w nich nic zmieniac? Np., zeby w PROFILU A byl dzwonek, ale bez wibracji, w PROFILU B byla sama wibracja, a w PROFILU C nie bylo ani dzwonka, ani wibracji. Wlasciwie to ja tak skonfigurowanych PROFILOW wlasnie uzywam, moze wiec takie sa dostepne w w200i?:) I czy zmiana, aktualizacja softu cos daje, czy to tylko tak, zeby byl po prostu nowy?:)

#212344  autor: tangofever
 14 sie 2007, 14:52
Wlasnie to lubie w SE-oprogramowanie maja bardzo dopracowane i nie ma tam glupich ograniczen.
Profile: w W200i jest ich 7. Jedyne, czego nie mozesz zmienic to ich ikonek :( :D
W kazdym mozesz zmienic:
-glosnosc dzwonka
-wyciszenie
-narastanie dzwonka
-wibracje
-dzwiek klawiszy
-przekierowania
-filtr polaczen
-tryb odbioru
-nazwa profilu (!)
-akcesoria (Super sprawa-mam ustawione, ze po wpieciu sluchawek telefon automatycznie zmienia profil na 'Walkman' w ktorym mam wyciszone dzwonki, zeby slyszec je na sluchawkach, nie glosniku. Po wypieciu sluchawek profil powraca do poprzedniego.)

Ponadto :) :
-po wylaczeniu/wlaczeniu telefonu jestes na ostatnio uzywanym profilu.
-zeby zmienic profil, wystarczy w trybie gotowosci lub >w dowolnym miejscu w menu< nacisnac krotko przycisk zasilania u gory i wybrac profil joystickiem lub krocej-numerkiem.

#212347  autor: Karikus
 14 sie 2007, 14:57
No to w takim razie dzis wieczorkiem siadam na allegro i wybieram najlepsza oferte:) Po tym co tutaj przeczytalem jestem raczej zdecydowany na ten fonik (a mialem kupic tylko odtwarzacz mp3, a tu prosze gdzie mnie zanioslo) :) A jak z tym softem, masz moze jakis nowy zainstalowany? Cos daje konkretnego, czy to tylko tak, zeby sobie byl?:)

#212365  autor: tangofever
 14 sie 2007, 16:01
Karikus pisze:No to w takim razie dzis wieczorkiem siadam na allegro i wybieram najlepsza oferte:)
Bardzo dobra decyzja :) Telefon piekny, funkcjonalny i jak dotad bezawaryjny.
Karikus pisze:A jak z tym softem, masz moze jakis nowy zainstalowany? Cos daje konkretnego, czy to tylko tak, zeby sobie byl?:)
Kupilem obrandowanego W200i z ery. Tydzien temu zrobilem 5-cio minutowy update do najnowszej wersji softu przez SEUSa (Sony Ericsson Update Software-oryginalny program aktualizacji SE).
Jak tylko rozpracuja CID52 sciagam sim-locka (przeszedlem do Play'a) i skoro i tak strace gwarancje, polakomie sie na debranding.

#212367  autor: Karikus
 14 sie 2007, 16:07
Uuu, wiec nie wiem czy bede sie w to bawil, moze mi sie zachce:) Az tak nie potrzebuje modernizowac telefoniku (na chwile obecna, bo go nie mam, ale popatrze co i jak), ale dziekuje za wszystkie posty, odpowiedzi, za pomoc:) Pozdrawiam!

#212501  autor: butterfly
 14 sie 2007, 22:12
Nie ma się co oszukiwać. W200 jak sama nazwa wskazuje jest telefonem z niższej pólki serii W. :wink:

#212805  autor: Karikus
 16 sie 2007, 08:16
A co bys butterfly wybral, spv c500 czy w200i?

#212822  autor: butterfly
 16 sie 2007, 10:03
Wybrała, jestem kobietą. Do tego co potrzebujesz wystarczy Ci W200.

#222754  autor: overbeyond
 23 wrz 2007, 12:03
W200i ma korektor ? i do jakiej jakości w200i pozwala słuchać muzyki ? mp3 192 ?

#223072  autor: kebulon
 24 wrz 2007, 19:01
oczywiście że posiada korektor i nie ma ograniczenia co do jakości mp3 (przynajmniej ja takiego nie zauważyłem ) :) pozdrawiam

#223363  autor: Enjooy
 25 wrz 2007, 20:34
Mam pytanie czy w tym modelu można zmieniać sygnał wiadomości SMS?

#223420  autor: butterfly
 26 wrz 2007, 00:18
Tak.

#232199  autor: Ghosti
 09 lis 2007, 13:11
Witam Pozwole sobie dolaczyc sie moim pytaniem do tematu. Czy w przypadku "angielskiego" telefonu, wystarczy kupno ladowarki z "normalna" wtyczka? (wiem o przejsciowce). Orietuje sie ktos ile wyniesie koszt wgrania softu z polskim jezykiem? Po wgraniu polskiego softu odrazu eliminuje sie sim locka? Dzieki za odpowiedzi.

#232218  autor: butterfly
 09 lis 2007, 14:01
Ghosti pisze:Po wgraniu polskiego softu odrazu eliminuje sie sim locka?
No jasne że nie! :shock:

#232241  autor: Ghosti
 09 lis 2007, 15:33
dobra nie wazne..
Ostatnio zmieniony 09 lis 2007, 16:07 przez Ghosti, łącznie zmieniany 1 raz.