• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#211829  autor: Fazzi
 12 sie 2007, 22:03
Napisałem to w temacie o Play'u ale wrzucę też tutaj, dostałęm taką odpowiedź na te problemy:
Witam! Dziękujemy za Twoje ponowne zgłoszenie dotyczące SMS od użytkownika innej sieci. Z treści Twoich wyjasnień wynika, iż chodzi o otrzymywanie SMS od operatora brytyjskiego O2. W odpowiedzi pragnę wyjasnić, iz sytuacja wygląda następująco: - wysyłany SMS kierowany jest z komórki nadawcy do SMSC - SMSC operatora nadawcy przesyła dalej wiadomość bezpośrednio do odbiorcy. W tym wypadku bieg wiadomości wygląda tak: komórka nadawcy -> SMSC operatora nadawcy -> komórka odbiorcy. W całym procesie nasze centra SMS czy inne elementy sieci (poza nadajnikami rzecz jasna) w ogóle nie biorą udziału w przesyłaniu. Za całość odpowiedzialny jest operator nadawcy SMSa. Dlatego proponuję kontakt użytkownika O2 ze swoim Operatorem i upewnienie się na czym polega problem. Z poważaniem, Maciek R. - Specjalista ds. Obsługi Klienta
Co do starego telefonu, to fakt nie mam obsługi UMTS (mam SE K750i).

#212263  autor: martins
 14 sie 2007, 11:19
No cóż, problemów z smsami mi nie rozwiązali, a dokładniej z smsami pod jeden nr ery, pod który nie chcą dochodzić.
Ich odpowiedź była taka, że próbowali sie ze mną skontaktować, ale sie nie mogli dodzwonić, więc uznali, że sprawa jest już zamknięta.
Przecież to jest skandaliczny skandal!!!
Brak słów, ale zamowilem na allegro nowy numer, bo mam już tego dość. A jak z nowego numeru smsy nie będą dochodziły pod ten jeden numer, to ostatecznie im podziękuję i zostanę w tt, w którym do tej pory nie zdarzyło mi sie mieć takiego cyrku.

#212463  autor: ozp
 14 sie 2007, 21:02
A może ten numer przeniesiony był do ery i stąd problem??

:::...ReMeMbEr Me...:::

#212729  autor: Dideq
 15 sie 2007, 22:31
martins pisze:Brak słów, ale zamowilem na allegro nowy numer, bo mam już tego dość. A jak z nowego numeru smsy nie będą dochodziły pod ten jeden numer,
Jeśli z innego numeru nadal nie będa dochodziły to raczej wina tego numeru na który nie dochodzą. :/ Nie spotkałem sie jeszcze z tym żeby inne dwa numery szwankowały. :/ Ale coż, może cos nowego. :/

#213008  autor: martins
 16 sie 2007, 19:11
Dideq pisze:
martins pisze:Brak słów, ale zamowilem na allegro nowy numer, bo mam już tego dość. A jak z nowego numeru smsy nie będą dochodziły pod ten jeden numer,
Jeśli z innego numeru nadal nie będa dochodziły to raczej wina tego numeru na który nie dochodzą. :/ Nie spotkałem sie jeszcze z tym żeby inne dwa numery szwankowały. :/ Ale coż, może cos nowego. :/
No niestety :( Nowy zakupiony na allegro złoty numer PLAY za 90 zł również ma ten problem. Nie chce wysłać smsa pod jeden numer ERY, ten na którym mi zależy. Numer ERY nie był przenoszony z innych sieci i napewno nie jest to jego wina.
Bo przy próbie wysłania smsa z sieci PLAY pod ten nr ERY wyskakuje komunikat: NIE MOŻNA WYSŁAĆ WIADOMOSCI. Ręce opadają tym bardziej, że za każdą próbę wysłania tego smsa pobiera mi kasę jak za 4 smsy :( Znowu będzie reklamacja. No cóż tego numeru już nie zmienie, jest za fajny i był za drogi. Wszystko inne działa w miare OK.

Może ktoś ma PLAY i spróbuje wysłać smsa testowego na ten nr ERY (podam w mailu) i sprawdzi czy też będzie problem, będę wdzięczny.
Bo już nie wiem co robić. Zawsze moge wysłać mmsa pod ten nr, ale ta sprawa z smsami jest bardzo dziwna.

#213082  autor: ozp
 17 sie 2007, 00:09
Spoko ja się piszę...jak by co to daj maila na maila. Ale faktycznie to jakaś dziwna akcja jest... :/

:::...ReMeMbEr Me...:::

#214004  autor: plewy38
 20 sie 2007, 15:03
To są jakies jaja.

10 minut temu. Dzwoni telefon jakies dobre poltora sekundy i cisza. oddzwaniam, a tu play. Mila pani traci 10 minut aby dowiedziec sie czego ode mnie chcieli pomimo ze powiedzialem jej ze prawdopodobnie reklamacja. Po nastepnych 10 minutach mowi mi ze to nie ich problem i mam sie kontaktowac z TMobilkiem na UK. Własnie sie zalogowalem na stronke i co widze?? OPIS: Nie mozna sie dodzwonic wiec niech sobie Pan sam zalatwia problem z UK bo to nie ich wina. Szlak mnie juz trafiac zaczyna. Wszystkim starym operatorom jakos sieci z zagranicą dzialaja tylko Play jest najlepsza i nie widzi problemu. K....M..... jak tak mozna. Place im stowe miesiecznie i co za to mam?, mam problem z ktorym mnie zostawili bo szanowny Play ma to wszytko serdecznie w D@@@E!

Z powazaniem
!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 21 sie 2007, 12:05 przez plewy38, łącznie zmieniany 1 raz.