• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #211166  autor: DD7
 10 sie 2007, 21:15
Witam. Szukałem przed chwilą odpowiedzi na moje pytania, lecz z góry mówię że nic nie wyszukało.
Otóż znajomy kupił sobie k750i w Plusie. I mamy problemy z dwoma rzeczami.
Po pierwsze, gdzie jest opcja włączenia trybu makro przy robieniu zdjęcia?
Po drugie, gdzie w telefonie mogę zmienić żeby pliki z transferu poprzez usb (pliki wysłane przez bluetootht i ściągnięte normalnie zapisują się na karcie) trafiały na kartę pamięci, a nie do pamięci telefonu? Szukaliśmy w instrukcji oraz w telefonie i nie mogliśmy znaleźć takiej opcji.

PS. Za pomocne odpowiedzi oczywiście punkcik :)

#211171  autor: Osk92
 10 sie 2007, 21:27
1. Skrótowo klawiszem nr 4 lub poprzez Ustawienia/ Włącz zbliżenie (ikonka z kwiatkiem)
2. A jakiego programu używasz? W Mobile Phone Explorer masz do wyboru gdzie chcesz zapisać.

#211189  autor: mation
 10 sie 2007, 22:44
bez mobile phone explorer zrzucanie plikow na telefon poprzez kabel mija sie z celem. sciagnij myphoneexplorer jest wszystko czarno na bialym.

#211222  autor: butterfly
 11 sie 2007, 00:35
blade_ninja pisze:o pierwsze, gdzie jest opcja włączenia trybu makro przy robieniu zdjęcia?
blade_ninja pisze:ściągnięte normalnie zapisują się na karcie) trafiały na kartę pamięci, a nie do pamięci telefonu?
4
blade_ninja pisze:Po drugie, gdzie w telefonie mogę zmienić żeby pliki z transferu poprzez usb (pliki wysłane przez bluetootht i ściągnięte normalnie zapisują się na karcie) trafiały na kartę pamięci, a nie do pamięci telefonu?
Przecież przez kabel USB wysyłasz na kartę, a nie do telefonu... Bez żadnego programu, jako dysk wymienny.

#211250  autor: DD7
 11 sie 2007, 08:58
Przecież przez kabel USB wysyłasz na kartę, a nie do telefonu... Bez żadnego programu, jako dysk wymienny.
No właśnie, ale tutaj kolejny problem. Gdy wgrywamy jakieś pliki, powiedzmy mp3 do katalogu audio to telefon nie odbiera danych i ich nie widzi. Tak samo ze wszystkimi innymi plikami, np. jar. Wszystkie stery są dobrze zainstalowane oraz karta pamięci była formatowana (64mb z zestawu). Wie ktoś, co jest przyczyną?
Osk92 pisze:2. A jakiego programu używasz? W Mobile Phone Explorer masz do wyboru gdzie chcesz zapisać.

Z tego co pamiętam to jakiegoś Sony Ericsson k750i File Manager. To było na płytce oczywiście.

#211259  autor: sabled
 11 sie 2007, 09:31
blade_ninja, a sprawdzałeś czy bez jakiegoś programu da radę wrzucić? Tak bezpośrednio spod Windowsa.

#211260  autor: DD7
 11 sie 2007, 09:37
sabled pisze:blade_ninja, a sprawdzałeś czy bez jakiegoś programu da radę wrzucić? Tak bezpośrednio spod Windowsa.
Chodzi Tobie o dysk wymienny? Tutaj napisałem:
blade_ninja pisze:Cytat:

No właśnie, ale tutaj kolejny problem. Gdy wgrywamy jakieś pliki, powiedzmy mp3 do katalogu audio to telefon nie odbiera danych i ich nie widzi. Tak samo ze wszystkimi innymi plikami, np. jar. Wszystkie stery są dobrze zainstalowane oraz karta pamięci była formatowana (64mb z zestawu). Wie ktoś, co jest przyczyną?

#211263  autor: yagi
 11 sie 2007, 09:43
blade_ninja pisze:Wszystkie stery są dobrze zainstalowane
Do dysku wymienego nie potrzeba sterow tylko Service Pack do Windy ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#211301  autor: DD7
 11 sie 2007, 11:15
Do dysku wymienego nie potrzeba sterow tylko Service Pack do Windy ;)
Mam SP2, więc to także nie jest przyczyna.

Jak bezpośrednio kolega zrzuca na kartę pamięci to w folderach są pliki, ale telefon tego nie wykrywa. Podczas przesyłania telefon także nie wyświetla komunikatu, że przychodzi plik.

#211315  autor: Osk92
 11 sie 2007, 12:12
Moj komputer/ Dysk wymienny (F: )/ MSSEMC/ Media files / image

Tak robisz żeby wrzucić na kartę pamięci obrazek? oczywiscie dla innego typu plików są inne nazwy ostatniego folderu :)

#211318  autor: DD7
 11 sie 2007, 12:20
Tak robisz żeby wrzucić na kartę pamięci obrazek? oczywiscie dla innego typu plików są inne nazwy ostatniego folderu :)
Dokładnie takim sposobem. W folderach po skopiowaniu pliki są, ale w telefonie ich nie ma.

#211331  autor: Prometo
 11 sie 2007, 12:42
blade_ninja pisze:karta pamięci była formatowana (64mb z zestawu)
Osk92, tutaj o tym pisze blade_ninja :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 #211427  autor: stanax
 11 sie 2007, 17:47
--
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2007, 17:15 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz.

#211448  autor: przemek910
 11 sie 2007, 18:31

to zaden problem, przy przesyłaniu plikow na karte pamięci sposobem 'dysk wymienny' telefon nie informuje Cię o tym, że coś odbiera.

mp3ki wrzucaj do katalogu mp3.

co jeszcze chcesz wiedzieć?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#211452  autor: DD7
 11 sie 2007, 18:34
kin pisze:

to zaden problem, przy przesyłaniu plikow na karte pamięci sposobem 'dysk wymienny' telefon nie informuje Cię o tym, że coś odbiera.

mp3ki wrzucaj do katalogu mp3.

co jeszcze chcesz wiedzieć?
Przecież napisałem, że w telefonie po skopiowaniu nic nie ma, a mimo to windows widzi te pliki na karcie :?

#211453  autor: przemek910
 11 sie 2007, 18:36
blade_ninja pisze:Przecież napisałem, że w telefonie po skopiowaniu nic nie ma, a mimo to windows widzi te pliki na karcie
sprawdź ile miejsca jest w pamięci, może szukasz tam gdzie nie trzeba?

#211454  autor: DD7
 11 sie 2007, 18:38
kin pisze:sprawdź ile miejsca jest w pamięci, może szukasz tam gdzie nie trzeba?
Szukam tam gdzie trzeba.. :) Pamięci nie sprawdzę, bo nie mam teraz dostępu do tego telefonu :)

#211455  autor: przemek910
 11 sie 2007, 18:41
blade_ninja pisze:Szukam tam gdzie trzeba.. Pamięci nie sprawdzę, bo nie mam teraz dostępu do tego telefonu
no to jak? podstawowej rzeczy nie sprawdzasz? w trybie gotowosci klikasz minusik - sprawdzasz ile pamieci jest wolnej - wgrywasz coś, i znowu sprawdzasz. skoro miejsce zajeło - to musi gdzieś być.

mp3ki znajdzie sobie na pewno odtwarzacz mp3 - wystarczy go włączyć.

#211923  autor: DD7
 13 sie 2007, 12:18
Osk92, dziękuję za (najbardziej) pomocne odpowiedzi. Kolega poradził sobie używając My Phone Exploler. Punkcik dla Ciebie. :wink: