• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #210806  autor: DD7
 09 sie 2007, 15:05
Witam.
Niedługo dostanę W800i, ale coś mnie zmartwiło. Otóż jak mogę sprawdzić czy oprogramowanie nie było wcześniej brandowane przez jakiegokolwiek operatora, potem usunięte, a teraz wgrane czyste? Z tego co się orientuję, to gdy taki telefon zaaktualizuje przez SEUSA powróci do pierwotnego softu. To prawda? I jak wykryć w/w. "sposób" z softem?

I jeszcze jedno. Jak poprawnie sformatować kartę pamięci? Szukałem na forum, ale znalazło tylko jeden temat tak naprawdę o tym, lecz nic tam nie wyjaśniono.

PS. Za pomocne odpowiedzi oczywiście nagroda w postaci kliknięcia małego przycisku pod postem, czyli inaczej "Pomógł" :-) :-D

#210808  autor: Filip
 09 sie 2007, 15:07
Sprwadzić CDA,bo to głównie po nim SEUS wgrywa soft danego operatora i danego regionu.
Ja swoją kartę którą komputer widział jako dysk wymienny,kliknąłem prawym i dałem formatuj.

#210815  autor: DD7
 09 sie 2007, 15:19
Gruby pisze:Sprwadzić CDA,bo to głównie po nim SEUS wgrywa soft danego operatora i danego regionu.
Ok, z tym że z tego co wyczytałem na pewnej stronce o k750i to:
"Zwyczajny telefon, używany w Polsce posiada CDA102337/1"

Ale czy to CDA zmieni się jeżeli przywiozę telefon z zagranicy i wgram polski język, czy zostanie to samo co w/w.? Jeżeli tak, to jak w takim wypadku sprawdzić?

PS. Co do karty to masz XP?

PS2. Żeby zobaczyć wersję CDA trzeba wejść do menu serwisowego (>*<<*<*)?

#210821  autor: przemek910
 09 sie 2007, 15:27
blade_ninja pisze:PS2. Żeby zobaczyć wersję CDA trzeba wejść do menu serwisowego (>*<<*<*)?
tak

a karte mozesz sformatowac przez telefon, w menedrzeze plików jest taka opcja.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#210833  autor: DD7
 09 sie 2007, 15:46
Ok, dzięki. Obydwaj macie "Pomógł" :)

Ponawiam moje pytanie: (ahh, jak to miło cytować samego siebie :-D )
blade_ninja pisze:Ale czy to CDA zmieni się jeżeli przywiozę telefon z zagranicy i wgram polski język, czy zostanie to samo co w/w.? Jeżeli tak, to jak w takim wypadku sprawdzić?

#210851  autor: przemek910
 09 sie 2007, 16:19
blade_ninja pisze:Ok, dzięki. Obydwaj macie "Pomógł"

Ponawiam moje pytanie: (ahh, jak to miło cytować samego siebie )
blade_ninja napisał/a:
Ale czy to CDA zmieni się jeżeli przywiozę telefon z zagranicy i wgram polski język, czy zostanie to samo co w/w.? Jeżeli tak, to jak w takim wypadku sprawdzić?
polski jezyk wgrasz wgrywajac nowy soft z polskim menu, a wiec CDA sie zmieni.

#210859  autor: butterfly
 09 sie 2007, 16:51
blade_ninja pisze:I jeszcze jedno. Jak poprawnie sformatować kartę pamięci? Szukałem na forum, ale znalazło tylko jeden temat tak naprawdę o tym, lecz nic tam nie wyjaśniono.
Tylko i wyłącznie w telefonie. Można też na komputerze, jeśli producent karty udostepnił specjalny program.

#211019  autor: yagi
 10 sie 2007, 08:04
Gruby pisze:Ja swoją kartę którą komputer widział jako dysk wymienny,kliknąłem prawym i dałem formatuj.
Tylko i wyłącznie w telefonie. Można też na komputerze, jeśli producent karty udostepnił specjalny program.
Dokladnie bo mozna karte sobie uszkodzic :( Sony wyraznie pisze na ulotce dolaczonej do karty zeby nie formatowac w czytnikach i przy podlaczeniu do kompa...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#211650  autor: DD7
 12 sie 2007, 11:47
Ok, dziękuję, teraz mniej więcej wiem, jak to wszystko wygląda.
Chciałbym zadać jeszcze jedno pytanie, ale nie chcę odkopywać tematów. A więc, jak usunąć standardowe dzwonki, tapety i wideo? Szukałem na pewnej popularnej stronce o k750i, ale ani na forum, ani na samej stronie nie znalazłem odpowiedzi.

#211653  autor: przemek910
 12 sie 2007, 11:55
video - nie ma takiego ktgóre nie można byłoby usunać - jest film pokazowy, ale jego mozna bez problemu usunac,

dzwonki - jest ich parę, a kilka z nich (mp3) można również usunąć

tapety - także nie ma sensu ich usuwać...

zajmuje to bardzo malo pamięci - nie ma sensu...

ale jeżeli już chcesz wiedzieć - to przy zabawie z farem można usunąć te pliki.