• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#180961  autor: slimak
 07 maja 2007, 18:29
Jessoo co za glupoty! ! ! jak sie moze matryca wycierac :-/??? sporo sie interesuje fotografia i w zyciu nie slyszalem ze sie matryca moze zetrzec... to jakies bajki wyssane z palca... martyca glownie sklada sie z krzemu :] i elementow swiatloczulych... i podczas robienia zdiec nic po niej nie trze ani nie jest w jakis sposob eksplatowana mechanicznie... poprostu tel ja wlacza a ona zbiera swiatlo ktore do niej dociera, po tym jak zbierze odpowiedniam ilosc informacji ( czytaj swiatlo) oprogramowanie zapisuje te informacje w odpowiednim formacie , przepuszcza przez filtry poprawiajace jakosci zdjecia dopisuje posrednie piksele i tworzy obraz o rozdzielczosci 2MPX i moim zdaniem napewno matryca sie nie "zetrze"... :|

#182348  autor: masterson
 11 maja 2007, 18:49
Mam wrazenie, ze kolega szostol probuje sie przechwalac a nie ma pojecia o czym mowi :roll: Stwierdzenie "powiem jak mi sie bedzie chcialo, moze jutro..." to w stylu przedszkolaka :lol:

Musze zajrzec do tego SEWebCam, na k700 rzeczywiscie slyszalem, ze dziala. Sprawdze na swoim k750 :)

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!

#182351  autor: przemek910
 11 maja 2007, 19:04
I co, teraz co 5 dni każdy będzie po nim jeździł, że głupoty gada? Przestańcie - to do niczego nie prowadzi.
Matryca się NIE ŚCIERA!

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#184155  autor: Mozilla
 17 maja 2007, 08:40
pobawiłem sie tym sewebcam na k750 i niestety na programie wychodzi ze sie łaczy ale ekran czarny :(
moze ktos wie jak w miare poprawnie to skonfigurowac :D
albo tez gdzie mozna dorwac najnowsza wersje programu (moze ta bedzie dzialac )

#184184  autor: stanax
 17 maja 2007, 10:59
Przyznam ze tez siedziałem kilka godzin, metodycznie zmieniałem po kolei parametry i ... zostałem w malinach. Zmniejszanie rozdzielczości zdjęcia w samym telefonie i zwiększanie czasu odświeżania to dobry 'kierunek' poszukiwań. Program zaczął łapać pojedyncze klatki obrazu ale z przypadkowa częstotliwością a tego już nie umiałem poprawić i odpuściłem. Dziwne to trochę ze w słabszym modelu słoniaka chodzi... a w naszych nie.

Na którymś forum skandynawskim trafiłem na link do ponoć poprawionej wersji webcama, tylko ze ten link był z końcówka .ru a swoja maszynę używam tez do pracy wiec nie ryzykowałem.

Skutecznych poszukiwań i pozdrawiam.

#210769  autor: blazej55
 09 sie 2007, 13:46
Może to i dobry pomysl,ale ja zostane przy tradycyjnej kamerce ;-)

cHeCk iT oUt!

BlAzej