• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #204259  autor: crank
 20 lip 2007, 10:58
pisze dużo smsów i zastanawiam się jak jest z pisaniem esów na w950 ?? wiem że jest możliwość pisania rysikiem, ale czy to jest wygodne i uzyteczne ? czy przy częstym używaniu nie zatrze się ekranu ?? a co jeżeli chodzi o klawiature .. czy na niej też się da jak na zwykłych klawiszach czy pisanie jest utrudnione lub zmniejszony jest komfort w jakis sposob ??
najlepiej jeżeli wypowiedział się jakiś właściciel :)

#209606  autor: Pablito
 05 sie 2007, 12:45
Są 3 możliwości wprowadzania teksu:
-klawiatura mechaniczna
-klawiatura ekranowa
-rozpoznawanie odręcznego pisma

jeśli chodzi o mechaniczną klawiature to przez pierwsze 3 dni są problemy z trafieniem w odpowiedni klawisz ale potem nawet bezwzrokowo idzie gładko. orientacje ułatwiają delikatne wybrzuszenia na każdym z poszczególnych klawiszy.

jednak najszybciej i najwygodniej (bynajmniej moim zdaniem) kożysta się z ekranowej klawiatury qwerty. Wprowadzanie tekstu w ten sposób jest proste i dość szybkie.

co do rozpoznawania pisma odręcznego: nie obcowałem z tym zbyt długo ale musze przyznać że nie jest źle. telefon podpowiada a raczej zgaduje słowo które chcemy wprowadzić. jest to swojego rodzaju zamiennik T9. działa ale jak dla mnie to gadżet i dwa pierwsze sposoby zdobędą uznanie użytkownikóe

"chcieliście wydymać freda, teraz fred wydyma was"

#209768  autor: crank
 06 sie 2007, 11:18
a klawiatura qwerty na ekranie wyswietla sie tez przy pisaniu smsów czy jej tam nie ma ??

#209852  autor: Pablito
 06 sie 2007, 15:22
klawiature tą można uruchomić w dowolnym momencie: podczas wpisywania sms, wpisywaniu nazwy kontaktów itp. uruchamia się ją na górnym pasku. jest to wygodne i bezproblemowe.

#210335  autor: dechomenon
 08 sie 2007, 02:13
a co do pisania...miałem okazję się trochę pobawić tym telefonem...i dla mnie nie było kolorowo, nie miałem tej prędkości, nie wiem jak by to było z czasem. A pismo odręczne, raczej ciężka sprawa, nie każdą literę udawało mi się napisać tak jak piszę np. długopisem zamiast "k" wychodziło "i" itp. chyba najlepsza jest pełna klawiatura qwerty, a nie taka wirtualna

#210701  autor: Pablito
 09 sie 2007, 10:30
zgadzam sie że pismo odreczne to kwestia gustu i raczejnie jest przyjazne użytkownikom. jednak ekranowa qwerty jest wystarczająca. W M600 jest pelna klawiatura mechaniczna ale tez trzeba sie nauczyć z niej korzystać.
Do każdego ze sposobów trzeba się przyzwyczaić a wtedy idzie z górki =)