• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 77 z 318
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 318

#210279  autor: thane
 07 sie 2007, 22:08
Prometo pisze:thane, myślałem, że Era wprowadziła taką opcję :wink:
już to widzę jak pozwalają nam płacić mniej... sam bym z chęcią przeszedł na tę ofertę ale facet w sklepie powiedział że nie mam co na to liczyć i czekać, że oni są "niereformowalni" ;)

#210357  autor: lukaszek1234
 08 sie 2007, 09:33
a mi dziś zaproponowali przedłużenie i dopiero od 2 ofert z 1 ofertą nie mogęw przedłużyć piszę im maila ale wątpię że coś ugram

[ Dodano: 2007-08-08, 09:39 ]
w tym wypadku nie wiem co zrobię chyba wezmę bez telefonu ale kurde na 2 lata hmm...nie wiem jestem w kropce bo chce zmienic oferte na multimedialna wiec pozostac tez mi sie nie oplaca przy abonamencie bo bede mial 30 zl ehh co radzicie?

[ Dodano: 2007-08-08, 09:41 ]
powiem tylko tak dużo gadam z 1 nr (nawet okolo 1000 minut mieisecznie, m,am nr specjalny ere premia) i duzo pisze no tak 2000-3000 sms miesiecznie.
Tak tak chyba tutaj nie bedzie dobrym rozwiazaniem
przejsc do innej sieci raczej odpada bo laska ma w erze jeszcze przez rok telefon

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#210488  autor: molko19
 08 sie 2007, 15:39
Witam
Przegladam watki i mam pytanie. mój abonament to 2 pakiety uniwersalne po 16,50 zeta. 80 minut do wwszystkich. niedawno zadzwoniła laska z propozycją, 120 minut za 45 zeta, czyli oferta dla każdego człeka z ulicy. z tego co czytam to z tych już legendarnych 16, 50 nie można zejść niżej. ale mi by pasował pakiet 80 minut do wszystkich + 100 min. do ery i stacjonarnych, tylko po 16,5 zeta właśnie+telefon. moje pytanie, czy można to wyszarpać? umowa konczy mi się 20 października więc niedługo uderze do nich. i co z umowami na rok w erze? rozumiem że bez telefonu to ok? w sumie tylko play mi pozostaje, nie interesuje mnie 1001 minut do plusa, między 22 a 6, pod warunkiem ze nie jest to niedziela lub inne dziwadła:) pozdrawiam

#210565  autor: lukaszek1234
 08 sie 2007, 20:00
Witamy

Dziękujemy za ponowną korespondencję.

Z przykrością musimy poinformować, że przygotowana dla Pana oferta na chwilę obecną nie może ulec zmianie. Pragniemy zaznaczyć, że zdajemy sobie sprawę z potrzeb naszych klientów. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby oferty dla Stałych Abonentów były jak najbardziej atrakcyjne i konkurencyjne.

Mając na uwadze Pana zainteresowanie ofertą dla Stałych Abonentów informujemy, że przy konstruowaniu oferty brane są pod uwagę następujące kryteria:
-ilość wykonywanych połączeń
-ilość odebranych połączeń
-wysokość opłacanych faktur
-terminowość regulowania należności wobec Operatora
-czas, jaki upłynął od podpisania lub przedłużenia umowy

Wymienione wyżej czynniki pozwalają nam na przedstawienie znanej już Panu oferty, do skorzystania z której gorąco zapraszamy.
Liczymy na zrozumienie z Pana strony.

z pozdrowieniami
xxx xxxxxxxxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta Era
[email protected]
http://www.era.pl

--------------------------------------------------------

wiecie co niech mnie ugryzą gdzieś ! jak to to co nie mogę mieć abonamentu z jedną ofertą? kurde rodzice mi tak nie przedluza umowy. nie wiem co zrobie

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#210579  autor: Prometo
 08 sie 2007, 20:38
molko19 pisze:mój abonament to 2 pakiety uniwersalne po 16,50 zeta
W tej chwili już posiadasz taki abonament?
molko19 pisze:ale mi by pasował pakiet 80 minut do wszystkich + 100 min. do ery i stacjonarnych, tylko po 16,5 zeta właśnie+telefon
Dwie oferty uniwersalne + jedna oferta taniej w sieci i już masz 80 minut do wszystkich i 100 na stacjonarne, era i heyah
molko19 pisze:moje pytanie, czy można to wyszarpać?
Tak można spokojnie otrzymać taka ofertę
molko19 pisze:rozumiem że bez telefonu to ok
Nie rozumiem o co Ci chodzi
molko19 pisze:i co z umowami na rok w erze?
Są umowy na 24 miesiące lub na 36 miesięcy
molko19 pisze:w sumie tylko play mi pozostaje, nie interesuje mnie 1001 minut do plusa, między 22 a 6, pod warunkiem ze nie jest to niedziela lub inne dziwadła:) pozdrawiam
To w końcu o co Ci chodzi o przedłużenie umowy w Erze czy przejście do Play?
lukaszek1234 pisze:przy konstruowaniu oferty brane są pod uwagę następujące kryteria:
-ilość wykonywanych połączeń
-ilość odebranych połączeń
-wysokość opłacanych faktur
-terminowość regulowania należności wobec Operatora
-czas, jaki upłynął od podpisania lub przedłużenia umowy
To już wiemy co biorą pod uwagę przy konstruowaniu oferty
Ostatnio zmieniony 08 sie 2007, 21:55 przez Prometo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#210591  autor: lukaszek1234
 08 sie 2007, 21:41
to ciekawe w jaki sposób mi konstruowali ofertę
mam abo za 20 zł i 40 min do wszystkich /160 sms
wykorzystuję ponad160 sms (aby pisac kupuuje sobie z laską starteery z plusa za 9 zł chociaz jak usuneli taryfe team 7 to tez juz mi sie to nie oplaca zbytnio) + około 1000 minut z jednym nr
mi sie wydaje ze najkorzystniejsza dla mnie bylaby 1 oferta multimedialna + nr specjalny era premia 99%taniej aby nie schodzily mi minuty z abonamentu. Widać oni naprawde są dziwni. ona napisała mi "przygotowana dla Pana oferta na chwilę obecną nie może ulec zmianie" a kiedy może ulec???;/ poczekać do oferty urodzinowej? w zeszłym roku oferta wileka na 10 urodziny była gorsza niż wcześniej na wakacjach;/ oni są . . . ach szkoda słów

#210610  autor: metpablo
 08 sie 2007, 22:40
Czy ktoś z Was usiłował dostać mniejszą cenę za pakiet przedłużając umowę bez telefonu? Standardowe 15 PLN/ofertę nie jest najgorsze, ale jak czytam o możliwej cenie 16,50 za przedłużenie z telefonem, to sobie myślę, że sporo możnaby zawalczyć.

Mój profil - urodzinowa 2005 - 80 minut/40 PLN. Rachunki nieprzekraczające zazwyczaj 50 PLN. RAchunki opłacane poleceniem zapłaty. Do końca umowy 1,5 miesiąca

#210619  autor: aga
 08 sie 2007, 22:52
metpablo pisze:Czy ktoś z Was usiłował dostać mniejszą cenę za pakiet przedłużając umowę bez telefonu? Standardowe 15 PLN/ofertę nie jest najgorsze, ale jak czytam o możliwej cenie 16,50 za przedłużenie z telefonem, to sobie myślę, że sporo możnaby zawalczyć.
Z tego co można przeczytać we wcześniejszych postach widać, że nikt dostał mniej niż 15 zł za 1 ofertę. Poza tym wg mnie 15 zł za 40 minut to chyba całkiem niezła cena (36gr/min). Jeszcze trochę i zaczną padać pytania, czy Era dopłaca za przedłużenie umowy. ;-)

#210621  autor: Prometo
 08 sie 2007, 22:57
metpablo pisze:Mój profil - urodzinowa 2005 - 80 minut/40 PLN. Rachunki nieprzekraczające zazwyczaj 50 PLN. RAchunki opłacane poleceniem zapłaty. Do końca umowy 1,5 miesiąca
metpablo na i-boa już powinieneś mieć przygotowaną ofertę z telefonem :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#210627  autor: Prometo
 08 sie 2007, 23:05
metpablo pisze:Z tego co można przeczytać w poprzednich postach (przynajmniej tych ostatnich) większość negocjuje także nowy telefon, a mi chodzi o jak najlepszą ofertę abo bez słuchawki...
No to bierz standardową ofertę (15,00 PLN brutto za ofertę uniwersalną) a jak podpiszesz aneks przez i-boa to otrzymasz jeszcze dodatkowe minuty i smsy http://pro.hit.gemius.pl/hitredir/id=nG ... _warto_www

Pozdrawiam - Prometo

#210628  autor: Mel
 08 sie 2007, 23:07
Na moim iBOA ukazała się jakiś czas temu oferta z telefonem i mogłam wziąć minimum dwa pakiety za 40,20zł. Dziś sprawdzając ofertę okazało się, że mogę wziąć pakiet ekonomiczny czyli jednen pakiet za 30zł gdybym reflektowała na nowy telefon. Może i bym się skusiła w przypadku satysfakcjonującej mnie ceny telefonu, ale z oferty wypadł se w300i, więc nie skorzystam.

#210631  autor: aga
 08 sie 2007, 23:12
Mel pisze:Na moim iBOA ukazała się jakiś czas temu oferta z telefonem i mogłam wziąć minimum dwa pakiety za 40,20zł. Dziś sprawdzając ofertę okazało się, że mogę wziąć pakiet ekonomiczny czyli jednen pakiet za 30zł gdybym reflektowała na nowy telefon. Może i bym się skusiła w przypadku satysfakcjonującej mnie ceny telefonu, ale z oferty wypadł se w300i, więc nie skorzystam.
Na 1 ofertę w opcji z telefonem zniżki nie dają. Zrobili to chyba po to, żeby brać więcej ofert, a tym samym płacić większy abonament.
Czy dobrze zrozumiałam, że zniknęła ci oferta za 40,20zł, a pojawiła się w zamian za 30zł?

#210635  autor: metpablo
 08 sie 2007, 23:28
Prometo pisze:
metpablo pisze:Z tego co można przeczytać w poprzednich postach (przynajmniej tych ostatnich) większość negocjuje także nowy telefon, a mi chodzi o jak najlepszą ofertę abo bez słuchawki...
No to bierz standardową ofertę (15,00 PLN brutto za ofertę uniwersalną) a jak podpiszesz aneks przez i-boa to otrzymasz jeszcze dodatkowe minuty i smsy http://pro.hit.gemius.pl/hitredir/id=nG ... _warto_www
To już bardziej opłaca mi się chyba wziąć dwie oferty z samsungiem e250 i sprzedać go na allegro... Nie rozumiem tej polityki Ery

#210637  autor: Prometo
 08 sie 2007, 23:38
Nie rozumiem Ciebie. Na początku piszesz to
a później to
metpablo pisze:To już bardziej opłaca mi się chyba wziąć dwie oferty z samsungiem e250 i sprzedać go na allegro... Nie rozumiem tej polityki Ery

Pozdrawiam - Prometo

#210638  autor: aga
 08 sie 2007, 23:40
To już bardziej opłaca mi się chyba wziąć dwie oferty z samsungiem e250 i sprzedać go na allegro... Nie rozumiem tej polityki Ery
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. ;-)
Właśnie po to jest tak zrobione, żeby nie opłacało się brać 1 oferty. Wiadomo - większy abonament, to większe zyski dla Ery.

#210648  autor: elrond
 08 sie 2007, 23:52
Dobra, mnie Play troszke zdenerwował. Ponoć z400 już w salonach nieosiągalny i w ogule zamieszanie z telefonami. Moje przeniesienie najwyraźniej spełznie na niczym.

Patrze teraz co proponuje mi Era i jedna rzecz mnie zdziwiła. Wam też "znikają" telefony na i-boa? Wcześniej miałem "czystego" k610i teraz już są ale tylko ze słuchawkami. Dziwne.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Właśnie po to jest tak zrobione, żeby nie opłacało się brać 1 oferty. Wiadomo - większy abonament, to większe zyski dla Ery.
Era w moich oczach stała się "starym wyjadaczem" i już tylko patrzy na własną kieszeń. Ucichła sprawa z regulaminem, ale jakoś nie specjalnie zabiega o odzyskanie pozycji w rankingu.

#210669  autor: low24
 09 sie 2007, 02:06
elrond pisze:Przed chwilą pojawiła się oferta z telefonem na moim koncie. Mam takie pytanie, dlaczego przez iboa nie mozna przedłuzać na 36 miesięcy? Jak to jest? Tylko u konsultanta, czy w salonie?
mam ten sam problem , w jakim momencie("kroku" przez internet w I-Boa) mozna wybrac umowe na 36 miesiecy bo Nokia 3110 kosztuje 24mies -129zl a na 36 mies- 1zl
przez iboa nie mozna przedłuzać na 36 miesięcy?czy tylko na 24 miesiace?

#210681  autor: Prometo
 09 sie 2007, 07:44
low24 pisze:przez iboa nie mozna przedłuzać na 36 miesięcy?czy tylko na 24 miesiace?
Nie można przedłużyć na 36 miesięcy tylko na 24 miesiące.

Pozdrawiam - Prometo

#210685  autor: molko19
 09 sie 2007, 08:49
Witam
1. abonament, era nowy komfort, 2 razy uniwersalna, 2 razy 40 minut, 2 razy 16,48 zł, to chyba był standard 2 lata temu?
2. ok. piszesz że możliwe jest połączenie jak chciałem ale wtedy to będzie 50 zeta? w sumie teraz przecietnie płace ok. 45 zeta więc na jedno wychodzi ale wymarzona sytuacja miec więcej a płacić mniej :wink:
3. Chodziło mi o możliwosć przedłużenia umowy na rok, czytałem gdzieś że jest to możliwe ale bez telefonu, teraz widze że tylko 24 lub 36 mce
4. Przegladając inne oferty podoba mi sie tylko Play, stawka za minutę podobna jak w erze ale przejscie to ostateczność
5. Reasumując, wiem już na co moge liczyć jesli chodzi o abonament a jak z telefonami, jakaś możliwość wytargowania ceny? i jaki polecacie teraz?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

#210689  autor: lookass
 09 sie 2007, 09:16
Ja to po 15 sierpnia( koniec umowy) robie miesiac na czas nieokreslony, bo we wrzesniu beda pewnie lepsze promocje, choc ciekawe czy dla stalych abo :/ myslicie ze to dobry pomysl? czy we wrzesniu moge sie ubiegac o te same warunki?
  • Strona 77 z 318
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 318
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77