• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #20997  autor: D@rio
 28 wrz 2005, 21:01
Witam ;)

Mam pytanie jak w temacie ;)

Czy sieci GSM premiują jakos "poza ofertą masową" (dodatkowe bonusy, rabaty, telefony czy inne usługi albo prezenty) swoich najlepszych abonentów (np. takich którzy maja ok. 3 - 5 aktywacji i rachunki pow. 450zł.)

Bo ciekawi mnie jak to jest z tym "dbaniem o klienta"...;)

Jeśli ktoś coś wie na ten temat to z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

#21010  autor: WitekT
 28 wrz 2005, 21:22
Powyżej 450 zł na aktywację?

#21013  autor: D@rio
 28 wrz 2005, 21:24
WitekT pisze:Powyżej 450 zł na aktywację?
powyżej 450 na 3 aktywacje. Powiedzmy nawet że średnia rachunków to 520 - 550zł. za 3 aktywacje :-)

#21016  autor: WitekT
 28 wrz 2005, 21:26
Tak szczerze, to rachunki są zupełnie normalne... :) Raczej nie sądzę, żeby za coś takiego dawali dodatkowe gratisty...

#21020  autor: blom
 28 wrz 2005, 22:11
czy ich promuja?? hmmm do niedawna obchodzily sie jak z powietrzem wdychaly i wydychaly.... ostatnio sie to zmienia...

#21028  autor: D@rio
 28 wrz 2005, 22:24
WitekT pisze:Tak szczerze, to rachunki są zupełnie normalne... :) Raczej nie sądzę, żeby za coś takiego dawali dodatkowe gratisty...
a od jakich "progow" daja jakies dodatkowe gratisy albo cos innego..?

#21029  autor: WitekT
 28 wrz 2005, 22:25
Sądzę, że coś mógłbyś chcieć od nich mając rachunki na poziomie takim, jak płacisz - ale dla jednek aktywacji. :)

#21039  autor: D@rio
 28 wrz 2005, 22:36
WitekT pisze:Sądzę, że coś mógłbyś chcieć od nich mając rachunki na poziomie takim, jak płacisz - ale dla jednek aktywacji. :)
To pocieszyles mnie teraz. Mowiac szczerze to mam troche niesmak dlatego bo placac im tak duze rachunki (jak dla mnie i jak na Polskie warunki), a wszystkie telefony sa na MaxProfit to nie mam nic pozatym. W sumie to jestem nie lepiej traktowany niz "zwykly, masowy klient" ktory ma o wiele mniejsze rach. Bo tak jak powiedzialem, mam 3 telefony abo i rach. na 520 - 550 PLN co miesiąc. Dla mnie to troche dużo mówiąc szczerze. I dlatego nie jestem zadowolony ze mnie nie wyroznili, bo gdyby mnie udobruchali co jakis czas czyms to bym nie narzekal ;) a tak....chyba sie skonczy moja przygoda (ktora sie zaczela we Wrzesniu '97) z PlusGSM mimo calej sympatii do Nich bo juz moim zdaniem dosyc ode mnie kasy dostali i zarobili...i mowiac szczerze niezadowala mnie polityka tej firmy prowadzona w stosunku do klientow biznesowych (nawet BOKu nie mam darmowego, do G.300 tez nie naleze, osobistego konsultanta tez nie mam tylko musze byc obslugiwany przez ten badziewny 2601 a nie np. 8585 dla biznesu, nigdy nie dostalem "nic, ponad standard" a uwazam ze zasluguje. Nawet w Orange Premier (a tam rach. musza byc pow. 200zł.) chyba jest juz lepiej...) A wiec taka moja skromna opinia na ten temat...
:?
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2005, 22:38 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

#21040  autor: blom
 28 wrz 2005, 22:36
dadza jakas starsza nokie i 30minut i daj sobie siana - idz na nowa promocje....

#21043  autor: WitekT
 28 wrz 2005, 22:44
W żadnej sieci być nie dostał specjalnych przywilejów przy takich rachunkach. Wydaje mi się, że mimo wszystko maxProfit! to chyba najlepsze taryfy na rynku...

#21047  autor: blom
 28 wrz 2005, 22:46
jak by mogli to by ci z chcecia podwyzki wpakowali - zapraszam do orange otrzymasz super promocje ze starymi cenami po promocyjnejk cenie :)

#21053  autor: D@rio
 28 wrz 2005, 22:53
No to mowi sie trudno :)
W takim razie podziekuje Plusikowi za wspolprace chocby nie wiem co mi proponowali :-) (bo N6630 za 1zł. baa...nawet za 299zł. mi i tak nie dadza...).

Przenosze sie do Ery zaraz po nowym roku jaki mi się tylko umowa na pierwszy nr. skończy...

#21063  autor: Wojt2004
 28 wrz 2005, 23:20
Mam znajmego ktory jest Prezesem nie duzej firmy, okolo 30 pracownikow, on dostaje specjalne przywileje, np. jaki kolwiek telefon dostepny u opa za 1zl, dodatkowo bardzo duze upusty na abonament, fakt tyczy sie to tylko 5 numerow w tej firmie ale zawsze cos, ma swojego doradce biznesowego.No ale to chyba jest logiczne jesli rachunki sa napewno wieksze niz 2000 zl

#21065  autor: D@rio
 28 wrz 2005, 23:31
Wojt2004 pisze:Mam znajmego ktory jest Prezesem nie duzej firmy, okolo 30 pracownikow, on dostaje specjalne przywileje, np. jaki kolwiek telefon dostepny u opa za 1zl, dodatkowo bardzo duze upusty na abonament, fakt tyczy sie to tylko 5 numerow w tej firmie ale zawsze cos, ma swojego doradce biznesowego.No ale to chyba jest logiczne jesli rachunki sa napewno wieksze niz 2000 zl
Heh...
Ja nie upadlem na mozg jeszcze aby wywalac w bloto firmie telekomunikacyjnej taka kase, ale pozatym....nie mam az takich potrzeb i az tak wielkiej firmy ;)

#21066  autor: Wojt2004
 28 wrz 2005, 23:34
Pozatym Dario tak patrzec na te przywileje to nie sa one az tak super, ja pare latek temu w erze przy rachunkach okolo 400-500zl dostalem 75% znizki na jaki kolwiek telefon dostepny u opa, plus dosyc duza pule dodatkowych min., fakt nie mialem swojego doradcy biznesowego :lol:

#21067  autor: D@rio
 28 wrz 2005, 23:39
Wojt2004 pisze:Pozatym Dario tak patrzec na te przywileje to nie sa one az tak super, ja pare latek temu w erze przy rachunkach okolo 400-500zl dostalem 75% znizki na jaki kolwiek telefon dostepny u opa, plus dosyc duza pule dodatkowych min., fakt nie mialem swojego doradcy biznesowego :lol:
No widzisz. Dlatego przenosze sie do Ery. Poprostu nie podoba mi sie traktowanie klientow biznesowych i tyle bo uwazam ze moje rachunki sa wysokie (patrzac na wyniki gdzie srednie ARPU to 70 - 80zł.). Pozatym krew mnie zalewa kiedy stoje w salonie firmowym abo zaplacic rachunek na piec baniek a przedemna masa ludzi co placa rachunki na 60 - 100zł. :/ ...i pomyslec ze ja od tych ludzi nie mam "nic wiecej" poza za rachunkami. No coz..uwazam ze ma prawo mi sie to nie podobac. Dlatego zrezygnuje z uslug tej firmy...

#21068  autor: Wojt2004
 28 wrz 2005, 23:43
Jak dla mnie rachunki okolo 500 zl sa niezlal karta przetargowal ale mowie tu o erze, Plus widac nie dba o to a wszyscy wiedza dlaczego po co ma dbac jak nie ma konkurencji pomiedzy opami.Czasami poprostu mysle ze w naszym kraju to jest tak ze nie operator dla Ciebie ale Ty dla niego.Smutne ale prawdziwe

#21071  autor: D@rio
 29 wrz 2005, 00:05
Wojt2004 pisze:Jak dla mnie rachunki okolo 500 zl sa niezlal karta przetargowal ale mowie tu o erze, Plus widac nie dba o to a wszyscy wiedza dlaczego po co ma dbac jak nie ma konkurencji pomiedzy opami.Czasami poprostu mysle ze w naszym kraju to jest tak ze nie operator dla Ciebie ale Ty dla niego.Smutne ale prawdziwe
Dokładnie, tez tak sadze ze to ja jestem dla operatora a nie on dla mnie i mnie juz to wkurza. Juz wielokrotnie przedluzalem umowe z Plusem robiac PWA (ktore doszedlem teraz do wnisoku ze bylo marne) i teraz powiedzialem dosc. Nie przedluze umowy, i powoli zaczne wycofywac te 3 telefony ktore mam. Bo nie dosc ze co miesiac im sie placi po 500zł. (niektorzy maja 500 PLN na zycie na caly miesiac:/) albo i wiecej to jeszcze byly takie miesiace gdzie placilem ponad 800zł. za rach (jak bylem w roamingu...) i w sumie czuje sie olewany przez PlusGSM. Dlatego mowie dosc! Duzo juz i tak na mnie zarobili i kasy wyciagneli. Teraz niech inni zarobia :-) Mam nadzieje ze w Erze traktowanie klientow biznesowych jest o wiele lepsze niz w PlusGSM gdzie normalnie tacy klienci sa traktowani jak powietrze...
Bo w sumie nie ma nic co by mnie trzymalo w PlusGSM. Na ich technike nie lece, bo tak naprawde nie ma czym sie podniecac ze maja jakies tam PTT, UMTS itp. itd. Bo i tak malo kto z tego korzysta. Mnie GSM w zupelnosci wystarczy. Zreszta, za te bajerki techniczne i tak sie placi...
Pozatym korzystam "awaryjnie" z TakTak'a z ktorego jestem zadowolony. Mam nadzieje ze gdy zwiaze sie umowa na Era Biznes rowniez tak bedzie :-) ...zreszta, tak samo jestem zadowolony z BOU/BOA Ery. Moim zdaniem prezentuje o wiele wyzszy poziom niz DOK PlusGSM...
Coz, witaj Ero za ok. 3 miesiące :-)...

#21088  autor: xlord
 29 wrz 2005, 08:56
W Erze mam rachunek/1 aktywacje w porywach do 200 PLN i jednak troche inaczej mnie traktuja tzn. lepiej niz za czasow kiedy rachunki placilem na poziomie do 50 PLN.

Pozdrawiam

#22650  autor: blom
 05 paź 2005, 16:21
podsumowujac te dyskusje one
- kiedys wyciskaly i papa
- ostatnio puknely sie w zasilacz i dawaja nawet ciekawe oferty....