• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 75 z 318
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 318

#208906  autor: Mel
 02 sie 2007, 19:02
balrog pisze:
Mel pisze:Jeśli natomiast zostanę przy tych 20 zł to nie muszę się obawiać zmian.
po 24ech miesiącach oferta urodzinowa (promocyjna) się kończy, wtedy abonament za jeden pakiet wyniesie 30zł na czas nieokreslony
Chwileczkę. Jak brałam ten abonament, wszem i wobec ogłaszali, że taki abonament jest "na zawsze" czyżby to "na zawsze" trwało tylko 24 miesiące?

balrog pisze:
Mel pisze:Więc jeżeli chciałabym taką nokię 2610 za złotówkę przy jednym pakiecie za 20 zł, to mi ją dadzą?
Piszesz o ofercie dla stałych abonentów, prawda? Tam najtańszy pakiet kosztuje 30zł za 40/160 min/sms LINK. Znacznie bardziej opłaca się podpisać nową umowę i skorzystać z Propozycji dla oszczędnych, gdzie najtańsze abo wynosi 20zł (40/160 min/sms) a Nokia 2610 jest w tej samej cenie - 1zł - co dla stałych abonentów.
Żebym czegoś nie pokręciła. Jestem stałym abonentem, przedłużam jedną umowę - prawdopodobnie jeden pakiet za 15zł. Do tego biorę nową aktywację i nową będę miała 40 min za 30zł? A jeśli bym rozwiązała umowę na abonament i przeszła z dwóch TT na dwa abonamenty, to za każdy abonament 40 min zapłacę 20zł?

#208909  autor: balrog
 02 sie 2007, 19:22
Mel pisze:
balrog pisze:
Mel pisze:Jeśli natomiast zostanę przy tych 20 zł to nie muszę się obawiać zmian.
po 24ech miesiącach oferta urodzinowa (promocyjna) się kończy, wtedy abonament za jeden pakiet wyniesie 30zł na czas nieokreslony
Chwileczkę. Jak brałam ten abonament, wszem i wobec ogłaszali, że taki abonament jest "na zawsze" czyżby to "na zawsze" trwało tylko 24 miesiące?
"na zawsze" hmmm przyznam, że teraz zwątpiłem. Lepiej zapytaj się się opa.
Mel pisze:
balrog pisze:
Mel pisze:Więc jeżeli chciałabym taką nokię 2610 za złotówkę przy jednym pakiecie za 20 zł, to mi ją dadzą?
Piszesz o ofercie dla stałych abonentów, prawda? Tam najtańszy pakiet kosztuje 30zł za 40/160 min/sms LINK. Znacznie bardziej opłaca się podpisać nową umowę i skorzystać z Propozycji dla oszczędnych, gdzie najtańsze abo wynosi 20zł (40/160 min/sms) a Nokia 2610 jest w tej samej cenie - 1zł - co dla stałych abonentów.
Żebym czegoś nie pokręciła. Jestem stałym abonentem, przedłużam jedną umowę - prawdopodobnie jeden pakiet za 15zł. Do tego biorę nową aktywację i nową będę miała 40 min za 30zł?
40min za 20zł. - Propozycja dla oszczędnych.
Mel pisze:A jeśli bym rozwiązała umowę na abonament i przeszła z dwóch TT na dwa abonamenty, to za każdy abonament 40 min zapłacę 20zł?
Tak. Przeniesienie numeru telefonu z Tak Tak do abonamentu w sieci Era Dodatkowo - mają możliwość wyboru nowego telefonu i skorzystania z przywilejów oferowanych na zasadach promocji dla Nowych Abonentów bez ponoszenia kosztów za przyłączenie do sieci.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#208910  autor: Mel
 02 sie 2007, 19:39
Dzięki Barlog :-)

#208926  autor: aga
 02 sie 2007, 21:04
balrog pisze:po 24ech miesiącach oferta urodzinowa (promocyjna) się kończy, wtedy abonament za jeden pakiet wyniesie 30zł na czas nieokreslony
balrog nie wprowadzaj Mel w błąd. W 2005 r. była promocja 40 minut za 20 zł i w tej promocji abonament 20 zł jest "na zawsze" - nawet jak umowa przejdzie na czas nieokreślony.

#208928  autor: Prometo
 02 sie 2007, 21:15
aga, w promocji "Urodzinowe zestawy w taryfie Era Nowy Komfort" z 2005r. zniżka na abonament obowiązuje tylko przez 24 miesiące, po tym okresie cena abonamentu za jedną taryfę uniwersalną wynosi 30,00 PLN Ja miałem taka promocję :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#208930  autor: balrog
 02 sie 2007, 21:26
aga przeczytaj regulamin: Urodzinowa promocja sieci Era 2005 - potwierdzenie słów Prometo.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#208931  autor: elrond
 02 sie 2007, 21:28
Dobra, a wie ktoś jak to było w ofercie urodzinowej na 9 urodziny? bodaj 2005 rok? Na zawsze czy na 24 miesiace? Wydaje mi sie ża na 24 miesiące, ale pewny nie jestem.

EDIT:
Barlog mnie troche wyprzedził... czyli na 24 miesiace

#208949  autor: aga
 02 sie 2007, 22:09
To przed świętami była promocja z abonamentem 20 zł na zawsze? Na pewno to było w 2005 r., bo kolega teraz zastanawia się czy brać ofertę przedłużeniową czy zostać przy tym abonamencie za 20 zł. Sorki za zamieszanie. :oops:

#209010  autor: bartos1985
 02 sie 2007, 23:57
Zastanawiam się nad jeszcze jednym rozwiązaniem w związku z moimi postami na poprzedniej stronie. Czy po 24 miesiącach moge przenieść numer z abonamentu do tak taka, a następnie z tak taka znów do abonamentu korzystając z promocji dostępnych dla nowych abonentów sieci? Jak to wygląda od strony regulaminu i ewentualnie kosztów takiego działania. Jeśli Era nie chce po dobroci to trzeba sposobem:)

#209012  autor: Prometo
 03 sie 2007, 00:00
bartos1985 pisze:Zastanawiam się nad jeszcze jednym rozwiązaniem w związku z moimi postami na poprzedniej stronie. Czy po 24 miesiącach moge przenieść numer z abonamentu do tak taka, a następnie z tak taka znów do abonamentu korzystając z promocji dostępnych dla nowych abonentów sieci? Jak to wygląda od strony regulaminu i ewentualnie kosztów takiego działania. Jeśli Era nie chce po dobroci to trzeba sposobem:)
Naturalnie, że możesz przenieś do Tak Tak, tylko nie wiem jaki okres czasu musisz odczekać, żeby podpisać nową umowę. Pamiętaj tylko, że oni wszystko notują w tym swoim systemie.

Pozdrawiam - Prometo

#209016  autor: elrond
 03 sie 2007, 00:19
Przed chwilą pojawiła się oferta z telefonem na moim koncie. Mam takie pytanie, dlaczego przez iboa nie mozna przedłuzać na 36 miesięcy? Jak to jest? Tylko u konsultanta, czy w salonie?

#209022  autor: Mel
 03 sie 2007, 02:41
Czyli "na zawsze" oznacza 24 miesiące. Pięknie.

#209026  autor: aga
 03 sie 2007, 07:01
bartos1985 pisze:Czy po 24 miesiącach moge przenieść numer z abonamentu do tak taka, a następnie z tak taka znów do abonamentu korzystając z promocji dostępnych dla nowych abonentów sieci? Jak to wygląda od strony regulaminu i ewentualnie kosztów takiego działania.
Przeniesienie z abonamentu do TT jest bezpłatne, natomiast z TT do abonamentu kosztuje 1 zł.

#209047  autor: thane
 03 sie 2007, 10:29
aga pisze:
bartos1985 pisze:Czy po 24 miesiącach moge przenieść numer z abonamentu do tak taka, a następnie z tak taka znów do abonamentu korzystając z promocji dostępnych dla nowych abonentów sieci? Jak to wygląda od strony regulaminu i ewentualnie kosztów takiego działania.
Przeniesienie z abonamentu do TT jest bezpłatne, natomiast z TT do abonamentu kosztuje 1 zł.
tylko Tak-Tak musi mieć już minimum 3 miesiące "stażu w sieci"

#209069  autor: przemek910
 03 sie 2007, 11:46
thane pisze:tylko Tak-Tak musi mieć już minimum 3 miesiące "stażu w sieci"
a jak wiadomo, po przejściu na taktaka z abo jesteśmy z zerowym stażem, chyba, że przenieślibyśmy numer do innego operatora, a z niego do TT. Wteyd mamy staż bodajże 3 czy tam 4 miesiące ;) ale to się mija z celem i tak ;] koszt takiej operacji wyniósłby tyle co koszt aktywacji...

#209081  autor: aga
 03 sie 2007, 12:18
thane pisze:tylko Tak-Tak musi mieć już minimum 3 miesiące "stażu w sieci"
Staż jest potrzebny, żeby nie zapłacić za przyłączenie do sieci.
Kod: Zaznacz cały
7. Opłata za przeniesienie numeru z systemu Tak Tak w sieci Era do usługi abonamentowej wynosi 1 zł z VAT (0,82 zł netto) i naliczana jest na pierwszej fakturze.
8. Przy migracji numeru, który w systemie Tak Tak ma staż dłuższy niż 3 miesiące licząc od pierwszego wykonanego połączenia, operator nie nalicza opłaty za przyłączenie do sieci.
9. Przy migracji numeru, który w systemie Tak Tak ma staż krótszy niż 3 miesiące licząc od pierwszego wykonanego połączenia, operator nalicza opłatę za przyłączenie do sieci. Wysokość opłaty za przyłączenie do sieci jest zgodna z Cennikiem usług, na który klient przenosi swój numer telefonu, bądź załącznikiem cenowym właściwym dla wskazanego w Umowie planu taryfowego. Opłata za przyłączenie do sieci jest naliczana na pierwszej fakturze.

#209618  autor: hamster84
 05 sie 2007, 13:29
Witam ponownie!
Mam taki dylemat: od 10 sierpnia (umowa do 10paz) bede mogl negocjowac nowe warunki z era - mam 3 oferty, chce 4 za 16.50 z telefonem? Zszedl ktos nizej?
Nie wiem czy negocjowac teraz czy moze poczekac do wrzesnia na urodziny ery..
Myslicie ze dla stalych abonentow zaproponuja cos nowego? Czy nie czekac i negocjowac juz teraz?
Czy przy negocjacjach obowiazuje mnie ten cennik telefonow i czy mozna cos jeszcze z niego ukrecic bez punktow era premia?
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf
I jeszcze jedno pytanie: Jaki telefon wg was wybrac przy 4 ofertach zeby mozna go bylo sprzedac z jak najwieszym zyskiem? Oplaca sie brac f300 czy u600 za 400zl? Czy moze cos innego?
Pzdr

#209621  autor: Prometo
 05 sie 2007, 13:39
hamster84 pisze:]Mam taki dylemat: od 10 sierpnia (umowa do 10paz) bede mogl negocjowac nowe warunki z era - mam 3 oferty, chce 4 za 16.50 z telefonem? Zszedl ktos nizej?
Nie wiem czy negocjowac teraz czy moze poczekac do wrzesnia na urodziny ery..
Myslicie ze dla stalych abonentow zaproponuja cos nowego? Czy nie czekac i negocjowac juz teraz?
Czy przy negocjacjach obowiazuje mnie ten cennik telefonow i czy mozna cos jeszcze z niego ukrecic bez punktow era premia?
http://www.era.pl/reposit...miana_cen20.pdf
I jeszcze jedno pytanie: Jaki telefon wg was wybrac przy 4 ofertach zeby mozna go bylo sprzedac z jak najwieszym zyskiem? Oplaca sie brac f300 czy u600 za 400zl? Czy moze cos innego?
1. Nikt nie zszedł niżej.
2. Zaczekaj do września, chyba że chcesz już teraz mieć 4 pakiety.
3. Obowiązuje taki cennik jaki jest na oficjalnej stronie Ery.
4. Bez punktów erapremia nie dostaniesz nic mniej za telefon.
5. Wybierz i sprzedaj Nokie, chodzą najdrożej :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#209632  autor: przemek910
 05 sie 2007, 14:34
hamster84 pisze:Zszedl ktos nizej?
I nie da się zejść niżej za pakiet z telefonem - to jest maxymalny upust w wysokości 45%.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#209717  autor: inthend
 05 sie 2007, 22:26
1. mam umowę do 10.12.2007 roku, abonament za 20 PLN. Nie liczę jakoś specjalnie na przedłużanie na obecnych warunkach, więc zamierzam rozwiązać umowę. Kiedy złożyć wypowiedzenie? Na 30 dni przed 10.12.2007, czyli 10.11.2007, czy też może jakoś przed końcem okresu rozliczeniowego? (17 każdego miesiąca), by jak najszybciej rozwiązać?
2. Czy przy migracji z tak-taka pisząc "3 miesiące" mają na myśli +/- 90 dni czy 3 pełne miesiące plus te parę dni z miesiąca, w którym tak tak jest migrowany?
  • Strona 75 z 318
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 318
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75